Poistenie uveru na byvanie ???

dobry den, s priatelom riesime jeden taky problem : financny poradca nam radi, aby sme si poistili uver resp. priatel ako dlznik, aby sa poistil na plnu vysku uveru v pripade umrtia, praceneschopnosti a podobne. myslite ze toto poistenie je potrebne ? a ak je potrebne je treba poistit plnu sumu alebo staci len cast ? uver si berieme v SLSP dakujem za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, určite je dobré, ak máte poistenie úveru. To čo v ňom chcete mať zahrnuté, záleží na Vás. Najdôležitejšie je zahrnúť do poistenie "existenčné riziká" ako je smrť resp. invalidita (najlepšie aj z choroby), príp. kritické choroby. Ostatné riziká sú "čerešničkou na torte" a záleží iba od Vás, či ich chcete mať zahrnuté. Taktiež najlepšie je, ak je na smrť poistená celá výška úveru, ale ak je to finančne náročné, určite je lepšie mať poistenú časť úveru (min. 1/2 resp. 3/4) ako byť bez poistenia.
Odpovedať
@alca89 platiť poistku je jedna vec, mať aj poistné plnenie je druhá - osobne prajem každému mať také poistenie, ktoré ho bude chrániť, ak sa niečo stane, na druhej strane však skúsenosti s poisťovňami sú také zlé, že som voči poisteniu priam skeptický... nenechaj sa do ničoho tlačiť, často snaha pomôcť je len o provízií, skôr si nechal ukázať výluky a prehodnoť to podľa svojho fungovania a dostaneš odpoveď, či je pre teba poistenie prínosom, alebo len strata peňazí...
Odpovedať
@alca89 takto. poradca vam radi zivotne poistenie. To nikdy nie je na skodu. Treba si vybrat dobre, take kde sa nesetri, ale ktore kryje rizika. Na konci sice nedostanete nic, ale pri tom "uroceni" v poistovniach pomaly viac zaplatis nez dostanes (ak odratam sumy za samotne krytie rizik). Setrenie v pripade, ze splacate nehnutelnost je uplna hlupost - splatte uver, to je najlepsia investicia. Ak vsak chces dobre poistenie, bude aj drahe. Pretoze dat si poistit smrt, praceneschopnost, uraz a invaliditu na vysku napr. hypoteky aj ked len 50.000 eur vyjde pomerne vela. A davat si poistovat v takomto pripade nieco na poistnu sumu 3.000 eur je absolutne zbytocne. Takze by som to zhrnula: ak poistenie, tak take, aby bolo skutocne vykryte riziko, urcite bez setrenia. Dat sa poistit len na cast vysky uveru je podla mna zbytocne.
Odpovedať
Odporúčam rizikové životné poistenie buď s konštantnou sumou alebo s klesajúcou (postupne bude výška poistnej sumy klesať, rovnako ako aj vám klesá suma, ktorú banke dlžíte). Tiež odporúčam bez sporiacej zložky, aby vás to vyšlo čo najlepšie. Pracujem profesionálne ako sprostredkovateľ poistenia, ak máte otázky, napíšte mi, rada poradím.
Odpovedať
:-) profesionalny sprostredkovatel radi poistenie bez sporiacej zlozky :-) Pani moji, niektory ludia by sa vazne mali zamysliet nad tym co robia pretoze zrejme nechapu sami co robia. Ale je to len nazor. A potom, ze ludia neveria financnym sluzbam.
Odpovedať
@ferencd máš aj nemáš pravdu, len nedomýšľaš určité náležitosti - aj ja preferujem poistenie bez sporiacej zložky na truc poisťovniach, ale zas sú tu 3 efekty, ktoré treba zvážiť pri životnom poistení: 1, dokáže si klient sporiť dlhodobo peniaze aj inak ako prípadne cez poistku? - ak áno, je to super, ak nie, poistka je najlepšia vec 2, na peniaze v životnom poistení nemôže siahnúť exekútor, pokiaľ nie sú vyplatené na účet exekuovaného 3, životné poistenie sa nemusí, ale môže dediť zo zákona - je to prakticky jediný finančný produkt, kde prípadne plnenie vieš odkázať aj cudziemu človeku.... Sporenie cez životku je ťažká blbosť, ale ak si poriadne prečítaš tie 3 body, až také blbé to nemusí byť, len treba si to zvážiť...
Odpovedať
@finsluzby A pisal som o niecom inom? V skratke to iste. V jednoduchosti je krasa. A co sa tyka toho dedicstva. Je v zmluve predsa moznost uviest opravnenu osobu v pripade smrti. Pokial nie je tak dedicskym konanim ziskava tento obnos niekto z rodiny. O vsetkom prebehne dedicske konanie pripadne rozhodne sud. Takza tazka blbost alebo nie? Jednoduche, opat je len na ludoch ako sa rozhodnu.
Odpovedať
@ferencd Výhodou rizikového ŽP je to, že v prípade tragickej udalosti-smerti poisteného, či už z dôvodu úrazu ale aj smrti, bude o oprávnenú osobu (väčšinou manželku a deti) postarané. Samozrejme, klient môže aj sporiť na poistky, ale je to predražené, výber je na klientovi. Mojou úlohou je mu pravdivo vysvetliť všetky poistenia, rozhodnutie je na ňom. PS: Máte v príspevku hrubku a s vašim príspevkom nesúhlasím, opakujem, klient si môže zvoliť aký typ životného sporenia chce.
Odpovedať
Zdravím. Treba si uvedomiť jednu vec. Províziu platí finančnému sprostredkovateľovy banka. Všetko, čo vám poradí hocijaký finančný poradca, ktorého si sami neplatíte, musíte brať s veľkým odstupom. Ja som si zháňal úver cez troch takýchto agentov a keď som si porovnal, čo mi hovorili, dospel som k veľmi zaujímavým odchylkám a tomu, že dvaja z nich v rade vecí klamali. S poistením úveru je to takto... Ak máte deti, respektíve ľudí, ktorí sú od vás a vášho bývania závislí, zoberte si poistku úveru - pre istotu. Avšak, riešte to ako separátnu žiadosť, pretože mnohé poistenia od bánk sú za tú cenu subštandardné. Ak od vás nikto závislý nie je a nemáte zdravotné problémy, respektíve nepracujete v odvteví, kde ľahko dochádza k úrazom, poistku neberte. Ak si ju totiž prepočítate, výjde vás veľmi draho na to, čo robí. Najmä keď ju na 99% nevyužijete. Nevraviac o tom, že každý finančne vzdelaný človek by mal mať vybudovaná finančnú rezervu najmänej na tri, ideálne na šesť mesiacov. Pokiaľ nie ste ako zamestnanci neschopní respektíve silno nekvalifikovaní, šanca, že obaja stratíte zamestnanie a nebudete si do pol roka vedieť nájsť nové je extrémne malá (s výnimkou náležitých území Slovenska, kde môže byť situácia odlišná - to už musí vedieť zvážiť každý sám).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?