O koľko môžu banky zdvihnúť úrok po fixácii?

lebo myslím že zníženie asi nehrozí ?:-)
Odpovedať
kedze nam sa teraz tiez preraba zmluva, rozmyslame ci dat 5 alebo 3 rocnu fixaciu. znizovat sa podla mna nebude :-|
Odpovedať
my mame rocnu a uz nam ju raz znizili a raz zvysili. aj ked iba o stotinu percenta.
Odpovedať
Profilova fotka
My to mame udane v zmluve, vyska uroku sa moze aj znizit, aj zvysit podla indexov, ale zaroven mame udane minimum a maximum ktore nemoze byt presiahnute. Skus prestudovat dobre zmluvu, pripadne sa informuj priamo v banke.
Odpovedať
co odporucate? dat si 1,3,5 10 rocnu fixaciu? preymslam nad VUB
Odpovedať
ja odporucam zohnat si banku v ktorej je najlepsi urok a zafixovat ho na co najdlhsie. teraz od aprila by mali banky davat akcie na uvery. ja mam hypoteku pre mladych v csob 4,85percent - 3percenta = 1,85percentny urok na 5rokov a mam to na tych 5 rokov aj zafixovane. tie 3 percenta co je dotacia banky a statu pre mladych kazdym rokom vlada prehodnocuje, takze neviem ci to bude na celych 5 rokov, kazdopadne ked to mam zafixovane mi to nevadi :) . ale neviem ci viete ze je novy zakon, ze mozete splatit hypoteku hypotekov. cize, ked mate nevyhodnu hypo v nejakej banke, skoncila sa vam fixacia, tak mozete prejst do druhej banky, kde vam daju lepsie podmienky (samozrejme za nejaky poplatok)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Určitě se poraďte s nějakých finančním poradcem, udělá všechno za vás a sežene nejlepší úrok a vše bez starostí. :-)
Odpovedať
My máme hypo vo VUB a už nám asi štyri roky po sebe znížili úrokovú sadzbu a tým aj mesačnú splátku, takže ťažko povedať.
Odpovedať
Profilova fotka
Neoplati sa fixovat podla mna vobec... maximalne 1 rok... kopu ludi sa tesilo kedy im fixacia zmizne ze idu inde.. a to ze vub iba znizuje sa mi zda divne.. mne po roku znizila potom zvysila, znizila.. aj tak si to ,,podla mna,, robia ako sa im to paci :-p Raz chce ujo tam hore zisky, potom o nieco vacsie zisky, pooootom ficovi ukazat ze este kustik vacsie zisky ked ich nasere.. ;-)
Odpovedať
všetko záleží od banky - euribor šiel dole, banky sa však k tomu postavili tak, že na slovensku je riziko ako sviňa, preto pekne zarábajú a namiesto zníženia úrokov ešte ich aj zvýšili, niekde až na 7%, zároveň sa však čudujú, prečo ľudia od nich utekajú.... dnes sú vysmiaty tí, ktorí brali sadzby viazané euribol, len čo sa eurozóna štartne, budú plakať...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
Pri refixácii úrokovej sadzby sa banky pozerajú na vašu platobnú disciplínu a portfólio bankových produktov. Ak máte v banke len hypotéku a ostatné produkty využívate v inej banke, môžete čakať skôr zvýšenie úrokovej sadzby. Ak však máte v banke viac produktov a s hypotékou ktorú platíte vždy včas, banka vám ponúkne s najväčšou pravdepodobnosťou takú úrokovú sadzbu, aby ste nad refinancovaním hypotéky nerozmýšľali. Výnimky však potvrdzujú pravidlo a preto si pri refxácii overte vaše možnosti či sa hypotéku oplatí, alebo neoplatí preniesť do inej banky, prípadne aj s ostatnými bankovými produktami. Môžete ušetriť až tisícky €. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?