Prima banka 2,5% dostal niekto pri refinance

Ahojte dostal niekto z vas tie 2,5% pri refinancovani starej hypo. Alebo ake podmienky ziadali .
Odpovedať
1
2
... my áno. Zajtra ideme podpisovať zmluvu. Riešil to náš finančný poradca. Zajtra by som vedela napísať viac, ale zatiaľ viem to, že sme museli mať "čistý" úverový register - platiť splátky hypoték načas, bez upomienok a znalecký posudok na náš dom musel byť aktuálny. Dali nám tuším 70 - 80% ? hodnoty nehnuteľnosti. Fix budeme mať na 3 roky, musíme si tam založiť bežný účet - ten je tuším za 3,90 Eur - ale s tým nemám problém. My ideme vyplácať 2 úvery v SLSP a 1 v PSS - mesačne budeme platiť o takmer 80 eur menej, ako doteraz. Keďže som na materskej, je to pre nás krásna suma. :-) Na schválenie úveru sme čakali asi tak týždeň...
Odpovedať
@katika55 a mali ste o vela vecsiu sumu nehnutelnosti v znaleckom posudku ako ste brali novu hypoteku?
Odpovedať
@miroslava18 áno, museli sme mať vyššiu cenu na znaleckom, lebo dávajú len 70 - 80 % z tejto hodnoty. Tými percentami si nie som moc istá, riešil to náš fin. poradca, ako som písala, zajtra budem vedieť viac. Len mi volal, že je to v poriadku, zajtra máme zmluvy prichystané k podpisu.
Odpovedať
@sackova ano, dostali sme, uz aj hypo nabehla, len pockat do 14.6 aby sme mohli ukoncit spolupracu s predchadzajucou bankou. Uver schvaleny na pockanie, do 3 dni zalozne zmluvy, peniaze pustaju po Navrhu na vklad s peciatkou katastra, vinkulacii poistky a podpise Zmluvy o HU. A samozrejme suhlas od predchadzajucej banky a vycislenie zostatku uveru. A este: otvorili sme si u nich BU za 3,90 mesacne, tym padom sme mali vybavenie uveru v Primabanke bez poplatku. Samozrejme ze kompletne odchadzame od predchadzajucej banky, kde sme sa pod 3,45% urok nedostali......
Odpovedať
@sackova a este, prefinancovanie bolo 100%, ani znalecky sme nepotrebovali, vsetko bolo v Hypotekarnych zmluvach z Tatrabanky.
Odpovedať
@katika55 museli ste predkladat aj prijem? Pises ze si na materskej, ,,lebo aj ja som a tiez uvazujem o refinancivani, ale nmusime tam kde nevyzaduju dokladovat prijmy
Odpovedať
@alcapalca predtým, ako sme začali riešiť refinancovanie, som si sama obehala pár bánk a dostala som rôzne ponuky. Nakoniec sme to však začali riešiť cez fin. poradcu, nakoľko som sa pri malej tomu nestíhala venovať a staršia dcérka bola po operácii. V každej z týchto bánk mi však povedali, že pokiaľ ide o refinancovanie starej hypotéky, netreba tam zdokladovať príjem. Predpokladajú totiž, že keď ste predtým zvládali splácať vyššie splátky, tak budete vedieť zvládať aj tie nižšie. Takto mi to bolo "polopate" povedané všade. :-) Takže, nie, nemusíš dokladovať príjem. A to môj muž až tak veľa nezarobí, ja na MD, tiež som sa toho bála. Ale ako som písala, vychádza nám to takmer o 80 eur menej. To nám teraz veľmi pomôže.
Odpovedať
@sackova ... ešte ma napadlo, my sme preto potrebovali aktuálny znalecký, lebo posledný sme mali spred 3 rokov, to bol domček ešte nedokončený, neobývaný a aj tá hodnota bola nižšia. Teraz nám to, že tu už bývame, stále niečo dorábame, dokončujeme spravilo na znaleckom +20.000 Eur oproti pôvodnému znaleckému. Inak si myslím, že ak budete mať znalecký s vyššou hodnotou ako je hodnota požadovaného hypoúveru, tak si nemusíte dávať robiť nový znalecký.
Odpovedať
@katika55 dakujem za dobre spravy
Odpovedať
trochu nie uplne k teme, ale tyka sa to uverov. Sestra by chcela kupit dom v spolocnom dvore (vzadu byvaju rodicia), ale maju problemy v bankach. Totiz znalec z banky neohodnoti dom na taku cenu za aku sa predava (sestra volala aj vlastneho znalca a ten to ohodnotil dobre, takisto aj predavajuci pred par rokmi v ramci dedic.konania mal znalca a ten ohodnotil dom na primeranu sumu) ale banka ho nechce tak ohodnotit - problem zo zaloznym pravom, kedze je v spolocnom dvore. Najprv ked obehli banky (aj financneho poradcu) tak ze im uver daju (hoci sestra je na materskej, maju jedno dieta a manzel nezaraba vela). Ale potom ked prislo k lamaniu chleba, tak nastal problem. Ze vraj ten dom je pre nich mala zaruka, najradsej by chceli zalozit zrejme este nieco (asi druhy dom vo dvore - ten rodicovsky, ale to sestra nechce). A inak maju negativnu skusenost s financnym poradcom. Chceli od neho veci ohladom uveru ale stale im podhadzoval nove poistky, ze najprv treba poistky. Hoci sestrin manzel ma poistky uzatvorene pred par rokmi. Ze tie ma zrusit a zalozit nove (samozrejme cez nich) - ale to by na tom predsa tratil (odbavne by bolo slabe). Ja som zazil s poradcom nieco podobne. Takisto velke keci ake uvery on vybavi. Ale najskor chcel vyryzovat na poistkach a ze bez zivotnej poistky, zabezpecenia nemoze riesit veci dalej. Tak som sa na na neho vykaslal, ako sorry, riesim uver, zivotnu poistku mam a este aj potom sa da uzavriet poistka na hypouver.
Odpovedať
Profilova fotka
@romco3 Preto je lepšie kontaktovať priamo hypotekárnych špecialistov, ktorí sa venujú hypotekárnym úverom a nesnažia sa rušiť dobré "fungujúce" poistky:-). Čo sa týka Vášho problému, ak znalec banky, zhodnotil nehnuteľnosť nepostačujúco, skúste sa ešte obrátiť na iné banky, alebo hypotekárneho makléra. Posudok banky je vždy nad posudkom externého znalca:-(.
Odpovedať
@romco3 ... ja mám tiež veľmi negatívne skúsenosti s finanč. poradkyňou. My sme brali úver v SLSP, vyslovene sme žiadali, že nechceme progresívny úver. Po 4 rokoch nám prišiel list, že máme splátky také a také, a že si progres môžeme zmeniť na anuitu. Bol to pre nás šok, lebo sme boli v tom, že máme anuitné splácanie... celkovo mám aký taký prehľad, prvú hypotéku som si vybehala sama a bola dobrá... potom však prišla ONA a bohužiaľ sme urobili chybu. :-| Podali sme reklamáciu, samozrejme odpoveď prišla v náš neprospech. Tak som si povedala dosť a odchádzame zo SLSP. Začala som chodiť po bankách, kopec rečí ako všetko ide, ako sa to dá... keď som sa však začala pýtať konkrétnejšie, zistili, že niečo o tom viem... ;-) - zrazu musíme splniť to, potom ono, vychádzali nám vysoké úroky... síce nižšie, ako sme mali predtým v SLSP (a aj PSS - kde bol medziúver), ale vedela som, že sa dá dostať ešte nižšie. Keďže sme vtedy mali problém s jednou poistkou, šla som za fin. poradcom a s manželom sme si povedali, že mu dáme "domácu úlohu" - nezáväzne, že čo zistí on. Po týždni prišla od neho odpoveď, prišli sme za ním a mal pre nás jednu ponuku, ktorá nás dostala... Ja som v tej konkrétnej banke "vybehala" úrok 3,49%, fix na 5 rokov, s poplatkom za spracovanie úveru (FP nevedel, že som tam bola a akú ponuku som dostala). On však dostal ponuku 3,09 %, fix na 5 rokov, bez popl. za spracovanie úveru. Nebolo teda čo riešiť... kým sme však vybehali nový znalecký a pod. prišla možnosť ísť do PrimaBanky na 2,5 % - tak ideme tam. Fin. poradcov beriem s obrovskou rezervou, aj dnes mám veľa otázok na neho, kým to podpíšeme a aj zmluvu si riadne preštudujem. Už som viac opatrná a keď ma aj tento FP na niečo "láme" vie, že sa už len tak oblbnúť nedám... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Rovnako aj my ideme davat novy posudok nakolko teraz dokoncujeme strechu, okna vymenene, kupelka e proste vsetko nove. Takze ten posudok bude vyssi ako je potrebna suma. Ale. hlavne potrebujem sa zbavit nejakou kluckou pri odchadzani zo slsp pokuty tusim cca 5% zo sumy lebo minuli rok skocil fix a ja som bola v zahranici. Inak vsetkym gratulujem konecne dal niekto dobru ponuku.
Odpovedať
@romco3 288,@katika55 bohužiaľ, neobviňujte tých pobehajov, ale ich nadriadených a systém, ktorý ich tak zmagoril, aby namiesto riešenia vašich situácii robili poistky a skutek utek.... @romco3 čo sa týka spoločných dvorov, je to v banke vždy problém - ale v tomto prípade to vlastnia rodičia, t.j. by to nemalo až tak prekážať... ideálne kontaktovať inú banku, alebo zistiť, čo sa dotyčnému znalcovi z banky nepáčilo...
Odpovedať
Profilova fotka
@katika55 ty si spominala, ze ste vyplacali aj pokutu v tatre myslim... na konovi.... ja teraz to silno zvazujem,ale neviem sa rozhodnut, ci do toho ist... (ak by som hypo v prime samozrejme dostala)... ta pokuta 5% ma dost stve, pretoze ak ratam usetrenu navratnost po znizeni splatky -- mne to vychadza na styri a pol roka.... tak neivem. zase som to ratala ze ak by som si to dala na viac rokov - a znizila mesacnu splatku, tak som uplne inde so splatkou hypoteky a zvysne peniaze ak bysom davala ako mimoriadny vklad, tak preplatenie v prime je ani nie polovicne oproti preplateniu v tatre.... vam to vyslo ako?
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby su tam v prime nejake zaludnosti, o ktorych sa v reklame nehovori??? ;-)
Odpovedať
@kaktusik007 ja by som tam neliezol.... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby dovod?
Odpovedať
@katika55 možem sa spýtať ked ste požiadali o vyčíslenie zostatku z úveru aby vám to dali na papieri aj ste za to niečo platili a ako dlho im to trvalo kým vám to vydali
Odpovedať
@kaktusik007 nie všetko je biele a čierne také jasné ako sa zdá a pokiaľ niekto pustí takú akciu, niečo tým sleduje a pokiaľ ten niekto má pozadie také aké je v prime, bol by som opatrný...
Odpovedať
@kaktusik007 Dobrý deň, v Prima banke je refinančný úver veľmi rýchli a jednoduchý. Nie sú tam žiadne skryté poplatky. Ak ide o čistý refinančný úver, výsledok Vám povedia na počkanie a zároveň môžete podpisovať úverové zmluvy. V prípade potreby Vám veľmi rada so všetkým pomôžem.
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby a ake je to pozadie??? ved to povedz nam, neznalym.... my vidime iba uroky, potom si vieme spocitat naklady s prenesenim... a to je asi tak vsetko.
Odpovedať
@kaktusik007 ahoj, my sme teraz vyplacali dva uvery v SLSP (jeden bol hypoteka pre mladych, tam nebola pokuta, druhy bol na cca 9900 eur, tam bola pokuta takmer 500 eur). My sme nemali co stratit, mali sme progresivne hyp. zmluvy, splatky by nam len stupali, museli sme to riesit. Doteraz sme platili cca 340 eur mesacne, po zmene z progresie na anuitu by to bolo cca 380 eur, teraz mame splatky v Primabanke nastavene na 261 eur mesacne na fix 3 rokov. Ja neviem, aka banka je Primabanka, isli sme tam, kde bol nizsi urok. A aj splatky nam vysli dobre... ja mozem na SLSP len a len nadavat... za vycislenie zostatku sme platili 149 eur, za vedenie uctu 5,90 eur, ak by sme chceli sklbit uvery do jedneho v ramci ich banky, chceli od nas poplatok cca 600 eur za vybavenie uveru a aj splatka u nich nam vychadzala cca 320-330 eur mesacne. Boli sme aj v Ludovej banke (dnesna Sberbank), tam sme mali uver, ked sme kupovali nas domcek, ked sme ho predcasne vyplacali, tak sme vsetko riesili k urcitemu datumu, chodila som tam ako na klavir, vzdy som vsetko riesila urgentne... nakoniec prisiel den D, a mila pani v banke mi volala, ze uver sa mal vyplacat nie v septembri, ale v juni, ze sa ospravedlnuje, ale ze budeme musiet zaplatit pokutu 20 tis. SK. Mali sme tyzden pred svadbou, uz som bola na materskej, penazi nebolo a toto nas uplne dorazilo... nakoniec sme to riesili cez bank. ombudsmana, dal nam za pravdu a poplatok nam banka vratila, ale az po 2 rokoch. My sme totiz podla LB mali uver vyplatit nie ku dnu podpisu uver. zmluvy, ale ku dnu podania ziadosti o uver! Co bola kolosalna hlupost... lebo poziadat mozem, ale ci ho dostanem? To je otazne... som vsak rada, ze sme to takto vybojovali a aj vyhrali. :-) A preco neist do Primabanky? Ja osobne si myslim, ze vsetky banky su na jedno kopyto. Neviem posudit, ktora je dobra, ktora je zla... takze v tomto poradit neviem. ;-)
Odpovedať
@pera ... dva uvery sme mali v SLSP, za hypoteku pre mladych sme neplatili ani pokutu a ani za vycislenie zostatku (HpM sme mali od roku 2009 - koncila by nam teraz na jesen 2014), druha hypoteka bola na cca 9900 eur, tam sme platil pokutu cca 500 eur a za vycislenie zostatku 149 eur - dali nam ho hned na pobocke. Neviem, ako je to v inych bankach... v SLSP nam tvrdili, ze u nich je toto vycislenie na pockanie.
Odpovedať
@kaktusik007 nuž, zážitky s primou sú veľmi zaujímavé :-D
Odpovedať
@katarinasafarikova slečna a na čo budeš niekomu pomáhať, keď všetko je na počkanie - ak to pôjde takto ďalej, budeme nepotrební, lebo všetko bude len na počkanie :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@katika55 tak to ano... pre poplatky 650 eur sa to oplatilo.... ja ich mam niekolkonasobne :-( tak preto zvazujem, ze ci sa na to ist pytat... ja som sa pytala ked mali 3,5%, ale vtedy sa na mna u nich hypo nevztahovala -- pretoze kedze som na invalidnom dochodku, rodicovskom prispevku a mam vyzivne na deti od exmanzela --- to pre nich nie su prijmy. Ale je pravda, ze som chcela refinancovat uver co som mala s exmanzelom sama na seba --- a to teda nebrali ze je refinanc, kedze tam sme boli dvaja a zrazu by som bola samotna.... plus som potrebovala este asi 10 tisic viac ako bol zostatok hypo. A tatra -- ta mi hypo dala. Tatra ako taka ma zachranila v mojom zivote uz druhy krat - kedy mi dali uver, ked iny nedali a nechceli dat.... Tak mam take zmiesane pocity ohladne prenosu a ze ci do toho ist.... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby no daj!!!
Odpovedať
@finsluzby mna sa sice ziadny refinanc netyka, ale tiez zacinam byt zvedava :-)
Odpovedať
@finsluzby Moja práca nie je len o tom, že do banky odnesiem žiadať, ale vždy dozerám na celý proces schvaľovania až po čerpanie a ani vtedy moja práca nekončí. Nakoľko sú podmienky aj po čerpaní. Ale vy by ste toto mali vedieť... ;)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?