Poistenie úveru

Chceme brat hypotek. uver z banky na kupu domu. Zatial si zistujeme, v ktorej banke by nam to vyslo najlepsie. Ako je to s poistenim takehoto uver? Nie je mi to celkom jasne. Kazda banka zrejme ponuka aj poistenie uveru...su tieto poistenia vyhodne? Daju sa poiuzit aj ine poistenia, ako tie, ktore odporuca banka? Ako je to so sumou poistky...jej vyska je zavisla od vysky uveru? Musia byt poisteni obaja manzelia? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@lauralaplant ahoj, co sa tyka poistenia uveru banky maju len standardne balicky (trvalky aj to obmedzene,smrt)... ak nemas odpor voci poisteniu tak by som kontaktovala PGSK... co sa tyka inych poisteni, samozrejme, ze ti to banka ponukne (produkt urazove poistenie) ale tento je max vyhodny pre banku preto by som sa skor poradila u nejakej maklerskej spolocnosti.. mesacne poistne za postenie je v banke pripocitane ku splatke uveru a samozrejme... cim vyssi urok, tym o nieco vyssia poistna suma mesacna... nemusia byt obaja poisteni :-)
Odpovedať
@lauralaplant to je večná téma - dať si poistku alebo nie - banky ponúkajú rizikové poistenie, t.j. klient platí a pokiaľ sa nič nestane, tak nič z toho nikdy ani neuvidí, navyše vo väčšine bánk je krytý len prvý žiadateľ o úver a poistenie sa vzťahuje na smrť, trvalé následky s uznaním invalidity nad 70%, strata zamestnania (to by som vôbec nedával osobne). Najväčší problém poistky je to, že zmluvne zakotvená v rámci úverovej zmluvy, t.j. v prípade jej zrušenia si banka pýta aj 200 eur ako úpravu zmluvných podmienok. Z môjho pohľadu je lepšie, ak by sa to robilo samostatne mimo banky, kde si človek vie nabaliť, čo treba, aj keď cenovo je to trocha drahšie vo väčšine prípadov (sporeniu touto formou by som sa vyhýbal), avšak je tam veľká nezávislosť - zruším to, ak to nepotrebujem, upravím to podľa situácie - toto banka neumožňuje, navyše volím si riziká, ktoré potrebujem a banka ich v ponuke ani nemá, napr. kritické choroby. @majdulienka pg to v čechách svojím kvalitným poradenstvom tak prepískla, že siahli poradcom na provízie, len aby ich donútili viacej náborovať (nie lepšie makať, ale náborovať a pokiaľ niekto má problém s náborom, t.j. buď má zlé referencie alebo to ľudia nechcú robiť, len v rámci mlm, ak chceš ísť hore to robiť musíš, takže lenivosť nebude asi na mieste), o slovensku sa takticky nevyjadrím :-D
Odpovedať
@finsluzby A este by som spytala k tomu, ak bude poistka mimo banku - aka vysoka ma byt poistna suma? Niekde som citala, ze niektore banky akceptuju poistku, iba ak je poistna suma vyssia ako uver....Ako to teda je? A musime byt poisteni ako manzelia obaja?
Odpovedať
@lauralaplant banky už dnes nevyžadujú životné poistenie ako podmienku poskytnutia úveru, každý má vlastný rozum a sám si zváži aké riziko postupuje, ak sa poistí, alebo ak sa nepoistí a pokiaľ banky vyžadujú poistku (napr. za účelom lepšej sadzby), tak uznávajú len poistku, ktorá je urobené cez banku (napr. vub spolupracuje s generali, ale neuzná zľavu za poistenie, pokiaľ tú poistku neurobia v banke). Samozrejme, poistná suma na smrť by malo byť minimálne vo výške úveru, aby poistenie malo aj nejaký význam - platiť poistku a nebyť krytý, to nie je riešenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Vacsinou sa poistenie uveru cez banku neoplati (napr. VUB dava iba minimalnu zlavu z urokovej sadzby). Taktiez, ak poistis uver priamo v banke a o par rokov by si ho chcela refinancovat do inej banky, poistenie Ti zvacsa zanikne a ty budes musiet hladat nove, pravdepodobne drahsie poistenie (kvoli vyssiemu veku). Vseobecne odporucam riesit poistenie uveru mimo banky, ale je to individualne. Co sa tyka vysky poistnej sumy, najlepsie je poistenie min. na vysku uveru. Ak to ale financne nevychadza, urcite je lepsie napr. poistenie na vacsiu cast uveru ako nic.
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzvy neviem ako je PG v cz ale kazdopadne na SR si myslim ze su jednotka.. co sa tyka profesionalita, kvalita a transparentnost....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?