Od kedy sa počíta obdobie fixácie úveru?

Profilova fotka
Prosím o radu. Od kedy do kedy sa počíta obdobie fixácie úveru ? Úverovú zmluvu sme podpísali 15.06.2011. Dali sme fix na 3 roky. Čerpať sme začali 10.07.2011. Banka tvrdí, že nám fix končí až 10.07.2014. Že sa to počíta až odo dňa čerpania. Ja som presvedčená, že nemajú pravdu a fix mi končí 15.06.2014 a počíta sa odo dňa uzavretia zmluvy a že 2 mesiace pred uplynutím tejto lehoty by nám mali poslať návrh nových úrokových podmienok. Kto má pravdu ? Ak mi nepošlú návrh včas , čo môžem urobiť?
Odpovedať
Profilova fotka
@ve_ki dobrý večer, banky počítajú fixáciu od rôznych termínov (schvaľovanie úveru / podpis zmluvy o úvere / začiatok čerpania úveru). Skúste sa pozrieť do všeobecných obchodných podmienok. Ak to tam nenájdete, napíšte o akú banku sa jedná a prezistíme:-).
Odpovedať
Profilova fotka
@evkaspa V podmienkach som pozerala, nie je to tam. :-( A ide o CSOB.
Odpovedať
@ve_ki Dobrý večer, v ČSOB výročie počítajú od čerpania. Oznámenie z banky môžete čakať najneskôr začiatkom mája. Ak plánujete refinancovať, môžete začať už teraz a hypotéku môžete čerpať do 6 mesiacov od podpisu úverovej zmluvy . Ak by ste si to medzičasom rozmysleli, úverovú zmluvu môžete zrušiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinasafarikova vo VÚB sa tak isto počíta od čerpania? bude nám končiť 5ročný fix a určite chceme refinancovať. tiež som bola presvedčená, ako @ve_ki že sa to počíta od zmluvy...
Odpovedať
Profilova fotka
@ups Dobrý deň, vo VÚB sa počíta fixácia úrokovej sadzby rovnako ako v ČSOB banke od čerpania úveru. Ak máte do skončenia fixácie menej ako pol roka, kľudne môžete začať s refinancovaním Vašej hypotéky už teraz. Takmer všetky banky majú momentálne kampane a je z čoho si vyberať:-). Odporúčam Vám, aby ste sa obrátili na skúseného hypotekárneho špecialistu, ktorý Vám s výberom konkrétnej banky pomôže a taktiež Vám ušetrí čas aj stresy v celom procese vybavovania. Dôležité je, aby spolupracoval so všetkými bankami na trhu, aby ste si mali z čoho vyberať:-)
Odpovedať
@ups áno, aj VÚB počíta výročie od čerpania úveru. Tak ako som písala pred tým, môžete o úver žiadať už teraz. Banky majú teraz veľmi výhodne podmienky. Ak by som Vám mohla s čímkoľvek pomôcť, kontaktujte ma.
Odpovedať
Profilova fotka
@evkaspa @katarinasafarikova ďakujem za odpovede :-) výročie zmluvy bude koncom júla (čerpanie si presne nepamätám, ale bolo asi do 2 týždňov po zmluve), takže do dátumu refinancovania nám zostávajú cca 4 mesiace. situáciu ohľadne úrokov sledujem už od minulého roka a aj preto, že teraz sú sadzby na slušnej úrovni, uvažujem o tom, že by bolo dobré začať refinanc reálne riešiť. priznám sa, že o využití služieb poradcu sme zatiaľ veľmi neuvažovali. zvládli sme si vybaviť súčasnú hypo aj predchádzajúcu a v minulosti sme absolvovali aj predčasné splatenie hypoúveru - všetko bez pomoci. na druhej strane, refinancovanie je niečo nové, okrem iného to chceme trošku skomplikovať zvýšením hypotéky (priestor na to máme vzhľadom na hodnotu nehnuteľnosti aj príjem).
Odpovedať
Profilova fotka
@ups Sľubujem Vám, že ak sa obrátite na seriózneho hypotekárne špecialistu s dobrými skúsenosťami, budete spokojní. Odbremení Vás od obehávania bánk, porovná Vám všetky výhody aj úskalia jednotlivých produktov a všetko za Vás vybaví....okrem podpisu zmlúv v banke, pri čom bude tiež pri Vás, ak si to budete priať:-). Ušetríte veľa času, stresov ..... Odporúčam:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinasafarikova Veľmi pekne ďakujem. Áno plánujeme refinanc z inej banky a chcem byť pripravená. ;-) Ešte otázočka , čo ak banka lehotu 2 mesiace nestihne ?
Odpovedať
@ve_ki Banka Vám určite pošle oznámenie dva mesiace pred koncom fixácie, ale na adresu, ktorú ste uviedli v žiadosti o hypotéku. Ak ste sa medzičasom presťahovali, oznámte banke zmenu adresy. Rada by som Vám pomohla s refinancovaním Vášho úveru. Ak by ste mali záujem, kontaktujte ma.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Dobry den co trebe robit ked mi fxacia konci 8.7.a z banky mi dva mesiace dopredu nic neprislo?bola som 8.6.poziadat o refinanc svoju banku a novej banke mam dodat od starej zostatok uveru o ktory som poziadala a stale mi to od nich neprislo a pri tom maju mat 9.7. Peniaze na ucte mozu my uctovat poplatok ked oni meskaju a ja som o to ziadala pred mesiacom?v novej banke mam vsetko pripravene ale bez toho zostatku nemozu nic poslat.vopred dakujem za odpoved
Odpovedať
@drndula123 no, reálne si pomerne dosť slušne s krížikom po funuse, aj keď nie tvojou vinou.... mala si si tento týždeň nájsť urobiť brutálny bordel na pobočke.... sú banky, v ktorých je jedno, kedy o to požiadaš, aj tak nemajú čas ti to urobiť hoc aj za 90 dní z dôvodu zdržovania za každú cenu.... tvoj posledný termín je v pondelok - ak to ráno nevybavíš, s čerpaním už môže byť brutálny problém.... a ideálne vybavovanie je riadne rošambo....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@finsluzby ahoj no jasne ze tam zajtra zajdem včera som prisla s tyzdnovej dovolenky v zahranici a moj kamos mi poctivo chodil kazdy den kontrolovat schranku koli tomuto listu ale asi my nepomoze stazovanie hoci banka bola nekorektna a ani my dva mesiace dopredu nepoislala to oznamenie co im nedokazem kedze to posielaju do obycajnej posty urcite to natiahli aby zarobily a nauctovali my poplatyok 5% ale myslela som ci sa to neda obist ked som poziadala mesiac pred tym.ani neviem cisi mam zrsit trvaly prikaz aby im z mojho uctu uz neodisla mesacna splatka
Odpovedať
@drndula123 podľa môjho názoru, poštou ti to ani nepríde, chodí to totiž cca vo všetkých bankách e-mailom riaditeľovi pobočky, resp. pracovníkovi, ktorý zadal žiadosť... ideálne ráno 1. telefonát dotyčným osobám.... rošambo až osobne... čo sa týka rušenia trvalého príkazu, tam by som bol tiež opatrný - pokiaľ platíš z účtu z cudzej banky, tak to hej, ale pokiaľ máš hypotéku a účet v tej istej banke, potom trvalé príkazy rieši backoffice danej banky a musí byť zrušiteľný.... navyše, čo tým dokážeš, ešte ťa tá banda dá do úveráku a na exekúciu... keď tam osobne prídeš, narob rošambo, žiadaj si mená s tým, že posielaš sťažnosť bankovému ombushmanovi a národnej banke a v prípade, že ti vznikne škoda, tak asi ju budeš od nich osobne vymáhať súdnou cestou... to na nich zaberá..... svojho času tiež v otp pribrzdili tieto veci a peniaze prišli v posledným možný deň do otp poobede, ale v banke povedali, že nič nedostali, resp. neskôr že oni to nestihli spracovať na čas a nie je to ich chyba, ale klientova... klient si podľa nich mal nanovo dať žiadosť o predčasné splatenie a zaplatiť príslušné poplatky atď... po krátkom mail na tému náhrady škodu ohľadom úrokov peňazí, ktoré ležia v otp na účtoch ladom, náhrady škody z pohľadu zaplatených úrokov v novej banke a náhrade škody v súvislosti so zaplatenými poplatkami a duševnou újmou s tým, že to preberá v ten deň rodinný právnik a na súde budú obhajovať to, že peniaze prišli, ale babenka šla domov o 14.00, takže ich nezaúčtovala..... hneď bolo všetko riešiteľné a bez poplatkov a žiadostí a komplikácií a s valutou prechádzajúceho dňa....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?