Poistenie novostavby

Dobrý deň, potrebujem radu, chcem si poistiť nehnuteľnosť - novostavbu rodinného domu. Rozhodujem sa medzi Axou a Allianz. Ake mate skusenosti s tymito poistovnami??Akakolvek skusenost pomože..v axe mam platit nejakych 100€ , v Alianzi 170 €..
Odpovedať
Nikto teraz nepoistoval dom? neviem si dat rady
Odpovedať
@majkika84 a čo potrebuješ poradiť ?
Odpovedať
@majkika84 medzi tymito dvoma neviem poradit, ale my sme davali Uniq-u, koli tomu, ze podla skusenosti viacerych ludi oni nemaju problem s plnenim, ak by sa nieco stalo. Na rozdiel od napr. Kooperativy, kde problemy robia.. Aspon teda u nas v nasom meste je to tak. Manzel robil par rokov v autorizovanom servise a vie, ako ktora poistovna bola ochotna.. To iste nam povedala aj pani z maklerskej spolocnosti, kde sme robili poistku, ze s Uniqou nemala este problem. Btw. ja som zase nepocula nic dobre na Alianz, ale to su take reci, jedna pani povedala, osobnu skusenost nemam.. My platime 130 eur.
Odpovedať
@majkika84 treba si precitat poistne podmienky a hned budes vediet ktora je lepsia podla rozsahu krytia a podmienok. Tu neni co radit. Pokial by boli rovnake- co samozrejme nebudu, tak potom sa da spekulovat, ze ktora je lepsia vo vyplacani a pod. Darmo ti tu sto ludi napise, ze poistovna xy nema problem vyplatit skodu, ked to nebude spadat do poistneho plnenia
Odpovedať
@cubicomp tie poistne udalosti, ktore zahrnuje poistenie domov je zhruba rovnake vsade. A je na zvazeni kazdeho, co je pre neho podstatne. napr. ja nebudem riest zaplavy, lebo byvam na kopci, ale budem riesit vietor, lebo ten tu niekedy dost fuka.. takze tu vhodnu poistku si treba vytvorit doma na papieri - spisat, co vsetko sa vo vasej oblasti moze stat, ine to bude v Tatrach, ine na Zitnom ostrove... Ale kazdej poistovni sa da poistit zhruba to iste, takze podla mna je pri rozhodovani dolezite prave to, ci poisotvna je ochotna platit, alebo sa vsemozne vykruca.. Toto bude ale asi zalezat aj od konkretneho mesta, aki ludia tam robia.. Preto su referencie velmi dolezite... Mozes mat poistene aj neviemco, ak dana poistovna bude robit prietahy a vykruti sa z toho..
Odpovedať
Profilova fotka
@majkika84 ten kto ti poradil Axu a Allianz musí ti aj poradiť ako plnia svoje záväzky. Je to ako pri úrazovke, tam sa mi osvedčila Koo..., do týždňa peniaze na účte bez nejakých naťahovačiek, iný na ňu nadávajú. Amslico všetko preveruje, svoje peniažky len tak ľahko nepustí. Na dom (aj ked ešte ani nestojí :-) ) nám poradili Axu 156 eur nehnuteľnosť aj domácnosť. Začíname s ňou keď budeme mať hrubú, uzavretú stavbu. Dobrá poisťovňa sa ukáže až keď sa stane poistná udalosť... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi To ze byvas na kopci neznamena ze nebudes riesit zaplavy :-p Je normalne, ze snezi aj v afrike :-S :-D Dnes treba uz poistenie proti tornadu, poistenie proti sopecnemu vybuchu, poistenie proti padnutiu druzice na moj dom :-D ale nie polosrandujem... :-p
Odpovedať
@mio23 poistiť treba všetko, aj pád lietadla... :-D @majkika84 ja má poistené v Allianz, vyplatili bez problémov, po predložení dokladov do cca 3 dní, komunikácia bez problémová....
Odpovedať
Profilova fotka
@stanislava111 ja nemusim poistovat pad lietadla, byvam na mesiaci :-D
Odpovedať
som zabudla.... :-S sa máš, lietadlo nemusíš.... :-D :-D 8-) @mio23
Odpovedať
@majkika84 poriadne precitaj - a hlavne VYLUKY z poistneho plnenia a podla toho sa rozhodni
Odpovedať
pozri aj AEGON, majú 50 % zľavu na poistenie domu a domácnosti, + predĺženie záruky na spotrebiče o 2 roky +poistenie vedľajších budov zdarma :-) Jasné, že si porovnaj poistné podmienky :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
opravujem sa na 4 roky zdarma poistenie spotrebičov ... no treba si to nájsť, alebo zavolať poisťováka :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
poistia mi dom ak nemám bleskozvod?
Odpovedať
@tinkaro jasne, bez problemov. Ale ked sa daco stane po burke, tak ta poslu kade lahsie, lebo sa vyhovoria, ze to bolo prave kvoli tomu :-D
Odpovedať
ahoj možno ti to pomôže možno nie, sú tu dobré informácie o poistení nehnuteľnosti, pozri sem napríklad http://www.poisteniedomov.sk/ ;-)
Odpovedať
Ahojte neviem ako Vám, ale je to skutočne od poisťovne, mne dom poistili aj keď som nemala bleskozvod, no bolo to už dávno, minulý rok pri víchrici, nám vzalo strechu a moja poisťovňa Allianz, nám robila problém s výškou poisteného krytia, tz, že ani tak nezáleží na poisťovni ale na tom na akú vysokú sumu si dom poistíte, najnižšia poistka, ktorú som platila ja nam moc nepomohla, napokon nám niečo vyplatili, ale bolo to málo, no našla som si preto inú lepšiu poisťovnu s vyšším kyrtím a za dobrú cenu v Komunálnej. Dosť informácií som si preštudovala na nete, je tam kopec rád a info o poisťovniach, tu je info http://www.poistenie-domov.sk/ a potom som si poistenie vypočítala v takej kalkulačke, na stránke, http://www.netfinancie.sk/poistenie-d.... Určite sa raďte radami na fórach a pred tým si preštudujte niečo o tomto poistení, lebo priamo v poisťovni vám nepovedia celú pravdu a hovoria iba to čo chcete počuť!!!
Odpovedať
ak chceme dať poistiť hrubu stavbu potrebujeme ju mať ocenenú ? ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@tinkaro ...nie, nepotrebuješ.My máme v Allianz poisťovni -. ročne 162 eur
Odpovedať
@standa82 a musím mať stavbu oplotenú?
Odpovedať
Profilova fotka
nie
Odpovedať
musím mať hrubú stavbu uzatvorenú ak ju chcem dať poistiť?
Odpovedať
Kvalitu poistovne ocenite az pri likvidacii vasej skody. Takze otazka, je dom uz skolaudovany? Ak ano mozte poistit dom klasicky (nehnutelnost - t.j. krytie murov, podlah strechy atd, alebo domacnost - krytie hnutelneho majetku v nehnutelnosti + krytie stavebnych sucasti do limitovanej vysky ako vstavane skrine, plavajuca a pod.). Ak stavba nie je skolaudovana, da sa poistit dom ako rozostavana stavba, t.j. pred kolaudaciou. Vsetko co chcete mat poistenim kryte, ma definovane podmienky v poistnych podmienkach, t.j. napr. kradez materialu ak je poistena je kryta poistovnou ak je pozemok oploteny a pod, zvacsa tento druh rizika ma nejake limity plnenia, napr. spominany stavebny material Vam zaplatia urcite maximu definovane v poistnych podmienkach. V zasade na riziko kradeze je nutna podmienka, aby bola prekonana nejaka prekazka, prelezenie plota, vypacenie zamkov, rozbite okno a pod. Cim vyssie zabezpecenie tym viac poistovna dokaze kryt. Tieto veci poistovna skuma bud vo vyplnenom dotazniku alebo pri setreni skody. A co sa tyka poistnej sumy, tu si urcuje poistena osoba. Ak date nizku hodnotu krytie, v pripade skody poistovna plati plnenie umerne "podpoisteniu", t.j. ak poistite iba na 70% realnej ceny, pri plneni Vam vyplatia 70% z realnej skody. Poistovna ma nastroje ako to zistit. A k negativnym skusenostima, Ti ludia Vam nepovedia ako by to malo byt poistene a co vlastne kryje poistovna lebo sami v tom nemaju prehlad. Jedine likvidator, ktory ma na starosti tieto veci je v obraze a vie Vam povedat co a ako. Chce to viacrocne skusenosti, nejake pravne zazemie a pod. Ved ani v potravinach Vam predavacka nepovie ze jogurte s cucoriedkovou prichutou je na miesto cucoriedok cvikla so sladidlom.
Odpovedať
ahojte aké máte skúsenosti s poisťovňou AXA ? ďakujem :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?