Neschválená hypotéka vo Všeobecnej úverovej banke

Profilova fotka
Dnes, po mesiaci čakania, nám banka oznámila, že nám neschválili úver, dôvod - jeden mínus v mínuse na účte a o pár dní omeškaná splátka za kreditku. Vraj máme skúsiť o 3 mesiace, alebo v inej banke. Čo teraz?
Odpovedať
nás tiež zamietla banka, ale tatra banka, my sme potom šli do sporiteľne, a tam sme bez problémov dostali hypotéku. Treba skúsiť každopádne inú banku.
Odpovedať
Profilova fotka
@marmes Ahoj, ja by som Ti skôr poradila nie inú banku, ale požiadaj si o výpis z úverového registra. Potom ak chceš, by som Ti dala môj email a by si mi ho poslala, pozriem Ti ho a podľa toho Ti poviem, či skutočne radšej počkaj tie tri mesiace a znova žiadaj vo svojej banke, alebo choď do inej banky. Ide totiž o to, o aký záznam sa v úverovom registri jedná. Pretože ak je tam niečo zaznamenané negatívne ohľadne oneskorení splácaní, tzn. úver Ti nemusí schváliť ani iná banka a každou zamietnutou žiadosťou sa zhoršuje hodnotenie úverového registra a každou zamietnutou žiadosťou si znemožňuješ prístup k úverom. Takže ak chceš, daj info a poradím Ti, ako register vyžiadať, pozriem ho a poradím čo ďalej. Určite sa prosím hneď nehrň do inej banky. Iné je to v prípade zamietnutia napr. kvôli nehnuteľnosti, alebo príjem a iné - kde sa môžu požiadavky bánk odlišovať, ale úverový register je čosi iné a každá banka mu prikladá rovnakú váhu, niektoré dokonca až priveľkú...
Odpovedať
Profilova fotka
@andreah25 vďaka, tak ako a kde si ho mám vyžiadať?
Odpovedať
Profilova fotka
@marmes Ahoj, tak treba si poslať žiadosť o výpis na adresu: SBCB - Slovak Banking Credit Bureau, s.r.o. Klientské centrum SRBI Malý trh 2/A 811 08 Bratislava žiadosť nájdeš na stránke http://www.sbcb.sk/download.html (žiadosť o poskytnutie expresného výpisu) - za túto službu zaplatíš 14,- eur Alebo mi pošli do IP email a pošlem Ti to tlačivo, neviem ho tu vložiť. Keď výpis dostaneš, ozvi sa mi, pozriem sa naň a dám info.
Odpovedať
Profilova fotka
vďaka, stiahla som si to, hneď zajtra odošlem, ďakujem za radu
Odpovedať
Profilova fotka
@marmes Ešte ma napadlo upresniť, samozrejme si treba vyžiadať výpis z registra toho, na koho tá daná kreditka bola, alebo najlepšie je, aby ste si tie registre vyžiadali obaja žiadatelia, možno mal niektorí z vás niečo zabudnuté... (pri dvoch žiadostiach však treba rátať poplatky 14+14 eur). Držím palce.
Odpovedať
@marmes už to máte vyriešené, ak nie dajte vedieť. Zistím Vaše možnosti v banke
Odpovedať
Profilova fotka
@matorp prepáčte, že som sa neozvala, zatiaľ riešime čsob, tak uvidíme, dnes sme tam dali všetky podklady
Odpovedať
Profilova fotka
@marmes Myslite však na to, že ak Vám úver zamietne aj ČSOB, tak máte skutočne problém s registrom a každou zamietnutou žiadosťou si zhoršujete svoju bonitu - treba najmä doriešiť ten úverový register. Dajte potom vedieť, ako ste dopadli :-D , som zvedavá.
Odpovedať
@marmes ok
Odpovedať
Profilova fotka
@andreah25 tak v čsob sme dostali hypotéku bez problémov, minulý pondelok sme si dali žiadosť, v stredu sme ju mali schválenú a teraz v pondelok došli peniaze na účet. čo sa týka registra, tak v čsob nám na rozdiel od vub povedali, čo v ňom máme, ja som ho mala čistý, a manžel tam mal jeden záznam spred troch rokov, keď mal vo vub debetnú kartu, ktorú dlhšie nepoužíval a debet vyrovnal až po nejakých upozorneniach. tak asi toto bol ten problém pre vub, ale mohli nám to povedať narovinu, a nie že kvôli mínusu a jednej omeškanej splátke na dávno zrušenej kreditke ... a že banka roka. inak zrušenie účtov tam trvá vyše mesiaca - najprv žiadosť o zrušenie karty a po mesiaci žiadosť o zrušenie účtu ... v iných bankách to robia na počkanie ...
Odpovedať
Profilova fotka
@marmes Tak super, gratulujem teda :-D . Mrzí ma, že to vo VUB takto dopadlo, bohužiaľ, všetko je iba o ľuďoch - ich ochote a vzdelanosti, nie o banke ako takej... A to zrušenie účtu... áno, dá sa účet zrušiť na počkanie, ale len v prípade, že k nemu neboli vydané platobné karty - ono sa preto najskôr ruší karta a ešte sa čaká, pretože môže zbehnúť na účet prípadná platba kartou v zahraničí - banka sa čakacou lehotou istí pre prípad, že náhodou zruší účet ihneď pri zrušení karty a za cca 10 dní im príde, že bola realizovaná nejaká platba a treba ju zúčtovať - teraz čo, bude Ťa banka naháňať, že ešte musíš niečo zaplatiť? Preto sa čaká.... a čaká sa v každej banke, kde je karta k účtu...ak sa nečaká, je to na riziko banky, alebo jednoducho len pracovník pri zrušení účtu niečo zanedbal a prípadné škody idú na jeho triko :-( . A ešte k tomu registru, je pravda, že pracovníci majú zákaz hovoriť dôvody zamietnutia úveru, čo je podľa mňa maximálny blud a najväčšia sprostosť, akú niektoré banky majú (nie je to iba výsada VUB). Ak chcú však klienti niečo zmeniť, musia sa sťažovať - sťažovať - a zase len sťažovať - pozor nie, ústne na pobočke, tie baby za nastavený systém nemôžu - treba písomne a adresovať to na centrálu... Ale hlavné je, že máte vybavené, čo je super :-D .
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@andreah25 jasné, hlavné je, že to máme vybavené a môžeme sa pustiť do ďalšej práce na domčeku, už som ani nedúfala, že to dotiahneme :) zatiaľ sme všetko financovali z vlastného vrecka, ale "zásoby" došli :) už sa teším na novú obyvačku :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
andreah25 nemohla by si nám pomôcť ?my tiež staviame domček ale už sa zasoby minulí a požiadali sme VUBbanku o hypotekárny uver ale nám ho bohužial neschválili že vraj kôli omeškanej splátke za kreditky :-| že ak chceme máme isť do druhej banky tak na druhy den sme sa s manželom vybrali do prima banky tam nám to už na 99 % schválili a do konca týždna nám daju vedieť no zase neúspešne :-| zamietli išli sme aj do tatra banky a znová nevýsledne zamietli,už nemáme nadej ? že si môžme požíadať o uver o 3 mesiace až pol roka myslíte že by to potom šlo ? Dakujem za každu radu
Odpovedať
@vaneskakarinka vieš, čím viacej zamietnutí, tým horšie - pravdepodobne nešlo len o kreditku, môj osobný názor.
Odpovedať
a čo by ste nám poradily?
Odpovedať
Profilova fotka
Mne prislo zo vseobecnej ze som porusil zmluvu. Nepostavil som dom na cas :-D Som tam nabehol, ze ja som im urcite nediktoval kedy to planujem dokoncit.. A v zmluve je automaticky lehota ze 2 roky... bacha na to, ale vacisnou do dvoch rokoch postavite, ja sa len neponahlam.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Este doplnim... Odklad sa da urobit 2x po 1 roku.. 1+1 ak je dovod. Urobili mi to v pohode..
Odpovedať
@vaneskakarinka popíš mi do IP situáciu
Odpovedať
@mio23 vieš, banka to berie tak, že pokiaľ nie je dom dokončený, tak je bezcenný, my však vieme, že to pravda nie je...
Odpovedať
Profilova fotka
@vaneskakarinka Si si istá, že je problém iba v omeškanej splátke kreditky? Osobne si myslím, že je tam iný, vážnejší problém. A tým, že ste skúšali ešte iné banky a všade vám to zamietli, tak ste si ešte viac zhoršili hodnotenie úverového registra. Určite by bolo dobré vyžiadať si výpis z úverového registra a pozrieť sa doň, aké sú tam vlastne záznamy a podľa toho potom postupovať. Určite už však nikde inde nechodte žiadať, pretože so 100% istotou budete znova zamietnutí. Zatiaľ teda jediná cesta cez ten register. Ak chceš, čo ako vyžiadať a potom ho pozrieť a poradiť, tak mi napíš IP.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@andreah25 ešte je tvoja pomoc aktuálna? Ja len že mám doma výpis z registra, len mu absolútne nerozumiem :-| je tam, že mám všetko na nule, tak teraz neviem. Žiadali sme nešpecifikovanú hypotéku v ČSOB, ale zamietli mi s tým, že ma vedie register. Chceme skúsiť iné banky, ale ako tak čítam túto konverzáciu, tak sa bojím riskovať aby sme si celkom nepokazili bonitu, ktorá je už aj tak dosť slabá, podľa všetkého.. Ako s tým ďalej. A inak, vedela by si mi poradiť aj s tým, že ak mám doma potvrdenia od banky, ktorá ma vedie v registri, že môj dlh bol vyrovnaný, niesom už ich dlžníkom a nečerpám od nich žiaden úver, je možné že to bude niektorá banka akceptovať? Lebo takto mi to bolo poradené, a vraj to banka musí akceptovať, aj keď ma vedie register. Tak teraz neviem. Ďakujem za akékoľvek info ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marmes to je tak, ked precerpavate peniaze kt. su neni vase na kreditke a este si aj clovek dovoli ich nezaplatit na cas :D sa ani nedivim.. to uz ste hned pre banku nevyhovujuci klient :(
Odpovedať
Chcem si cerpat dalsiu hypoteku. Viete mi poradit? Som dlhodobo nezamestnany od 15.7.2013 zamestnany s prijmom 1500€ v cistom na dobu neurcitu. Viete mi povedat kedy a po akom case mozem-mam poziadat o hypoteku? Nase prijmy ako som uviedol od 15.7.Ja 1500€ NETTO a manzelka matersku vo vyske 200€+-. Hypoteka 390€+Pss medziuver 70€+ja dlhodobo debet na sukr.ucte cerpany bez upomienky 3500€+Kreditka vyuzivana vo vyske 3500€ pravidelne a v predstihu vyplacana........ Chceme HYPO na nehnutelnost do 75 000€ a mame 10 000€ cash ak treba do schvalenia a cerpania s moznostou na vklad na ucet ak to bude podmienka mat ucet v danej banke.................. Dakujem za kazdu radu........................
Odpovedať
Profilova fotka
@petruszia Konečne som online :-D , takže áno, ponuka pomoci je aktuálna. Najlepšie poradím, ak uvidím Tvoj register. Ak ho teda máte doma, stačí mi ho poslať na email pozriem naň a napíšem čo ako (uviesť potom prosím, kam mám odpoveď poslať, či do IP sem, alebo spätne na odosielaný email).
Odpovedať
Profilova fotka
@majkotulko Na Vašom mieste by som zobrala potrebnú hypo tých 75tis. plus sumu na vyše na vyplatenie všetkých tých nezmyselných úverov čo ešte máte a splácať tak iba jeden úver. Keďže zamestnanie bude trvať až od 15.07., tak podmienka je mať po skúšobnej dobe, tzn. ak máte skúšobnú dobu štandardne 3 mesiace, tak žiadosť môžete podať najskôr po 16.10. - najlepšie by však bolo začať to riešiť po 1.11. kedy budete mať tri kompletné výpisy z účtu z banky, kde Vám chodí príjem. A v žiadnej banke nie je podmienka mať tam účet keď tam chcete žiadať o hypo.
Odpovedať
Dakujem pekne za radu,idem do toho najprv ale ten register................ pekny den
Odpovedať
Profilova fotka
@majkotulko Ešte som zabudla, niektoré banky majú podmienku na zamestnanie mať odrobené nie minimálne skúšobnú dobu, ale plus ešte mesiac navyše, tzn. mať v novej práci odrobené celé štyri mesiace - tzn. treba si vopred zistiť, ktorá banka má akú podmienku.
Odpovedať
Mam skusat sam ci najst poradcu?
Odpovedať
Profilova fotka
@majkotulko No to je už na Vašom rozhodnutí, záleží od toho, ako máte čas zisťovania si informácií po bankách, ako sa vyznáte v podmienkach predkladaných bankami a pod. Ak by ste mali záujem, môžem Vám doporučiť niektorého z mojich šikovných kolegov vo Vašej oblasti :-) . No myslím, že skôr ako po skúšobnej dobe Vám ani ten najlepší poradca nikde úver nevybaví, no možno sa mýlim.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?