Predaj bytu s ťarchou

dobry den stel by som sa spytat .. predavam 3 izbovy byt lenze je nanom tarcha cca 12.500€ stem sa spytat ci sa da nejako navisit uver od kupujuceho .. uver splaca byvavala zena a ma to sudom nariadene takze to musi splacat
Odpovedať
@poto1111 nerozumiem. Uver na tvoj byt splaca byvala zena, ktora ho nevlastni, alebo je polovicnou vlastnickou? Preco by si mal kupujuci navysovat uver? ak predavas byt za povedzme 20 tis. eur, tak to co ti kupujuci zaplati, pojde vasej banke.. Ak je raz trhova hodnota bytu stanovena, tak ti zan nikto, kto ma v hlave 5 pohromade dalscih 12500 eur nezaplati..
Odpovedať
ona si brala uver a rucil som bytom .. a vlasnikom bytu som len ja
Odpovedať
@poto1111 aj tak nerozumiem. ona si brala uver na tvoj byt pred manzelstvom?
Odpovedať
boli sme manzelia 15 rokov a v roku 2010 sa bral uver so slovenskej sporitelne 15 000 € ktory si zobrala ona s jej synom a ja som im rucil bytom lenze rok do zadu sme sa rozviedli a cil predavam byt
Odpovedať
@poto1111 tak to si urobil riadnu hlupost.. Uver ste si teda brali ako manzelia, takze je to aj tvoj dlh...asi ti neostane nic ine iba dlh banke za nu vyplatit a od nej sudom ziadat polovicu..Ak teda uspeješ..
Odpovedať
no cil uz viem ze som spravil blbost :-( lenze mam tam aj ja ine uvery a potrebujem sa aj tych zbavit ako tak
Odpovedať
@poto1111 Ak predáš byt s ťarchou, tak ťarcha na byte zostane, aj ked ho bude vlastniť nový majiteľ a to pochybujem, že by sa im páčilo ;-) Alebo musíš mať súhlas banky a tá ti dá kvitancie na výmaz len ak jej exmanželka dá ako ručenie inú nehnuteľnosť resp. z výnosu vyplatíš úver.
Odpovedať
no to pochybujem ze by sa im pacilo a stym prepisom by ona mozno suhlasila lenze cil byva u rodicov na dome a to pochybujem zeby jej dovolili aby to napisala na ich dom
Odpovedať
@poto1111 podľa mňa pokial sa nedohodneš s exmanželkou na tom, aby založila za úver inú nehnutenosť (resp. ho splatila) alebo ten úver nevyplatíš ( či už zo svojich alebo z peňazí z predaja bytu) tak si bez šance ten byt predať.
Odpovedať
Normálny človek nekúpi byt s ťarchou. Musíš si byt uvolniť a to sa budeš potrebovať dohodnúť s exmanželkou, ktorá s tým nemusí súhlasiť. Toto nie je voľný byt na predaj, musíš si najprv poriešiť, aby byt bol voľný. Na trhu je množstvo voĺných bytov, nikto si nebude komplikovať život s bytom s ťarchou. A keby ho chcel kupovať na úver a nie v hotovosti, ani mu ho žiadna banka nezaloží.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobry den, mozem predat byt s tarchou ,? aj napr. synovi ? dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?