POMOC s financovanim montovaneho domu

Ahojte, mame zaujem o kupu pozemku (ten uz sme si vybrali v Kvetoslavove - v zahradkarskej oblasti) a na tomto pozemku chceme stavat dom, mame aj nejake "vlastne zdroje" avsak urcite nie na kupu aj stavbu domu, chcem sa informovat, ci ma niekto skusenosti s kupou a stavbou montovaneho domu (pozemok, ktory nepatri k developerskym) lebo informacie, ktore sme doposial dostali nas vobec nepotesili.. sme pracujuci ludia a potrebujeme poradit s hypotekou, za kazde info dakujem :))
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@angel67 v čom ťa informácie nepotešili? nedá sa stavať v záhradkárskej oblasti?
Odpovedať
da sa stavat, ale je s tym strasny problem, kvoli tomu, ze banka to nepovazuje za "lukrativnu" oblast, takze co sa tyka financii je mozne, ze s tym problem bude, takze rozmyslame, ze co dalej
Odpovedať
@angel67 Presne toto teraz riesime aj my, mame vyhliadnuty pozemok v rekreacnej oblasti, chceli by sme montovany dom na celorocne byvanie.. Vlastne financie nejake mame, ale teda nic moc.. Pani z ovb vravela ze je to problematicke, ale nie nemozne.. Kazdopadne zalezi od konkretneho pozemku v konkretnej oblasti, banka vsetko posudzuje individualne.. My ale zatial sme len v stadiu "rozmyslania" a rozhliadania, kedze pozemok este stale nemame a vyberame.. Takze detaily sme nejako neriesili, kazdopadne budem rada ak mas nejake nove info, ak by si mi napisala spravu, ako ste pokrocili, a ci vobec..
Odpovedať
Profilova fotka
@angel67 odporucam sikovneho sprostredkovatela, ale naozaj sikovneho, dat sa to da, len treba vyjednavat. V pripade zaujmu mozem niekoho odporucit.
Odpovedať
Profilova fotka
@angel67 obráťte sa na banku, ktorá akceptuje aj rekreačné stavby ako zabezpečenie, ak nepotrebujete 100% nemal by byť žiaden problém, ak aj potrebujete 100% určite by sa to dalo nejako dohodnúť ak bude stavba na celoročné užívanie, mám skúsenosť so stavbou v záhradkárskej oblasti kde nám dali úver na výstavbu. U montovaného domu je akurát ten "problém" že pravdepodobne nezapíšete rozostavanú stavbu tak ako pri murovanom lebo som sa do hrubej stavby postaví z konštrukcie, ideálne je dohodnúť v zmluve o dielo úhradu stavby najskôr voči pozemku do 60 - 80% hodnoty pozemku a ďalšiu časť až po hrubej stavbe, resp. ideálne pri dokončení do holodomu, a po kolaudácii posledných 10%. Ak potrebujete poradiť môžete sa na mňa obrátiť. Linda
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
ahojte vsetci, tak prispejem sem este, nakoniec sme kupili hotovy dom vo hviezdoslavove, ako novostavbu, lebo natahovat sa a riesit tieto veci bola uplna katastrofa, aj financna nam povedala, ze to bude velmi tazke, skor menej realne, takze sme pristupili k tomu tak, ze sme to nechali plavat a nasli sme nieco, kde bolo ovela menej problemov :)
Odpovedať
Profilova fotka
@angel67 Gratulujem k novému bývaniu :-).
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?