Poistenie rozostavaneho domu kvoli uveru :)

Profilova fotka
Chcela by som poradit, kde poistit hrubu stavbu, uz aj s dokoncenou vodou a elektrikou, zatial bez omietok. Kolaudacia by mala byt niekedy v 09/2019, ale kedze ideme brat uver na tuto nehnutelnost, VUB chce od nas poistenie na zaklade vinkulacie. Dakujem za kazdu radu, prip.comu sa mame vyvarovat pri rozsahu poistenia este bez spotrebicov. Urcite zivelne pohromy, kradez, a ? Dakujem ;)
Odpovedať
@bronatom Ja som mal stavbu poistenú vo Wustenrot poisťovni. Presné podmienky a rozsah poistenia si už z hlavy nepamätám, ale bolo to vinkulované v prospech Stav. sporiteľni Wuestenrot. Po skolaudovaní som doložil kolaudačné rozhodnutie a prehodili to ako poistenie nehnuteľnosti. Stále je to vinkulované. Pri nehnuteľnosti alebo stavbe poisťuješ na určitú sumu, aj podľa toho platíš poistné.
Odpovedať
To je také naháňanie si peňazí keď si v núdzi.... Poistenie úveru.... Poistenie poistenia úveru...... Mňa by zaujímalo ci to niekde poisťovňa platila..... Co by robili keby ste prestali splácať? Asi to dali do dražby.... Najsmutnejšie je ze všetci darmozraci sa nabalia a Vy chudaciska co musíte makať a potrebujete niekde bývať ste najviac osklbavani...
Odpovedať
@daralbajda V téme neide o poistenie úveru, ale o poistenie nehnuteľnosti. A áno, poisťovne platia, ak je nehnuteľnosť poistená a nastane poistná udalosť - napr. požiar. Títo dom bohužiaľ nemali poistený: http://www.modrastrecha.sk/forum/mont... A aj poistenie úveru má v určitých prípadoch svoje opodstatnenie a zmysel.
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda myslela som poistenie domu voci zivelnym pohromam a kradezi, vandalizmu atd., co pozaduje banka pri zalozeni nehnutelnosti ;) ale ako mi ludia pisali, tak vacsina ma Allianz ...
Odpovedať
@bronatom mame allianz vzhladom aj k tomu, ze tam mame viac poistiek a kumulovali sa zlavy. A dom sme poistovali uz na konecnu hodnotu.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem Vam, zvolila som Allianz ... ;)
Odpovedať
My sme si pred 2 týždňami vybrali Uniqa... Svojim spôsobom je to zatiaľ jedno - ide v prvom rade o formalitu pre banku. Pri stavbe je problém v tom, že mnoho vecí je vo výluke - napríklad vandalizmus, rozbitie skla, hlodavce vo fasáde... a podobne. Treba si poriadne prečítať celé obchodné podmienky. Neviem, či máte stavbu oplotenú alebo nie...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. My sme zvolili AXU. Mali sme uz aj jednu udalost, ked nam prepatie poskodilo riadiacu jednotku v rekuperacii a poistovna to nakoniec zatiahla. Este stale nie sme skolaudovani.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?