Postupné financovanie verzus založenie rodičovského domu

Profilova fotka
Ahojte, bývame u svokrovcov, máme našetrené nejaké peniaze. Doteraz sme rátali s tým, že využijeme postupné financovanie a postavíme si vlastné na vlastnú zodpovednosť. Minulý týždeň sa však svokor vyjadril, že ak by sme chceli, založil by nám svoj dom. Teraz mám však dilemu, či postaviť rýchlo a zatiahnúť do toho svokrovcov ako vlastníkov nehnuteľnosti, ktorou sa bude ručiť, alebo si zodpovedať za všetko sám (ak sa niečo pokazí, prídeme len o svoje, neohrozujeme nikoho ďalšieho) a ťahať stavbu dlhšie. Do čoho by ste išli vy? Ďakujem..
Odpovedať
Riešili sme podobnú dilemu a išli sme na postupné, lebo sme nemali čo založiť. budeme mať montovaný dom takže výstavba prebehne rýchlo. Ak by som mal možnosť tak by som založil niečo a rýchlo postavil a prehodil záložné právo. Postupné je trošku riziko a viac behania lebo treba vždy žiadať banku a vždy nejaké doklady a vždy čakám či nám dajú toľko koľko treba.
Odpovedať
Profilova fotka
My ideme na to podobne . Ideme založiť rodičovský dom a po dostavbe by sme chceli záložné právo prehodiť na náš . Výhodu vidím že netreba nič v priebehu stavby dokladovať .
Odpovedať
mame postupne financovanie, lebo sme nechceli zalozit byt. Keby sa nieco stalo mame kde byvat a prideme "len" o novostavbu. A nezda sa mi, ze v banke by bol nejaky problem, treba dokladat len fotky, ziadne faktury a podobne. Zda sa mi to menej rizikove. V pripade zalozenia bytu mohli by sme o byt prist a tym aj o strechu nad hlavou, ak by sa nieco skomplikovalo a dom by este nebol dokonceny.
Odpovedať
Profilova fotka
@mizar @mirooslav @zou tiež by sme to riešili, že by sme rýchlo postavili a potom preniesli na naše.. a ozaj, keď je hypo založená nehnuteľnosťou, tak sa nemusí nič dokladovať??
Odpovedať
Profilova fotka
@vsicka036 ako kde , v SLSP nič, vo VUB chceli fotky, v každej banke majú svoje predpisy. Napr. v Mbank chcú aj stavebné povolenie na ten dom čo staviame a pritom zakladáme úplne iný . V SLSP to nepotrebovali .
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav zvazujeme slsp, tak si ma celkom potesil.. uvidime, co nam povedia.. len sa najskor musime rozhodnut..
Odpovedať
Profilova fotka
@vsicka036 My už máme v SLSP schválenú ,ale teraz zas nás dobehlo poistenie. V SLSP sú ochtní posistiť len jedného a to toho na koho je hypo písaná , ale čo keby sa stalo niečo tomu druhému ? Zostalo by platenie len na jedného a to sa nám nepáči. A poistenie jedného človeka v poisťovni na sumu 60 000 pre prípad smtri alebo trvalej invalidity je dosť peňazí . V Mbank zas majú poistenie oboch ,ale každý na polovicu úveru ( toto sa nám páči viac) , dali sme si to tam vypočítať tak čakáme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav a clovek sa v tom ma vyznat a rozhodnut sa..
Odpovedať
my sme dali postupne, lebo sme nemali čo založiť, v TB
Odpovedať
@vsicka036 ani nešpekuluj a ber, čo ti dávajú - dostaneš prašule a staviaš, nemusíš sa doprosovať nikomu.
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby predbežné info z banky sú celkom povzbudzujúce, tak asi pôjdeme do toho a využijeme svokrovu ponuku.. musíme teraz trošku popohnať stavebné povolenie..
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 to je to, čo sme mali predtým.. nemali sme čo založiť, tak sme chceli postupne, ale svokor nás prekvapil.. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mirooslav a koľko by si ty chcel platiť mesačne za poistku?
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby V Mbank vychádza poistka pre oboch ( každý na polovičku zostatku úveru na ani nie 10€ mesačne . Je to priemer na konci splácania. Tak niečo podobné by som chcel ale na celú sumu každý ! Ale nie je to reálne !
Odpovedať
@mirooslav za 20 eur mesačne na osobu by sa to už aj dalo, síce pri TN by bolo plnenie len do 50.000 eur na osobu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby tamto je za oboch 10€
Odpovedať
@mirooslav daj mi roky narodenia a pracovné zaradenie, dobu splácania a dám ti presnú odpoved :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?