Nepovolené prečerpanie a úverový register

Ahojte, zamietli niekomu z vas uver len kvoli tomu, ze ste boli v nepovolenom precerpani v inej banke asi mesiac? Dakujem za odozvu. Resp. co bol problem, pre ktory vam ju zamietli?
Odpovedať
@natynka128. Mne predvcerom zamietli po pol roku dalsi hypotekarny uver koli uverovemu registru. Vraj tam nieco mam. Banka mi odmietla povedat ze co, aj hypospecialitovi. Tak som zistoval cez maklera, a zistili cez inu banku ze vraj tam je nepovolene precerpanie na nejakom ucte. Co vsak nemoze byt pravda lebo ja som nebol v minuse roky a iny ucet ako v banke kde beriem hypo nemam! Tak hypouradnicka poslala reklamaciu a opatovne ziadost o schvalenie. Este nepoznam vysledok, je to chaos. Poziadal som aj SBCB o vypis z registra. Najvycsia sranda je ze pred pol rokom ked schvalovali prvu hypo tam nic nebolo! Inak som riadne v soku!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@natynka128 Nepovolené prečerpanie je dôvodom na zamietnutie. Nemusí to tak byť, ale záleží to od toho, o aké nepovolené prečerpanie sa jedná, tzn. o aký záznam. Ak vo Vašom prípade bolo toto prečerpanie mesiac v kuse, tak áno, je to zle hodnotené a nemusí kvôli tomu hypo prejsť.
Odpovedať
@pl31 ideš do toho sám? Pýtam sa preto, či to nemože mať spoludlžník?
Odpovedať
@andreah25 Ale ja som nic z kontokorentu necerpal mozno 3-4 roky. Odkial sa zobraz zaznam v registri v Aprili neviem, ale odpopved na reklamaciu z banky stale nemam! Vraj to riesia, ale je to absolutna katastrofa ten ich pristup a to som VIP klient!!! V Pondelok som volal na register, nech mi poslu ihned odpoved na moju ziadost, poslali hned v Utorok, ale 2. triedou :-( , takze to dnes neprislo ... uz som si myslel, ze budem mat konkretny vypis v ruke a poriesim to ... malo by to dojst zajtra. Kazdopadne aj moj hypo poradca mi hovori, ze to, ze moju reklamaciu nezamietli, znamena ze nieco sa riesi ... alebo sa neriesi nic. Smutne je len to, ze ani riaditelka banky ani zamestnanec banky u ktoreho hypo vybavujeme nedostali nijake info. Kazdy den hovoria, ze dnes by sme mali mat odpoved. .... Podla mojho nazoru, realna kontrola mojej reklamacie moze trvat 1-2 hodiny. @mateson Nefigurujem nikomu ako rucitel ani nemam nijakeho spoludlznika, resp. o tom neviem :-). Ale uz kazdym dalsim dnom stracam zdravy usudok, tak neviem.
Odpovedať
Je to tak, aj mesacne precerpanie je dovod na zamietnutie. Daj si vytiahnut register a uvidis.
Odpovedať
@jane124 @mateson @andreah25 Tak uver dnes schvaleny po tom ako som poslal banke vypis z uveroveho registera. V registri je uvedene, ze mam zosplatneny uver v kontokorente, co je totalny blud. Samozrejme zatial ziadna reakcia preco to tam dali, len to uznali a uver odsuhlasili. Tak len tolko, aby ste vedeli, ze aj taketo veci sa deju. Budem vsak ziadat vysvetlenie, lebo toto niekto prepiskol!
Odpovedať
Profilova fotka
@pl31 treba na uverovy register poslat reklamaciu neopravneneho zaznamu a oni si uz poriesia z bankou opravu. Sucasne by bolo dobre poziadat o vymaz zaznamov o zamietnuti hypoteky, nakolko to zamietnutie bolo v priamom suvise s tym nespravnym zaznamom v registroch.
Odpovedať
@andreah25 Hned ako mi schvalili HU, napisal som officialnu ziadost v internom systeme banky o vymaz nespravnych udajov z registra. Ziadam aj o stanovisko ako k takej chybe vobec mohlo dojst. Do 30 dni dostanem odpoved. Tak som naozaj zvedavy, co to bude za odpoved!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?