Poplatok za vyčíslenie zostatku pri refinancovaní

Dobrý deň, momentálne riešim hypotéku v novej banke, a pôvodnú hypotéku by som chcela vyplatiť. Okrem 1%poplatku, resp. skutočných nákladov ma zarazil jeden poplatok, ktorý si banka (VUB) účtuje. Totižto za vyčíslenie zostatku (predpokladám, že splatenie bez toho nie je možno) si pýta poplatok 150 Eur. Je to podľa Vás v poriadku, stretol sa s týmto poplatkom niekto?
Odpovedať
neboj, aj ine banky natom zarabaju, napr. u mbank to stoji napr. 100e
Odpovedať
ja si idem dat zmenit urok na hypo v ramci VUB a zaplatim iba tych 150EUR. to je asi standart vsade pri vycisleni zostaktu.
Odpovedať
@jankar27 nuz, nejaky dalsi poplatok zaviest museli, ked uz im nakazali znizit poplatok za splatenie na 1%.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Ten bol aj predtým. Nie vždy ho treba platiť. Pri splatení hypo priamo z os. účtu nič vyčísťovať netreba. Stiahnu si koľko potrebujú.
Odpovedať
Profilova fotka
z 5% na 1% tak musia hrabat na poplatkoch 8-(
Odpovedať
@halagacka.peter nemas pravdu, vo VUB to pribudlo az po znizeni poplatku za mimoriadnu splatku na 1%: https://www.vub.sk/files/sekundarna-n...
Odpovedať
Profilova fotka
Vo vub mozno.Slsp hadam odjakziva.Okradnu tak ci onak...
Odpovedať
V csob to tak bolo vždy ale iba pri refinancovani mimo fixacie, nie je to žiadna novinka, preto sa moc neoplatilo refinancovat mimo fixacie, lebo okrem tohto poplatku si musela platiť ešte aj 5%, teraz už iba 1%.
Odpovedať
Ja riešim Refinanc z primabanky do vub a pýtajú si za vycislenie 50 euro...
Odpovedať
Profilova fotka
@jankar27 vo VUB to ide aj bez toho poplatku za vyčíslenie
Odpovedať
@jankar27 pokial su moje informacie spravne, banka si tento poplatok moze pytat len v pripade, ze ste na stavajucom uvere mali fixaciu, inak nie.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som refinancovala v csob, mimo fixacie a aj sme u nich zostali... a kedze sme u nich zostali, neplatili sme ani ten poplatok za vycislenie a dokonca ani tu 1% pokutu.. ale keby sme chceli prejst inde, tak sme mali platit obe...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@halagacka.peter p. Pri refinancovaní hypotekarneho úveru banka požaduje vyčíslenie zostatku k nejakému dátumu a na základe vyčíslenia až banku pustí peniaze a to len na ùčet hypotekárny kde odchádza splátka nikdy nie na osobny účet možné je to len prípade že sa jedná o spotrebný úver.
Odpovedať
Profilova fotka
@petres123 nemám pocit že by to bolo dobré riešenie refinancovat z primy do VUB. Prima banka Vám ponùkne urokovù sadzbu rovnakù ako vo VUB a konečná RPMM je v Prima 1.51% čo VUB mà vyšiu v konečnom dósledku to znamená že zostatok v prima banke by bol nižší ako vo VUB a pritom je ùroková sadzba Prima 1,5% a VUB 1,49 %.. VUB ma spracovatelaky poplatok z vyšky úvero 0.8% . Prima je nemá spracovatelsky poplatok . Takž určite by som zostala v Prima banke a refinancovala alebo požiadalao zníženie.úrokovej sadzby. Neoplatì sa refinancovať do inej banky
Odpovedať
banky teraz robia co mozu aby pretiahli klientov.. cudujem sa ze to vobec spoplatnuju...
Odpovedať
Každého klienta inak posudzujú, nám napríklad vo VUB zrušili aj spracovateľský poplatok, tak sa určite oplatí ísť z Prima banky do VUB, hlavne ak si dáte zafixovať obdobie na 6rokov, čo v Prima banke nie je možné, tam len na 3roky. Takže každý prípad sa fakt odlišuje v tej istej banke. My to teraz tiež riešime, rovnakú ponuku nám dala SLSP aj VUB, ale SLSP fix5rokv a VUB fix 6rokov. Tak neviem čo spravíme.
Odpovedať
Profilova fotka
@matotimo Mal som paralene dve hypotéky. Tou druhou som financoval dom a splatil tú prvú.Jednoducho som sám sebe poslal na svoj účet v SLSP peniaze na splatenie hypo zo SLSP. Oni si z bežného účtu stiahli presne sumu zostatku hypo a BEZ potreby vyčísľovania zostatku čiže BEZ poplatku za vyčíslenie. Nejednalo sa ale o klasický refinanc. Tam áno sa tomu zderstvu za vyčíslenie nevyhnete.
Odpovedať
v ramci VUB sme si boli prekonzultovat zmenu urokovej sadzby. ponukli nam toto: pokracovanie v danej hypoteke (FIX5) a zmena urokovej sadzby na 1.89 - poplatok za zmenu zmluvnych podmienok 150EUR. alebo nova hypo FIX5/6 (natom nezalezalo) urok 1.69 - poplatok 0.3% z istiny.
Odpovedať
Profilova fotka
@jesica07 urcite VUB. Slsp ma vysoke RPMN . Pracujem s tym . Sama mam HUM v Slsp tak 3 roky a ako nahle budem mat 4 roky prechadzam do inej banky.
Odpovedať
Profilova fotka
@bromid teba si zratat vsetky poplatky a za kolko ich splatiti
Odpovedať
@matotimo no ved poplatky boli iba tie co som napisal
Odpovedať
@matotimo môžem sa spýtať, Slsp má prečo vysoké RPMN, rovnaký úrok ako VUB, znalecký neplatíme ani vklad len pokutu 1%. Ako si to myslela, nech sa dozviem čo najviac informácií. Vo VUB by sme platili naviac 150 eur za znalecký. Díky moc za odpoveď
Odpovedať
Takže bola som vo VUBke požiadať o predčasné splatenie hypotéky, a ponúkli mi presne to, čo napísal Bromid 1,89 % do výročia Fixu za 150 EUR zmenu zmluvných podmienok, čo bude na jeseň tohto roku. Otvorene poviem, že som bola z toho znechutená, že mi to ponúkli teraz, a keď som sa bola informovať cca pred mesiacom, tak som nemala na hypo nastavenú žiadnu ponuku. Poplatok 150 EUR za vyčíslenie zostatku majú v sadzobníku, ale tvrdil, že sa neplatí, len to 1%. Počkám na to vyčíslenie a uvidím.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?