Ocenenie pozemku za ucelom poskytnutia hypo, odporucte znalca

Zdravim, potrebujem ocenit pozemok za ucelom poskytnutia hypoteky. Kosice-okolie (Seňa) Neviete mi niekoho odporucit? Zadaval dom dopyt na istu stranku (zacina sa na 123...) ale ziadna odozva. Dik za kazdy tip.
Odpovedať
ak je pozemok určený na zastavanie čiže je na liste vlastníctva uvedené že je v zastavanom území obce alebo je územným plánom obce určený na zastavanie môžem ho oceniť. S ôpozdravom Ing. Jozef Čechovský - Znalec
Odpovedať
Profilova fotka
@epto ale pozor.....ak si budete dávať robiť znalecký sám-súkromne,banka Vám ho bude verifikovať a na 99% znížia hodnotu pozemku určenú znalcom.Ale zas záleží do ktoréj banky pôjdete.najhoršie je na tom OTP a najlepšie SLSP.
Odpovedať
@epto Najlepšie je požiadať banku, nech ti dá zoznam znalcov, ktorých akceptuje. Inak vám vypočítanú hodnotu môžu pri prehodnotení zábezpeky znížiť, ako uviedol cisko39.
Odpovedať
Dakujem za rady. Nakoniec som vyuzil sluzby znalca, ktoreho mi odporucili v banke. Banka akceptovala znalecky posudok bez pripomienok. Len tak na okraj, dostal som posudok v pisomnej forme + CD pre banku. Ze vraj je CD zasifrovane a nic z neho neprecitam (neviem, neskusal som) ale zaujimalo by ma co je na tom CD, ci to iste ako v papierovej forme alebo aj nejake ine/dodatocne info?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@epto mozem sa opytat na cenu za znalecky posudok? Risim prave nieco podobne, volakedy nas posudok stal okolo 150€, par rokov dozadu. Teraz jeden, ktoreho sme oslovili pytal 400 za 2 vyhotovenia + CD, nakoniec sa tvaril, ze chce 470 za jedno vyhotovenie...hladam alternativy, zda sa mi to vela
Odpovedať
@danuscha Odomna znalec opytal okolo 250E (tusim az 3 vyhotovenia a CD). Skuste ineho znalca. Ale ak maju vsetci v okoli podobne ceny, lacnejsie asi nezozeniete. Ale skusit treba.
Odpovedať
Profilova fotka
u nas (NR) vypytal za ocenenie pozemku a rozostavanej stavby spolu 220 eur
Odpovedať
Profilova fotka
@epto tiez mame znalecky na CD a je to v nejakom subore s priponou, ktoru otvori len KROSacky soft (nespomeniem si ako sa ten soft vola)
Odpovedať
@danuscha Záleží od toho, čo chceš oceňovať. Za byt pýtajú znalci (aspoň ja som tak platil v BA) 150 €, za pozemok 120 € a ak je stavba s pozemkom, tak to stojí 230 €. Ak je cena 400 € za jednu nehnuteľnosť, tak to je veľa. V cene bývajú 2-3 originály v papierovej forme a jedno CD.
Odpovedať
@chrobak7 je to dom s pozemkom a dalsimi stavbami (garaze) dohodnutych 400 s dvoma vyhotoveniami a CD by sme akceptovali, i ked sme sa uz velmi zamyslali ci to nie je vela...ale teraz sa dostavame do inych vysin...uz sme na 470 eurach za jedno vyhotovenie (potrebujeme ich minimalne 3 - jedna banka si pyta dva kusy a CD, dalsia myslim jeden a CD)...neviem aka bude final verzia, kam ta cena az polezie
Odpovedať
My sme pred rokom isli pozemky + dom (jasne aj oplotenia, terasy atd) 200-230 EUR / BB (neviem presne). Vyhotovenia sme mali 3 + CD. Ved vyhotovenia nerobi nanovo, iba to vytlaci viac krat.
Odpovedať
Profilova fotka
@danuscha Znalec si z Vás robí viditeľne dobrý deň... Cena znaleckého posudku je určená tarifou - pravidlá taríf majú znalci uvedené vo vyhláške 491/2009. Základná cena za spracovanie znaleckého posudku je určená podľa výpočtu východiskovej hodnoty ohodnocovanej nehnuteľnosti - majú na to vzore v tej výhlaške uvedený. Plus si znalec pripočítava hodinovú sadzbu za spracovanie, táto je 13,28 Eur za každú začatú hodinu, tzn. ak sa hodnotia náročné projekty, ťažká projektová dokumentácia a pod., tak je cena znaleckého vyššia, lebo samozrejme pri tom strávi dlhý čas spracovaním, preto napr. rozostavané stavby stoja viac, lebo to musí znalec prepočítavať na aktuálnu rozostavanosť. Počet vyhotovení daného posudku je ľubovoľný, koľko si určíte, štandardne znalci dovávajú dva až tri kusy vyhotovení. Ak chcete kusov viac, tak sa za ne síce pripláca, alebo vôbec nie tak, ako chce od Vás znaleck, že za každý výtlačok plnú cenu celého spracovania posudku. Za jednotlivé výtlačky majú určenú cenu 0,1 Eur za každú čiernobielu stranu A4 a 0,2 Eur za A3 formát a 0,66 Eur za každú farebnú stranu - tzn. bežne je za každý ďalší výtlačok tak cca 10 Eur - závisí od hrúbky znaleckého posudku. Ak bude na cene trvať, nájdite si iného znalca, isto ich v okolí máte spústu. Čiže ak Vám znalec nejde ohodnocovať nejakú kultúrnu pomiatku či hrad v xy vysokej hodnote - tak tá cena je prestrelená. Ale dajme tomu, že máte dom v echt vysokej hodnote, že teda cena znaleckého je adekvátna, určite ale nemôže brať za každý jeden výtlačok posudku plnú cenu spracovania, tam sa fakt platí už len za dané listy
Odpovedať
Článok sa načítava...
@andreah25 dakujem za vycerpavajucu odpoved. Nakoniec sme sa dohodli, skoncili sme niekde pri 500 eurach za 3 vyhotovenia. Dostali sme neskor informacie z nezavislych zdrojov, ze toto je jeden z najdrahsich znalcov co sme si mohli vybrat. Uz sme ho nechceli zrusit, kedze to uz mal vyhotovene, ale urcite si nabuduce radsej pockame aby sme takto nepreplatili, pretoze aj napriek tomu, ze nam to dosta ponahlalo a on bol hned k dispozicii, tak posudok robil tak dlho, ze sme nkoniec na tom istom, ako keby sme ho dali robit niekomu inemu troska neskor.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme v NR platili za znalecky na pozemok a rozostavanu stavbu v 3 vyhotoveniach 220 eur
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?