Predcasne splatenie hypoteky - tatrabanka

Vedel by mi niekto povedat, kde by som vedel ziskat vseobecne obchodne podmienky, ktore platili v dobe, ked som podpisoval hypo uver? Podpisoval som ho v auguste 2016 a potrebujem vediet ako to je s podmienkami predcasneho splatenia. Mam totiz dve rozne info a to dokonca zo samotnej TB... jedno info je, ze 60 dni pred ukoncenim fixacie sa neplati pokuta... druhe info, ze pokuta sa neplati len ak je to presne v den zmeny fixacie. Mate niekto info?
Odpovedať
@ivantausk napr na zmluve ktoru si podpisal ??
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som mal z SLSP z 2014 a neplatil som žiadne pokuty ani penále. Sú na to naše zákony ,ktoré umožňujú bez pokút a penále splatiť predčasne hypotéku.
Odpovedať
@peter_83 jop, asi ano, ale ta je 400km daleko... je iny zdroj? Nejaky archiv niekde?
Odpovedať
@mesarosanton nas zakon limituje pokutu na max 1% zo sumy, ktoru splacas... nehovori kedy je bez pokuty. To si upravuju banky samotne.
Odpovedať
Profilova fotka
ako myslim si, ze to budes mat v zmluve, ktoru by si teda mal mat doma.... inak by bolo asi najlepsie, ak by si si zasiel priamo do banky a tam ti daju presne informacie, ked uz tak
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk mal by si to mat v zmluve, obchodne podmienky zahrnaju nieco ine a aj ked sa menia, neriadis sa podla tych z 2016, ale z 2019 aj ked si zmluvu podpisal v 2016, treba si v TB sadnut k niekomu schopnejsiemu aby si dostal info, ale kazdopadne zmluva k hypo a tam to na sto percent bude :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk tak sa ist spytat priamo do banky. Tam ti to musia vediet pozriet a aj povedat.
Odpovedať
@ivantausk mali by vediet v banke presne ako to maju, takze ako pisala frantiska, suhlasim presne s jej komentom, treba sa riadit obchodnymi podmienkami toho roku a nemenia sa kazdy rok, v zmluve to musi byt tiez napisane za akych podmienok vies uver splatit :)
Odpovedať
Nuz, v banke je zenska uplne neschopna... mam 3 stanoviska z banky a az to tretie je pomocne... 1. Hypo specialistka z pobocky mi potvrdila, ze 60 dni pred zmenou fixacie je bez poplatku... blud. 2. Operator na dialogu mi povedal, ze iba v den zmeny fixacie je bez poplatku.. toto mi povedala aj dalsia hypo specialistka z pobocky...blud 3. Retencny hypo specialista, konecne niekto, kto sa realne vyzna... mi povedal, ze ca 2 mesiace pred zmenou fixacoe mi banka posle nove podmienky. S tymto dokumentom viem poziadat nasledujuci mesiac o bezplatne splatenie a teda to ide o 1 mesiac skorej. Toto vo vseobecnych podmienkach nenajdete...
Odpovedať
Takze update... tak ako som pisal bod 3. Prisli mi nove podmienky splatenia. Na zaklade nich som kontaktoval hypo specialistu a poziadal som nasledujuci mesiac o splatenie hypo. Bol tam nulovy poplatok za predcasne splatenie.
Odpovedať
@ivantausk Presne tak, aj keď dávaš mimoriadny vklad, treba to ísť najprv oznámiť do banky (mesiac-dva) a potom v deň výročia ho tam vložíš. Smutné, že bod 1 aj 2 Ti poradili pracovníci banky..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?