Peniaze na zariadenie bytu

Ahojte.Pred necelým rokom som si kúpila byt a po prerobení mi už nezostalo na zariadenie.Je možné zobrať si hypotéku aj na nábytok?Budem veľmi vďačná ak mi poradíte.
Odpovedať
@konvalinka27 hypotéku nie ale pôžičku. Prípadne na splátky
Odpovedať
@konvalinka27 pôžička bude mať vysoký úrok... ja som svoj prvý bytík riešila tak, že za hotovosť som kúpila byt a na prerobenie a zariadenie zobrala hypotéku na spätné financovanie bytu (alebo tak nejako sa to volá, viac ti poradia finančníci) - tuším do 1 roka ti banka vie normálne prefinancovať byt na hypotéku ;-) a neskôr už s manželom sme kúpili 3i byt na 50% hypo s tým, že keď sme nutne potrebovali nové auto tak sme zvýšili hodnotu hypotéky na 70% (bez poplatku v banke) a auto kúpili za hotovosť s oooooveľa menším úrokom než bol VTEDY leasing (neviem ako sú úroky teraz) 8-) a ešte mi napadlo, že hypo nemôžeš zobrať maličkú, ale je nejaká minimálna hodnota - tak zober najmenej čo sa bude dať (napr. 20% z hodnoty bytu), zariaď sa a potom zvyšok vráť (v každej banke sú však tieto podmienky vrátenia iné, preto sa informuj vopred)
Odpovedať
Ak sa navysila hodnota bytu tak by som to riesila cez refinanc hypo.novy odhad s vyssou sumou nova hypo s lepsim urokom a za ten zbytok kupila novy nabytok.my tiez riesime refinanc po roku a pol.a vtej istej banke.odhad nam urobila samotna banka nafotila som dom v utorok poslali na odhad a vo stvrtok rano sme uz mali dom vyseny o 7000eur kde nedokoncene zateplenie nas veruze tolko nevyslo ani balkon.vsetko sme robili sami.
Odpovedať
ďakujem za reakcie. Aj ja som riešila kúpu bytu tak ako zuzka. Ešte zostalo aj na prerobenie. teda v hotovosti. Už len ten nábytok, kuchynská linka, dvere v byte... .Milka nemám žiadne fotky bytu pred rekonštrukciou. Budú to v banke akceptovať? Potrebovala by som tak 5000 - 6000. Neviem kde by bolo najvýhodnejšie požiadať.
Odpovedať
@konvalinka27 to su fotky uz teraz ako to vizera po prerabani.normalne si odfot izby napis k tomu co sa prerobilo a stary odhad.a v banke ti urobia ich odhadcovia uz odhad novy.aj tak vzdy v banke kazdy jeden odhad musia preverit.takto nam usetrili peniaze za novy odhad.my riesime v csob.pri kupe sme mali tatra banku.
Odpovedať
pôžičku hej. hypotéku asi nie, ledaže by to bola bezúčelová hypo, no neviem, či by sa vám oplatilo zakladať byt, kvôli jeho zariadeniu. to asi nie :-|
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?