Predĺženie stavebného povolenia pri hypotéke

Profilova fotka
Ako ste s bankou riešili predĺženie stavebného povolenia - nesplnenie špecifickej podmienky úveru - predloženie aktuálneho listu vlastníctva so zápisom dostavanej stavby do katastra nehnuteľnosti. Banka nás vyzvala k dodaniu listu vlastníctva, po tom čo sme predložili právoplatné rozhodnutie o predĺžení stavebného povolenia zostali nemilo prekvapení, že toto je možné uskutočniť max. 2krát. Máte skúsenosť?
Odpovedať
Profilova fotka
@maricom všetko záleží na podmienkách čerpania úveru,ako to je formulované v úverovej zmluve,ak ste nestihli doložiť banke potrebné doklady o zápise do katastra,môžete požiadať banku o vínimkuna predlženie termínu zápisu do katastra.inač Vám banka má právo podstatne zvýšíť úrok za nesplnenie podmienok a v najhoršom prípade aj zosplatniť celý úver....zaleží v ktoréj to máte banke.
Odpovedať
Profilova fotka
Banke treba predložiť žiadosť o odklad splnenia špecifickej podmienky a k žiadosti treba doložiť to predĺžené stavebné povolenie. Banka nemá dôvod Vašu žiadosť akceptovať, pokiaľ samozrejme Vašu hypotéku splácate bez omeškaní a iné podmienky máte splnené, alebo plníte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?