Postupné financovanie

Profilova fotka
Ahojte, ideme stavať domcek -bungalov 9x15m ... .dá sa to zvládnuť postupným financovaním? díky za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
@veeeron Dobrý deň. Áno hypotekárne financovanie výstavby nehnuteľnosti môžete nastaviť na postupné čerpanie hypotéky. My však odporúčame vyčerpať finančné prostriedky jednorázovo, pokiaľ je to možné. Ak budete mať peniaze ihneď k dispozícii, nebudete musieť čakať kým banka uvoľní ďalšiu tranže. Výstavba bude rýchlejšia. Aj postupné financovanie má výhody. Na začiatku môžete platiť menšie splátky, čo môže byť aj výhodou. Odporúčame Vám osloviť hypotekárneho brokera, ktorý rieši hypotéky každý deň a vo všetkých bankách. Určite Vám poskytne kvalitné hypotekárne poradenstvo a sprostredkovanie. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@smartbrokers dakujem a dalo by sa to aj bez toho aby sme museli ručiť nehnuteľnostou- máme len pozemok 5,4 ara....mali sme rucit domom mojej mamky len sme zistili ze momentalne sa to neda..a ina moznost rucit inou nehnut. neni...len pozemkom kt. vlastníme
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som si dovolil povedať toľkoto: Treba dať ODBORNÍKOVI naceniť ten dom. Koľko stojí materiál... Koľko robota.... (na všetko sú tabuľky) Koľko pripájacie poplatky za vodu, plyn, elektrinu, kanalizáciu... internet... Koľko cca by ste si mysleli, že by stálo zariadenie (kuchyňa je najdrahšia).... Koľko nevyhnutné náklady na úpravu najbližšieho okolia domu, vrátane exteriérovej dlažby, brány, plota.... Toto spočítajte. Potom spočítajte, koľko peňazí ste schopní dať dokopy - vrátane hypotekárnych zdrojov - a budete vedieť, či vôbec ste schopní pustiť sa do stavby takéhoto domu... Či to radšej nezmeniť na 9 x 7 m ale so spálňami v podstreší, pretože už v tej chvíli máte investíciu menšiu minimálne o 25 - 30%. Lebo slovenská klasika vyzerá takto: Veď sa do toho pusťme, veď sa uvidí, veď ešte niečo niekde zarobíme... Nič už nezarobíte - skôr naopak. Pôvodný odhad (ak ho vôbec mali vykalkulovaný!) spravidla bežná slovenská rodina prekročí minimálne o 20%, a to z dôvodu, že neskúsený mladý pár začne vyberať luxusnejšie riešenia, než na aké má..... peniažky sa rozkotúľajú a dostavba domčeka končí v nedohľadne.... Takže asi toto som chcel poradiť ja. Ja idem stavať už 3.dom. Mám jasný limit na samotný dom 60.000,- € (+ samozrejme siete, exteriér.... jeho zariadenie... apod.) A keď sme niekde v obchode alebo na výstave, moja polovička mi ukazuje dlažby, ktoré by "uvítala", avšak stoja 30 - 40 €/m2, pričom ja viem, že my pri našom limite budeme vyberať z dlažieb do 10€/m2. Dá sa nájsť pekná dlažba aj do 10 €. Aj normálny splachovací záchod (kombík) za 60 €. Verte, že to ide. Ale treba mať stanovené limity. A treba to mať všetko dopredu poriadne premyslené - a ešte mať aj cca 10% rezervu pre strýčka príhodu... Ale na čom určite šetriť netreba - to je dokonalé zateplenie objektu, ktorý treba správne orientovať tak, aby mal čo najväčšie tepelné zisky, pričom treba myslieť aj na jeho tienenie, lebo chladenie objektu je cca 2 x drahšie, ako vykurovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@veeeron Predmetom zabezpečenia hypotéky môže byť aj pozemok a následne rozostavaná stavba rodinného domu. Pri výstavbe máte viac možností financovania. Samozrejme, začať financovať výstavbu môžete aj úverom, ktorý nebude zabezpečený nehnuteľnosťou a ktorý neskôr splatíte napríklad hypotékou, ktorá poslúži aj na dofinancovanie výstavby. Úvery bez zabezpečenia sú úročené podstatne vyššou úrokovou sadzbou a ich splatnosť je kratšia, ako pri hypotéke.
Odpovedať
Profilova fotka
@veeeron Ak mozete rucit pozemkom, je to super:-). Az dodatocne zalozite rozostavany rodinny dom:-)
Odpovedať
@veeeron všetko sa dá, keď sa chce, len to celé treba prejsť, predovšetkým z pohľadu polohového koeficientu :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?