Poistenie prepäťovej ochrany

Profilova fotka
Vsimla som si, ze nemenovana poistovna ma z poistenia vynate poistenie prepatia. Je to potrebne, ak budeme riesit prepatovu ochranu v ramci elektroinstalacie?
Odpovedať
Profilova fotka
Keď ti do domu šľahne blesk nepomôže ani bleskozvod (zachytí 50%percentprúdu), ani prepäťová ochrana, pretože prúd sa nešíri iba v rozvodoch elektriny ale vo všetkých vodičoch. t.j. nerezové rúry komínu plynového kotla - zničí elektroniku v kotli, alebo anténa / satelit a zahučí telka.. Ani prepäťová ochrana v istiacej skrinke nezabezpčuje dostatočnú ochranu proti prepätiu. http://iris.elf.stuba.sk/Navody/EL2.pdf
Odpovedať
Profilova fotka
@juskovci proti blesku sa mozes poistit,ale poistil by som sa aj proti tomu,ked blesk buchne niekde inde a tebe vsetko znici.teda ten vyboj z blesku.na toto sa zvlast pripoistuje.myslim ze len axa to tusim ma v zakladnom poisteni.treba si to dobre prestudovat. ;-)
Odpovedať
@dano101 axu by som osobne nefavorizoval....
Odpovedať
Profilova fotka
@philos dakujem za objasnenie :-) no vsimla som si ze sa to da pripoistit inac viem ze to nepatri k teme, ale co poistovne a NED / pasivne domy.. napriklad pri vyssich sumach pozaduju zarubnu vyliatu betonom, teda zbytocny tepelny most. generali ma napriklad v zmluve ze poistuju stenu z muru / tehly alebo z hladiska mechanickej odolnosti ekvivalentneho materialu. my mame drevodom, kde je jasne ze vlastnosti steny ani zdaleka nie su ekvivalentne tehle. poistovne zaspali dobu?
Odpovedať
Profilova fotka
@juskovci poisťovne poisťujú aj stavby z dreva ale ja tam koeficient zväčša 2 takže zaplatíš 2 x toľko
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby ja ju nefavorizujem,ja len viem ze to maju.urcite to maju aj inde.ja len na to pripoistenie upozornujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?