Nevhodný dom na založenie

Profilova fotka
Prosím Vás stalo sa Vám niekomu že nechceli zobrať nehnuteľnosť do ručenia.Ide o tento dom http://www.realitycenter.sk/rodinny-d...
Odpovedať
Profilova fotka
@katika5255 Asi už viem, prečo banke vadí nehnuteľnosť - celý inzerát je totiž v takom znení, že dom by mal byť zbúraný. Je ešte otázne, čo vlastne aj znalec uviedol do ZP a predpokladám, že každá jedna banka sa k tomu postaví tak, že dom v žiadnom prípade nebude zachovaný, tzn. pre banku nebude v žiadnom prípade dostatočná zábezpeka hypotéka a vidím to tak, že žiadna banka si ho do zálohu nevezme. Máte len dve možnosti: - buď založiť inú nehnuteľnosť a keď dom prerobíte, tak urobíte presun záložného práva - alebo zjednať kúpnu cenu tak, akoby ste kupovali len čistý pozemok a hypotéku postaviť len na základe hodnoty pozemku (schodnejšia cesta je však tá prvá možnosť s inou nehnuteľnosťou, trebárs aj rodičovská, ak je možnosť). Taktiež je v inzeráte uvedené, že dom je z tehly - predpokladám však, že bude asi zo zbíjaniny? Neviem presne ako sa to volá, ale taká tá ,,utľapkaná" tehla :-) - no a tá nemá vysokú hodnotu. Koľko máte v ZP nacenené pozemky a koľko má nacenený dom?
Odpovedať
Profilova fotka
@andreah25 Ano je to pisane v inzerate ze na zburanie ale v tom dome sa byvalo do zaciatku tohto roka a je tam dost bordelu dnu preto to tak vnimaju,mali sme tam aj statika a on povedal ze dom je zdravy bez väčšieho poskodenia a je postaveny z palenej tehly.Pozemok ohodnotil na 40000 a dom s ostatnymi budovami na 13000 cize spolu ZP 53000.
Odpovedať
Profilova fotka
a ake rucenie si riesila? teda co si vlastne chcela od banky? 20 000 ci 100 000 ?
Odpovedať
Profilova fotka
@katika5255 V tom prípade skúsiť ešte alternatívu, že dohodnúť sa s predávajúcim na kúpnej cene 40-45tis. a v banke žiadať hypotéku len s ohľadom na pozemok, tzn. hypo by bola do 70% hodnoty pozemku, tzn. 28tis., zbytok tých 12tis. dofinancovať spotrebným úverom. Dať urobiť projekt na rekonštrukciu (prestavbu) domu, na základe projektu znova zavolať znalca a urobiť ZP s ohľadom na budúcu hodnotu domu a potom na základe budúcej hodnoty brať hypotéku na celú prestavbu domu, čerpanie by potom banka púšťala postupne (akoby pri stavbe domu od podlahy, tzn. ako bude hodnota domu stúpať, tak bude banka púšťať peniaze). Nezaručujem, že by to takto šlo, ale je to možnosť a myslím, že schodnešia, ako len takto kúpa. Inú alternatívu na riešenie kúpy toho domu si neviem predstaviť. Ak sa totiž banka rozhodne, že ten dom nechce do zálohu, tak ho nevezme. A myslím si, že s ním bude mať problém asi každá jedna. Spoliehala som sa na jednu, no tá že Vám zamietla, takže osobne si myslím, že buď tú možnosť ako som navrhla vyššie, alebo potom založiť niečo iné ak sa dá, alebo si nájsť na kúpu iný dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@andreah25 Chcem sa Vas opytat ci by sa to nedalo riesit este cez PSS lebo priatel tam mal sporenie ale z toho mu uz schvalili 30 000 euro na rekonstrukciu, keby som si este zalozila zmluvu na seba dalo by sa hned z nej cerpat bez zalozenia nehnutelnosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@clean ja som chcela hypoteku iba na ten dom 45 000euro.
Odpovedať
Profilova fotka
@katika5255 ak zakladáte dom, pomer hodnoty domu verzus pozemku musí byť min. 51:49. hodnota domu musí byť vyššia než hodnota pozemku ak je to opačne banka to nikdy nevezme do zálohy
Odpovedať
Profilova fotka
@cisko39 A ked je vyssia cena pozemku ako domu nemozu dat hypo na pozemok iba?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@irenefernandez Dakujem ale asi ste neni zo Slovenska a z nebankoviek dakujem neprosim.
Odpovedať
@cisko39 my sme mali hodnotu pozemku o 2 tisíc vyššiu ako domu a banka to vzala.
Odpovedať
Profilova fotka
@mateson zaleží aká bola celková hodnota nehnutelnost . do kolko % z LTV ste išli a aká bola bonita.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cisko39 znalecký bol na 99tis. Dom+pozemok. Brali sme 30.
Odpovedať
Profilova fotka
@mateson v takomto prípade to možné bolo lebo ste pre banku zaujímavý klienti už len z hladiska hodnoty nahnutelnosti a celkom malého objemu úveru v pomere k zakladanéj neh.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?