Nepravidelne splácaný úver a hypotéka

mam otazku, na manzela si asi pred 5rokmi brali jeho rodicia uver jeden asi 1000 e a druhy okolo 500 neplatili to pravidelne a niekedy aj par mesiacov vobec nic, zistil to manzel az nedavno, teraz to platia ale tak vseliako, bude problem ked chceme hypoteku? ja som na rodicovsekj dovolenke, keby som to zobrala na seba nedalo by sa? ak by manzelovi nechceli dat.
Odpovedať
este som zabudla dokopy tam maju zaplatit jeho rodicia asi okolo 200 e
Odpovedať
@mimuska123_ problém mať nemusí, ak to poriadne splácali posledných 12 mesiacov, ale určite netreba rátať s nejakou skvelou sadzbou, ak nebude akcia - banky totiž na tieto veci radi kukajú...
Odpovedať
no maju to cez nebankovku ten uver myslim
Odpovedať
Pri hypo je jedno ci to vezmete Vy alebo manzel, obaja musite podpisat zmluvu, obaja ste rovnoceny dlznici a oboch si mozu preklepnut, keby ste neboli manzelia tak mozte Vy si zobrat uver a manzel by bol rucitel takze takiez by si ho preklepli. Prvorady je prijem posudzovanych osob v rodine (minus vydavky ako ostatne uvery, ci exekucie a pod.), potom je hodnota rucenia (hodnota zalozenej nehnutelnosti) a potom historia (tam pokial su nejake zaznamy tak ste menej doveryhodni a zrejme banka minimalne to riziko osetri na uroku).
Odpovedať
@mimuska123_ existuje viacej úverových registrov, ale podstatné je, že si začínajú meniť informácie o klientoch..
Odpovedať
takze sa mozeme rozlucit s hypotekou alebo uverom?
Odpovedať
Profilova fotka
@mimuska123_ Ak to sú úvery cez nebankovku, tak v tom nemusí byť vôbec problém, oveľa horšie by to bolo, ak by to boli úvery v banke. Záleží však, cez akú nebankovku to bolo. Ak je to nebankovka tipu Provident, Kešovka a pod., tak na to banka vôbec nemusí prísť. Ak je to však nebankovka tipu Quatro, Slovenská požičovňa, Customer finance Holding a pod., ktoré sú dcérskymi spoločnosťami bánk, tak na to isto prídu a bude sa na to prihliadať. Čiže je vysoko pravdepodobné, že spotrebný úver máte relatívne cestu zakopanú, no hypotéku riešiť viete, ale nepočítajte so super úrokom, tipujem, že pod cca 5% sa s úrokom nedostanete, je to ale môj tip. A sama si hypo vziať nemôžete, tobôž nie keď ste na rodičovskom. A ešte jedna rada, ak je zostatok tých úverov už len okolo 200 eur, tak nech to manžel ihneď vyplatí a viac nech rodičom takto nepomáha.
Odpovedať
@andreah25 dakujem za info myslim, ze jedno bolo provident a druhe quatro, no som zvedava, co vybavime
Odpovedať
take nieco asi nie je, ze by sa to dalo dako ten dlh prepisat na rodicov jeho-?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@andreah25 Dobry den pani Andrea, ako som sa dočitala, uz sa spojili aj bankovy a nebankovy sektor do uveroveho registra ? uvidi tam teda banka pri ziadosti o hypo-uver aj pozicku od Proficredit ? ziadost o vypis z UR treba vytlačit a zaslat na adresu ze ? a citam ze uz do piatich dni posielaju za poplatok 14 eur
Odpovedať
Ja som nejak nepochopil čo má spoločné váš manžel s úverom jeho rodičov? Veď keď ten úver neplatili oni, váš manžel s tým nič nemá a tým pádom ak vy máte čistý register tak tu nie je o čom a ten úver/hypo vám dajú, samozrejme ak máte dostatočné príjmy.
Odpovedať
@erytro uver bral manzel pre rodicov, jej manzell bol dlznik... je to tam pisane....
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?