Oplatí sa nám refinancovať?

Máme hypotéku v ČSOB, ponúkli nám výhodnejší úrok(chceli sme prejsť do inej banky) konkrétne z 2 na 1,4% s fixáciou na 3 alebo 5 rokov, ale musíme zaplatiť jednorázový poplatok za zníženie úrok. sadzby počas fixácie 150 eur. Neviem či sa to veľmi oplatí , na čo mám prihliadať a čo si mám prepočítať.Ďakujem za radu
Odpovedať
Profilova fotka
@indiga123: za 150 E sa to urcite oplati...staci si pozriet ako sa znizi splatka a za kolko sa tych 150 vrati...ratam ze do roka to bude ale presne vypocty budu dostupne pomocou nejakej aj online kalkulacky
Odpovedať
Profilova fotka
@indiga123 napíšem ilustračný príklad - hypotéka 50tis. na 20 rokov - úrok 2% - mesačná splátka úroku vychádza na 83,33 Eur Ak sa úrok pri tejto hypo zníži na 1,4% - mesačná splátka úroku klesne na 58,33 Eur. Mesačná úspora na úroku je teda cca cez 25 Eur - poplatok za úpravu úroku je teda vrátený v priebehu polroka - takže áno, oplatí sa to.
Odpovedať
Profilova fotka
@indiga123 K návrhu riešenia mi napíšte, aký máte zostatok úveru a splatnosť.
Odpovedať
@indiga123 Daj si spravit vyčíslenie zostatku úveru, vo VUB mi hned ponukli 1,19. To vycislenie sa robi ked ides do inej banky. 1,4% sa mi zda moc, ked inde ponukaju 1,2. Prima ma teraz akciu 1,2% (4roky fix) plus zaplatia poplatok za predcasne splatenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jurajm17 nie je vsetko iba o uroku
Odpovedať
@andreah25 necham si poradit. Co je este dolezite?
Odpovedať
ak je to fakt takto, tak by som do toho bez váhania šiel. niet podľa mňa o čom
Odpovedať
Profilova fotka
@indiga123 Ked v banke poviete, ze si chcete dat uver refinancovat a tak povediac ujst do inek banky tak vam hned a zaraz ponuknu lepsie podmienky, to sa netreba bat.
Odpovedať
Profilova fotka
Pri takychto podmienkach ano. Rozhode by som refinancoval.. Vies usetrit celkom slusnu sumu v dosledku, ktora sa ti moze kedy kolvek hodit. Samozrejme, treba si prejst vsetky podmienky v novej banke.
Odpovedať
@andreah25 dosť divné výpočty. 50 tisíc na 20 rokov(240 mesiacov) Keby to bolo bez úroku = 50 000/240 = 208€ mesačne Tak ako s 2% úrokom môže byť splátka 83 a potom 58€?
Odpovedať
@indiga123 treba si to prepocitat..len nezabudni ze prvých 5 rokov splacas banke vacsinou len uroky...takze ked uz si v tej banke kde si a mas splatenych 5 rokov, teraz sa pomaly prehupnes do obdobia, kedy ti budu viac tahat z istiny...ked to prefinancujes...tak zase ten isty kolotoc...budes mozno platit menej ale vysledna ciastka ti mozno ostane nezmenena...mozno...
Odpovedať
@igigi Uvádzala výšku splátky úroku - nie úveru.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ivetz aha, tak to potom je už iné :) len ten úrok sa časom mení, nie? zo začiatku je väčší, ku koncu menší
Odpovedať
@pluvko Toto nemozes mysliet vazne. Vzdy, ale vzdy je to o tom na kolko rokov si to nastavis pri akej splatke. Ja refinancujem po 2 rokoch, nezmensil som splatku , ale skratil som dobu na 24 rokov(cize o 4 roky) co pre mna znamena, ze budem platit rovnko, ale ovela viac mi pojde dole z istini. Cize pre mna je to relativna uspora 18000 eur keby mi ostane ten isty urok po dobu 24 rokov, co je jasne ze blbost, ale nejake to euro usetrim.
Odpovedať
Ďakujem všetkým za rady
Odpovedať
Profilova fotka
@igigi pisala som o sume uroku, nie celej splatky s istinou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?