Poradíte ohľadom schválenia hypotekárneho úveru?

Chcem sa opýtať či existuje taká možnosť v bankách, že nechám schváliť hypotekárny úver v banke a úverová zmluva sa uzatvorí resp. podpíše až neskôr keď budem potrebovať peniaze?
Odpovedať
Profilova fotka
vo VUB napríklad existuje taká možnosť, že si dáš spraviť "certifikát", na základe ktorého si oni overia tvoje platobné možnosti a potom ked budeš potrebovať úver už prejdeš priamo k schvalovaniu a v podstate ti to urýchli celý proces, my to tak teraz tiež ideme spraviť :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň. Môžete požiadať o hypotekárny úver, podpísať úverovú zmluvu a vyčerpať finančné prostriedky aj o niekoľko mesiacov. Hypotekárny certifikát, alebo úverový dekrét sú len dokumenty, ktoré potvrdzujú bonitu žiadateľov o hypotéku. Tieto dokumenty nie sú zárukou, že hypotekárny úver bude schválený presne podľa parametrov v nich uvedených. Odporúčam riešiť vaše hypotéky s hypotekárnym brokerom, ktorý vám poskytne bezplatné hypotekárne poradenstvo a sprostredkovanie. ;-)
Odpovedať
@bibiana_01 certifikáty vo VUB už nefungujú ako kedysi - reálne platnosť už je len 30 dní, negarantujú sadzbu a hlavne nedávajú odpoveď na výšku LTV.... @mirana dobre rozmýšľaš, len sú tu lehoty - po schválení úveru máš vo väčšine bánk 30 dní na podpis úverovej zmluvy a cca 6 mesiacov na čerpanie úver - pokiaľ ti tieto lehoty vyhovujú, tak je to ok :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?