Pracovny pomer na dobu urcitu a hypoteka

Ahojte:-) Mam par otazok ohladom hypoteky.Dufam ze mi budete vediet poradit.S priatelom byvame v podnajme.Platime dost vela. Preto by sme si chceli zobrat hypoteku pre mladych na vlastny bytik.Pre velky najom sa nam nic nepodarilo usetrit.Nebude to problem? Netreba mat nieco nasetrene aj ked chceme hypoteku?Dalsi problem je ze ja som na rodicovskej dovolenke(jedno dieta).Takze som bez primu.Co bude asi tiez problem.Ci?A taktiez nie sme s priatelom zobraty.Hypoteku by si bral priatel na seba.Pracovny pomer ma na dobu urcitu do 1.4.2016 Potom mu ju zasa predlzia len na rok takze do 1.4.2017 a az potom na dobu neurcitu.Daju nam vôbec hypoteku ak mu budu predlzovat zmluvu na rok a az potom na dobu neurcitu?Viem ze niektore otazky su asi blbe.Je to vsak prvykrat co si berieme hypo a nemame skusenosti.Som rada ze aspon tu sa môzem predbezne informovat.Este dodam ze si chceme zobrat tak 30-40tisic a priatel zaraba 450€ v cistom a ja mam len rodicak 200€.Dakujem za vase rady a odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
Sanca tam je urcite len treba ist do toho a za svojim cielom.odporucam riesit to cez financnu poradkynu.vsetko vybavi,obvola,vybavi naj urok.my sme chodili osobne po bankach a vsade nas odbili ci sme normalny s takym platom a s materskou.financna to vzala do ruk chceli sme 45 000 tis na kupu domu nakonie nam schvalili 100 000 eur a teraz sme akurat kupili dom a si vezmi ze v decembri koncim matersku nemaju istotu,ze budem pravovat manzel ma normalnu zmluvu na dobu urcitu ktora mu konci v novembri :-D tohto roku este nema nema na neurcito.sami sme neverili ze sa nam to podarilo a manzel ma cca tych 630 plat ;-) takze isto si ist za tym a nedat sa odbit,aj ked vas s jednej vyhodia banky a ist do druhej urcite ;-) nemate co stratit my sme to brali tak mame kde byt ak sa to nepodari nic sa nedeje skusime budeme skusat dalej;-) drzim palce @natalia2111
Odpovedať
Ahoj Odporúčam spýtať sa priamo v banke alebo si nájsť externého finančného poradcu (my máme poradcu z Patrners Group). 100% hypotéky už banky veľmi neposkytujú, jedine že by ste si našli odhadcu, ktorý navýši cenu bytu aspoň na papieri, aby ste pokryli aspoň cenu bytu. Keď si na rodičovskej dovolenke, tak k priateľovým vyživovaným osobám patríš ty aj dieťa. Keby si bral hypo sám na seba, tak teba by tam nerátali, len dieťa (ak je zapísaný v rodnom liste ako otec, neuraz sa, neviem aká je situácia :-) ). Potom bude veľa záležať na výške jeho príjmu, jeho výdavkoch a či už má nejaké dlžoby (spotrebák a pod.). Treba myslieť na to, že ak má v čistom 450€, tak skśte odrátať minimálny plat a ostatné výdavky a potom vám ostane suma - pr. 200€. Do tejto výšky sa môžete zadĺžiť (ako výška mesačnej splátky). Potom tvoje peniaze (rodičovký a neskôr plat) budeme mať peniažky do plusu. Banka nebude nadšená ani ročnou zmluvou (vlastná skúsenosť). Potom je to všetko na vašej šikovnosti. Osobne som by som sa obrátila na externého poradcu, poradí čo a ako a v banke všetko vybaví. Veľa šťastia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pri ich prijme ale ta hypoteka bude tak max na 5000eur, alebo aj to som uz presvyhol
Odpovedať
Este som zabudla napisat ze ma pôzicku na auto 5000€.Splaca ju po 100€ mesacne.Zobral si ju v case ked sme sa nepoznali.Bude ju splacat este 6 rokov.Co tiez vsetko komplikuje.To ze uz jednu pôzicku ma je asi velky problem vsak?
Odpovedať
Dakujem za odpovede :-)
Odpovedať
Profilova fotka
takto: nevieme kolko mas rokov, nevieme kolko ma rokov partner, nevieme kolko si chces vziat hypoteku, no ako som pisal vysie, z prijmov to bude par tisic MAX a neviem, kde sa da kupit byt za taku sumu inak: chod napr sem: https://www.csob.sk/online/hypokalkul... alebo sem: http://www.tatrabanka.sk/sk/personal/... a zadaj dane hodnoty, ktore som napisal vyssie + Vase prijmy, aby si mala predstavu co mozes dostat. Inak su to len vseobecne blaboly, s ktorymi sa nikam neposunies :)
Odpovedať
@natalia2111 ja to ružovo nevidím. Ale najlepšie naozaj bude sa spýtať fin. poradcu. Ale hlavne treba predpokladať aj do budúcna, či budete schopní splácať aj hypotéku, aj úver, aj náklady na bývanie.
Odpovedať
Hypo si chceme brat tak 30-40tisic.Ja mam 23 a priatel 28.S fin.poradcom sa budeme rozpravat.Ale chcela som sa predbezne informovat ze nacom asi sme a co nas asi caka.Ja som sa pytala hlavne pre tu dobu urcitu.A preto ze priatel uz jednu pôzicku ma.Splacat hypo a byt budeme schopny aj ked som na rodicovskej.Inak by sme nad hypo ani neuvazovali.Som zvedava co povie poradca.Kazdopadne dakujem za odpovede.Cloveku pomôze kazdy nazor a informacia.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem ci ti to pomoze ale ked som ja bral hypo na byt 50 000 € ,bola nasa situacia takato moj prijem 500€ mazelka este vdety priatelka 450€ ziadne pozicky ani dieta v tom case.Dostali sme celu sumu 100% ale mali sme dost nevyhodne progresivne splacanie.Nechcem ta strasit ale zobrat hypo 40 000€ mat jeden nestaly prijem byt na materskej ,1 dieta , mesacna splatka 100€ za pozicku,chciet dostat 100% -40000€ ,mam obavy ze to takto asi nepojde ,nie som ekonom ani financnik ani poradca,ale ruzovo to nevidim,drzim palce -kazdy si zasluzi byvat vo svojom pokial sa snazi nieco pre to urobit,ale banky maju svoje kriteria kde sa na nic ine ako na navratnost a ich zisk nepozera.
Odpovedať
@natalia2111 Neviem, ale vy musíte čarovať ak z platu 450,-, rodičáku 200,- a 20,- rodinných čo je dokopy 670,-€ splácate 100,-€ auto, podnájom, réžie, plus ostatné výdavky. Fakt si neviem celkom dobre predstaviť žiť z toho príjmu a ešte rozmýšľať nad hypotékou. Prepáč ale podľa mňa čistá samovražda. Ak by bola možnosť bývania u rodičov, radšej by som pár rokov bývala u nich, našetrila aspoň niečo a potom riešila bývanie, Je to veľká investícia a zadĺženie na celý život. Zobrať 100% hypo a ak nepredĺžia partnerovi zmluvu, čo urobíte? Zložte ružové okuliare a začnite uvažovať, banka nie je charita ale legálna úžera.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali 20 000 e pozicku lebo sme byvali u svokry a vsetko sme si prerabali a aj tak nam dali dokonca nam tu staru pozicku refinacovali a navysili na rekonstrukciu a dali do jednej hypo :-)
Odpovedať
U rodicov nemame moznost byvat.Keby ta moznost bola tak nie som v podnajme.Co sa penazi tyka tak asi fakt carujeme.Kazdopadne o vlastne byvanie sa urcite budeme pokusat.Ak to nevide buduci rok ci ten dalsi raz urcite.Uz som sa informovala aj inde a mam aku taku predstavu co nas caka.Kazdopadne bude to boj.No k vlastnemu byvaniu sa dopracujeme.Urcite sa o to budem snazit.Ezte raz dakujem za vase odpovede,informacie a nazory.Pomohli ste mi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@natalia2111 ale ani my nebyvame byvali sme,vsetko sme si dali do poriadku,pred prichodom dcerky zbytocne sme investovali,a po 4 mesiacov ked sa dcerka narodila sme odisli do podnajmu s pozickou ktoru sme vrazili tam cize sme dva a pol roka v podnajme a tento mesiac sme kupili dom. @natalia2111
Odpovedať
najlepšie je opýtať sa v banke tam to vedia vypočítať,aj ked neviem ako dopadnete kedže 30-40 tis.je dosť a ešte k tomu tá nesplatená pôžička na auto...nevidím to veľmi ružovo,ale treba si ísť za svojim snov,držím vám palce nech nájdete banku kde vám pôžičku dajú a kúpite si svoje vlastné bývanie,podnájom je strata času a penazí...ale sú ľudia ktorým nič iné neostáva..inak materskú berú ako príjem vo viacerých bankách tak to skúste.
Odpovedať
Ved to.Mat inu moznost v podnajme urcite nie sme.No bohuzial inu moznost nemame.No nechcem platit take nehorazne peniazne cudzim ludom na cudzi byt.Preto sa budem snazit o vlastne byvanie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?