Poistenie stavby. Zbytočnosť?

Dobrý deň. Mali ste,alebo plánujete mať uzavretú poistku na stavbu? Začíname stavať na jar,budú to robiť živnostníci a rozmýšľame,či je nutné stavbu poistiť. Aké s tým máte skúsenosti? Aby to neboli zbytočne vyhodené peniaze a keď sa niečo stane,poisťovňa sa vyhovori na niečo a aj tak nič nedostaneme. Na stavanie sme nebrali úver,takže to od nás nikto nevyžaduje. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@mabliss poistka ta vyjde 50-100€ rocne. Naozaj sa ti oplati nad tym rozmyslat ?
Odpovedať
@mabliss ano, stavby sa veselo vykradaju, ale plnenie je mozne az po dokladnom uzavreti stavby, zlodeji musia prekonat niektoru zabranu.
Odpovedať
@mabliss pokial stavba bude uverovana myslim, ze poistenie aj musi byt.
Odpovedať
@mabliss A čo ak ti stavba zhory, vytopis sa alebo ti tesne do domu blesk a ty nebudeš mať poistku? Čo potom urobíš? Svoje peniaze si v týchto prípadoch setril zbytočne a potom si koli pár euram budes vlasy trhať.
Odpovedať
Profilova fotka
Oplatî sa,našim tesne pred dokončenîm praskla voda a vytopilo celý dom,parkety,aj nejaký nabytok už tam bol.keby nemali poistku tak hlava v smutku,ale takto to bolo ľahšie aj keď do smiechu nám nebolo...
Odpovedať
kazda minca ma dve strany, aj v tomto pripade si kazdy povie ze rocna poistka za 100€ mi moze usetrit velmi velke výdavky po nejakej zivelnej pohrome, druha strana ale je, ako sa k tomu postavi poistovna, co vsetko budu vyzadovat pri poistnom plneni a pod... pri uzatvarani nie je ziadny problem, len podpis a zaplat, ale ked maju zaplatit co i len tisicku, tak zrazu sa objavi zoznam na co vsetko sa poistka nevztahuje a o byrokracii pomlcim... hlavne pre ludi co vsetko kupuju bez dokladov a robia si vsetko svojpomocne...
Odpovedať
Profilova fotka
@godfather cize ani auto nemas poistene ?
Odpovedať
@peto99 mne dva roky dozadu poistovna vyplatila dvierka a bocnice z tahokovu co tvorili skrinu na plynomer... bolo to par stoviek EUR. Bolo to na hranici pozemku, vtedy som ho nemal ani len oploteny.
Odpovedať
@gashtaan ktora?
Odpovedať
Prave minuly tyzden sme si dali poistit stavbu na 150000 eur. Cena bola 129 € na rok. Vztahuje sa to na vsetky zivly, odsudzenie majetku zo stavby. Podmienka je ze stavba musi byt oplotena 170 cm vysokym pletivom.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj @mabliss Suhlas s majkoj za dom vyrutite tak cca 80-100 litrov. Pri tychto sumach je 100e za rocnu poistku doslova smiesna ciastka.
Odpovedať
My sme k hypo museli mat povinne poistku a ak by aj nie, tak by sme poistili.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@janetka6 tak uz koonecne viem, kto je na vine stavby vysokych plotov na SK... 8-)
Odpovedať
@peto99 uniqa
Odpovedať
@mimms Presne tak:-))) V skutocnosti tam musi byt kontinualne oplotenie min 170 cm vysoke a branicka na zamok dokonca :-)
Odpovedať
Takže si zhrnme co sa Vám moze reálne stať: Vela zalezi od lokality ci hrozi povoden, záplava po privalovom daždi najmä na rovine bez prirodzeného odtoku vody, blesk alebo nebodaj požiar zo susedovej sopy ktorý moze predstavovať ohrozenie aj do vzdialenosti viac ako 5 m, ak staviate vo svahu tak nejaký zosuv ci zaval bahnom po burke. Samozrejme únik vody z vodovod. zariadení moze mať taktiež pekný zatah na penazenku. Krádež tam si uvedomte ze vzhladom na nizki úroveň zabezpecenia a nie trvale obyvanu stavbu poistovne nekryju veľké hodnoty vela zalezi od dojednani v zmluve a najmä spoluúčasť. Pred vystavbou by som si overil ci Vás projektant ma poistku zodpovednosti za škodu, nedávno ste všetci určite počuli o chybach ktoré urobil jeden nemenovaný projektant. Ich profesne zdruzenia majú poistku ale kryje to tak do výšky nakladov na hrubú stavbu jedneho domu. Urcite je prinosom ak podobnu poistku ma i zhotovitel Vášho domu na kluc. A vzhľadom na to že tam prebieha výstavba, rôzne cinnosti a pohybuju sa tam aj kadejaki nezodpovedni majstri treba zvazovat aj zodpovednosť za škodu z vlastníctva nehnutelnosti (napr. pád niečoho z vašej stavby a pod.). Ale hlavne si nechajte revidovať text podmienok zmluvy niekým nezavislym, nie zastupcom poistovne ci nekompetentnym poistovakom ktorému ide iba o proviziu.
Odpovedať
@majkoj presne tak, ani auto nemam poistene, myslim havarijne, nakolko povinne zakonne poistenie je zialbohu povinne a vyplyva to zo zakona tak to mam, resp mat musim... druha vec je, ze ak by som mal auto na leasing tak aj havarijna poistka je povinna, ale ani to nie je moj pripad...
Odpovedať
ja som minuly rok pri koseni travy rozbil susedovi sklo na terasovych dverach. z poistovne prisiel chlapik na obhliadku po tom co som nahlasil skodovu udalost a do mesiaca bolo vyplatene. mam poistene okrem ineho aj zodpovednost osob (vsetkych, co byvaju, alebo pracuju na mojom dome, pozemku) za skodu. rocne to stoji 110,-€ cize neoplati sa rozmyslat si myslim, ale je to na tebe
Odpovedať
Profilova fotka
@godfather pokial mas starsie auto chapem, pokial nie mas asi rad adrenalin :). Moj tato tiez zrusil poistku a o mesisc mu ukradli auto...
Odpovedať
@zuza225 zdravím, môžem poprosiť do IP,ktorú poistovnu ste mali? Ďakujem.
Odpovedať
@dominik_boksansky stavba nebude uverovana.
Odpovedať
@oldoss @majkoj ďakujem za názor pani. Nemajte mi za zle,že aj nad 100e rozmýšľame. Chcela som vedieť skúsenosti ostatných. :-)
Odpovedať
@mabliss Nikto Vam nic nema za zle, ved preto je tato diskusia aby sme si vymenili nazory. Bohuzial a chvalabohu poistenie je cena za nas strach.
Odpovedať
poistka je na to aby sa nič nestalo a podrone sa popytaj co zmluva poisťuje čo treba splniť,lebo poisťovna je tvrda hus na šklbanie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?