Pozemok za hotove a stavat na uver, alebo pozemok na uver a stavat za hotove?

Ahojte, riesime otazku ako financovat nakup pozemku. Dnes mam 3i byt ktory viem pouzit ako zabespeku (35tis cca). Dom este nemame presne vybraty, lebo zatial nebol pozemok, tak sme nevedeli ake mame obmedzenia. Financne snad do 80-100tis (velmi hruby odhad). S obytnym podkrovim, 5-6 izbieb. Byt by sme chceli predat ked sa uvolni. Moznost 1. - kupit pozemok za cash - zobrat uver na stavbu domu so zalozenim bytu. predpoklad je ze cisto za tie peniaze sa dom neda dostavat Moznost 2. - kupit pozemok na uver (ucel uveru kupa pozemku) - stavat za cash co stihneme kym mame peniaze - refinancovat uver na pozemok kde by sa rucilo aj uz postavenou castou domu Bol som vcera v banke. Odporucali mi moznost 2. Vraj je velky doraz na ucel uveru, ma vplyuv na urokovu mieru a pod. Ktoru moznost by ste mi odporucali? Fakt nemam skusenost, nidky som uver nemal ak neratam jeden spotrebak co bol strasny. Pripadne otazky zodpoviem rad. dakujem
Odpovedať
A v ktorej banke si bol.A aky urok ti dali a kolko rokov budes splacat.Ak to nemas sukromne.Lebo zhanam aj ja niaku vyhudnu hypoteku.a kolko si bral.diky.
Odpovedať
Dobry vecer, pri hypoteke na pozemok banky vacsinou poskytuju financne prostriedky do 70% z hodnoty pozemku( to je zo znaleckeho posudku na pozemok). Aby ste stavbu vedeli zapisat na katastri ako rozistavanu stavbu, potrebujete vytiahnut mury do vysky cca 1 metra. Treba si dat pozor pri vybere hypoteky aj na dobu fixacie. Najjednoduchsie by bolo mozno zobrat uver na kupu pozemku, ale neviem ci mate dost aj vlastnych fin.prostriedkov na vytiahnutie murov hrubej stavby a potom cerpat uver na tranze na vystavbu domu, ale jednoduchsie je ak clovek ma moznost zalozit vlastny byt, aj pozemok a popripade rodicovsky byt ci dom a ked sa prestahujete do noveho poziadat o prelozenie zalozneho prava na rodinny dom. Je to ale za poplatok v cenniku kazdej banky ale zvacsa ako zmena zmluvnych podmienok co je okolo 150eur. Mozno by ste sa mali poradit s niekym vo vasom okoli kto robi s financnym trhom. Aj ked nie je lahke najst cloveka ktory chce uprimne pomoct. Urcite sa ale informujte dopredu na vsetky poplatky, ktore suvisia aj s moznostami refinancovania uverov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?