Preverenie úverového registra pre žiadosť o hypotéku

chcela by som sa opytat, ci sa do uveroveho registra dostanu aj splatky za nakup od Quatro, respektive pozicka od Quatro, Prva stavebna sporitelna alebo len vyslovene info o uveroch cez banky. Ak nieje uplne cisty uverovy register, oplati sa vobec ziadat o hypoteku alebo to zalezi od banky. Chceli by sme ziadat v Unicredit banke. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
je tam vsetko
Odpovedať
@stofo dakujem za info. Este mam jednu otazku, ked teda neni cisty uverovy register je jasne ze banka uver zamietne, alebo kazda banka posudzuje individualne? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
je to individuálne si myslím každá banka ma vlastné kritéria na posudzovanie klienta
Odpovedať
nemusíš mať čistý úverový register, jedná sa len o to aby si nebola problémový klient, tj. mať uhradené všetky splátky a na čas. Akonáhle svietiš ako neón v noci tak máš automaticky stop. A druhá vec musíš mať dostatočný príjem. My sme napr. mali problém keď sme prefinancovávali hypo, nahlásili sme všetky záväzky a za týždeň prišlo z banky že sme zamlčali nejaké skutočnosti a úver zamietli. Samozrejme nepovedali že čo, na základe skúseností nášho fin. poradcu sme išli vylučovacou metódou a nakoniec sme zistili že problém bol v 4 roky vyplatenej a 3 roky expirovanej quatro karte. Proste sme nevedeli že ak nepožiadame písomne o zrušenie zmluvy, bude stále vedený u nich ako klient s otvoreným úverovým rámcom a "kedykoľvek" môžeme čerpať, čo je blbosť lebo karta je na manželkine meno a tá je momentálne na RD a nedajú jej ani cent. trvalo to mesiac kým sme vypapierovali a všetko je ok.
Odpovedať
@fuhrich dakujem za info. aktualne mame vsetko uhradene ale nesplacali sme nacas, cize v tomto pripade mame stop? Dakujem
Odpovedať
záleží ako to bolo dávno, či to ešte figuruje v registri, zhruba min. tri mesiace to tam figuruje, ale záleží na organizácii požiada o vymazanie a kedy. V SLSP vraveli že ako náhle príde k omeškaniu platby okamžite nehlasujú na register a cca po troch mesiacoch ak platby chodia na čas tak žiadajú o výmaz. Inak za poplatok si vieš vyžiadať o výpis z úverového registra, prípadne zavolaj do Quatro a informuj sa či požiadali o vymazanie.
Odpovedať
Keď som robila v banke, tam sme pozerali platobnú disciplínu 6 mesiacov dozadu, ale ak tam mal niekto meškanie pár dní, tak to nevadilo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
@purpendicular A aka banka to bola?
Odpovedať
Profilova fotka
@fuhrich to je hlupost , v uverovom registri si pocas celeho splacania, akehokolvek uveru, + este dalsích 5 rokov veduu info o splacani ,,,, ved podla uveroveho registra si zistuju aky si pri splacani,,,hlavne ide o to aby si nemeskal
Odpovedať
@katka8855 Tatra banka
Odpovedať
@pepkafifko stavebná sporiteľňa je banka, takže áno, quatro tam asi nie je.
Odpovedať
@fuhrich tak je blbosť ako traky - asi si nikdy nevidel úverový register - sú tam čísla 0,1,2,3... to číslo znamená ako dlho si v omeškaní a nemaže sa to a nahlasuje sa všetko raz mesačne
Odpovedať
Článok sa načítava...
@finsluzby napísal som čo som vedel a čo som si myslel že je pravda, a to že tam quatro nie je tak to je zase blbosť ako traky z tvojej strany, keďže kvôli quatro karte ktorú sme mali už tri roky splatenú a zabudli sme na ňu, nám VUBka nechcela schváliť hypo, nespomenuli sme ju a podľa nich sme neuviedli pravdivé údaje. potom sme pátrali že čo sa deje a nakoniec sa zistilo že aj keď už quatro karta nebola stále bola živá zmluva s qautro a tak bola aj v úverovom registri na základe čoho banka usúdila že sme uviedli nepravdivé údaje v položke ostatné úvery. Takže ty si asi tiež úverový register veľmi nevidel. Zrušili sme zmluvu a požiadali o výmaz z registra do 30dní bolo všetko ok.
Odpovedať
@fuhrich každý sa môže zmýliť, aj ja, aj ty - ja som mal u niekoľkých klientov karty tejto firmy a v úverovom registri to nebolo, ide o skupinu VUB, takže ak už nikto, oni to vidia .... čo sa týka výmazu, tak to nehrozí - ak raz si mal vydanú kartu, tak to bude v úverovom registri až do tvojej smrti, nikto ti ju odtiaľ nevymaže + ako si čerpal a splácal používanie tejto karty, i keď reálne banky tvrdia, že budú kontrolovať len posledných 5 rokov, čo však až taká pravda nie je. Ak si kartu zrušil a tá firma v registri neukončila tvoja úverový vzťah, potom došlo len oprave :-D, resp. ak zrušíš zmluvu, kartová spoločnosť pri prenose údajov do registra opraví tvoj stav, samo o sebe pri zrušení karty netreba čakať 30 dní, stačilo dať banke potvrdenú žiadosť o zrušenie danej karty.
Odpovedať
Profilova fotka
@fuhrich Quatro karta určite v registri nie je - to má finsluzby pravdu. Quatro patrí CFH, čo je nebanková spoločnosť a tá patrí VUB, preto si to oni vedia vo svojich záznamoch zistiť a preto jej neuvedenie považovali za zavádzajúce informácie.
Odpovedať
@andreah25 tak to už neviem posúdiť, ale finančný poradca nás požiadal nech preveríme všetky spoločnosti a hlavne nech zistíme či nahlasovali niečo na úverový register, jediné čo sa našlo bolo to zabudnuté quatro. V podstate nám to pokašlalo celý vzťah z bankou ale nakoniec sme dostali lepšiu ponuku v inej banke.
Odpovedať
@finsluzby tak už neviem ako to funguje z každej strany iné info, jedny tvrdia že do 30 dní požiadajú a výmaz, druhý že pokiaľ nemáš problém pri splácaní tak záznam nehrozí, tretí že ak si mal záznam tak po istom čase ak splácaš poriadne ten záznam zrušia. A prakticky je mi to jedno ja si všetko platím na čas len by bolo dobré vedieť čo všetko tam je aby zase nedošlo k podobnej situácii že neuvediem niečo čo je už dávno splatené a zabudnuté.
Odpovedať
Profilova fotka
@fuhrich mrzí ma, že to takto dopadlo, hlavné je, že ste vyriešili čo ste potrebovali a verím, že k Vašej plnej spokojnosti :-)
Odpovedať
@andreah25 no dopadlo to dobre len sme zbytočne platili za ohodnotenie domu, ktoré nám v OTP nebolo treba dali nám toľko aby sme hypo vo VUB vyplatili a máme o 2% nižší úrok.
Odpovedať
@fuhrich podstatne je, zecsi spokojny ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Dobri den chcel by som sa informovat ci sa do registra pri schvalovani uveru zohladnuju aj vybery hotovosti z terminalu lebo moja manzelka pracovala v herni a vyberal som si tam celkom dodt krat v priebehu 2 rokov peniaze tak ze ako k tomuto banka pristupuje za odpoved vopred ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?