Poplatky PSS za navýšenie cieľovej sumy

Dobrý večer, vedel by mi prosím niekto poradiť ohľadom poplatkov zhruba od roku 2013 v PSS? Ide o bratov účet. Až prednedávnom zistil, že mu PSS strhla poplatok 300 eur za navýšenie cieľovej sumy. Po novom sa vraj platí len nejakých 50 euro ale vraj v roku 2013 to bolo až 300!!! Vopred ďakujem za pomoc. ;-)
Odpovedať
@palomablanca A o koľko zvyšoval cieľovú sumu?
Odpovedať
@chrobak7 na 30 000. ďakujem pekne za reakciu, asi som to už zistila - vraj bol ten poplatok 1% z cieľovej sumy. To by potom mohlo byť tých 300 eur. Brat sa musí naučiť prečítať si zmluvu pred tým ,než niečo podpíše =-) ale pravdou je aj to, že mu to v PSS odporúčili - navýšiť si tú sumu. Pôvodne chcel s nimi podpísať novú zmluvu... možno by bol dopadol lepšie. Ešte raz ďakujem. ;-)
Odpovedať
@palomablanca No to som ti chcel napísať, že bežne je (či bol) poplatok 1% z CS. Buď pri uzatváran, alebo pri navyšovaní z rozdielu - resp. zo sumy, o ktorú sa navyšovalo. A to je jedno, či by uzatvoril novú zmluvu alebo navýšil starú. Poplatku by sa nevyhol.
Odpovedať
@chrobak7 pekne....takže tak či tak... ]-( díky za tvoj čas a pekný deň (zvyšok dňa) ti prajem! ;-) :-)
Odpovedať
@chrobak7 ešte 1 otázku ak môžem, je možné, aby o tom nemal napísané v zmluve? vraj mu o tom (poplatku) prišlo oznámenie len v prvom výpise. Je teda možné, že by ten poplatok nebol uvedený v zmluve?
Odpovedať
@palomablanca Je to mozne, dokonca je to bežné. V zmluve sa neuvadzaju vsetky poplatky, tie su uvedené v sadzobniku poplatkov. To by pri kazdej zmene sadzobnika museli robiť dodtok k zmluve.
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem ;-)
Odpovedať
Ahojte, aktualizujem informaciu o vyske poplatkov za znizenie/zvysenie CS, od 21.3.2016 si PSS uctuje 10eur... prikladam foto. :-) zaroven chcem poprosit, ci sa tu nenachadza nejaka osoba, aj PSS poradca, ktory by mi dokazal prepocitat vysku hodnotiaceho cisla, ak chcem znizit cielovu sumu... mam ho momentalne prilis nizke a na jesen mi konci 6 rokov sporenia - budem potrebovat peniaze na prerabku. peniaze nechcem vyberat hned, este by som nejaky cas sporila ale vo vyssich sumach, ak by bolo mozne potom ziskat stavebny uver. dakujem
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?