Nenávratný príspevok zo Štátneho fondu rozvoja bývania

Som ZŤP a vybavujeme si mladomanželskú hypotéku v SLSP. Môžem mať nárok na nenávratný príspevok zo šfrb? Je ten príspevok len pri kúpe bytu alebo aj pri domu (čo znamená presne výraz byt v rodinnom dome)?
Odpovedať
Profilova fotka
je uplne jedno ci je to byt/dom
Odpovedať
Profilova fotka
@silverpoint06 jj maš narok myslim .. my sme žiadali na synčeka a v poho
Odpovedať
Dakujem za info, idem na urady sa popitat :-)
Odpovedať
@havaj ahoj ak sa mozem aj ja popytat pre sesternicu ( ZTP) ma 30 a 8r syna, rozmysla nad kupou susedneho bytu ( byva u rodicov) , byt by aj mal do 80m aj prijem nemaju velky ale byt je stary, nie novostavba, tam nehrozi nejaka moznost? vy ste si poziciavali ci brali nenavratny prispevok? pripadne mi odpovedz do IP ak nechces verejne, dakujem
Odpovedať
ahoj eeffka, tiez sa v tom nevyznam, na internetovej stranke sfrb vela o podmienkach ziskania prispevku nenapisali. Tiez by sme kupovali starsi dom,, neviem ako to cele funguje.
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka pokial vie vec je taka že na kupu bytu či domu sa sice vzťahuje tato pôžička a ako občan zťp ma narok na tento nenavratny prispevok k uveru avšak ide o novostavby resp. stavby ktore neboli kolaudovane pred viaac ako dvoma rokmi. Aspon tak to bolo donedavna , tu je vypočet živ. min. ak potrebujete : http://www.sfrb.sk/sites/default/file... no a tu si prečitajte druhy a učely poskytovanych podpôr a nen. prisp. : http://www.sfrb.sk/informacie-pre-zia... pozriem sa ešte na tie byty aky vek by mali myť.. v podstate na všetko jestvuje obchadzka. len treba hladať a isť za tym . ;-)
Odpovedať
@havaj dakujem,
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry objavil som tuto temu tak by som sa opytal tu skorej ako založím vlastnu temu. Planujeme stavbu RD pretože obaja moji synovia majú zavažne ochorenia a potrebuejeme debarierizovat. Projektova dokumentacia bude pripravena ako bezbarierove byvanie tym splname zakladne podmienky pre nenavratny prispevok zo ŠFRB. Moja otazka je nasledovna Keďže sa jedná o 2 osoby ZTP je možne podat 2 ziadosti na jeden projekt a tak kumulovať sumu zo ŠFRB? Alebo mame narok len na 1 príspevok?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
opatrujem syna ZTP-S ,mam manzela ZTP, byvame v prenajme a chceli by sme kupit dom alebo byt do OV, mohli by sme poziadat o prispevok na kupu?dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahoj.Mam taku otazku,mam 34 rokov a som osoba ZTP.Zijem s maminou a pracujem v tom istom meste. Moja mamina si nasla partnera a spolu sa chcu odstahovat do mesta ktore je vzdialene 50 km.Mne sa neoplati dochadzat do prace a kedze som osoba ZTP mam stazene podmienky pri hladani si novej prace a preto si chcem tu kupit uplne malicky byt. Mam narok na nenavratny prispevok zo SFRB.Dakujem vam velmi pekne za odpoved.
Odpovedať
@stano34 http://www.sfrb.sk/informacie-pre-zia...
Odpovedať
Profilova fotka
nenavratny prispevok zevraj uz zrusili //tak neviem teda
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@zelenaobloha dobry den, chcem reagovat na vas prispevok spred roka, podarilo sa vam nieco vybavit ohladne prispevku alebo uveru zo SFRB?
Odpovedať
mam syna ZTP dlhodobo, nema pohybovy postih ale dusevnu poruchu, myslite si ze mame narok na prispevok na kupu resp. stavbu rodinneho domu prostrednictvom statneho fondu?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ruth - mate narok - ja sa to snazim tiez vybavit a ide ma z toho porazit... Najlepsie urobite, ak si spisete otazky - tie prvotne, co Vas zaujimaju a pojdete na mestsky / okresny urad vo Vasom okresnom meste za osobou, ktora ma na starosti SFRB. Na internete by ste mali najst, ktora osoba to ma na starosti vo Vasom meste. Pripravte sa vsak, ze je to vybavovanie na dlheee lakte a aj ked sa Vy budete snazit ako len viete, budete komunikovat s kopou ludi, ktori nebudu poriadne vediet, co je ich naplnou prace a poskytnu Vam nie informacie, ale dezinformacie... :-(
Odpovedať
Absolutne sa neviem vyznat z tych uzasnych statnych stranok o prispevkoch.... som ztp, strata sluchu 80 a ciastocna slepota oboch oci - a staviame si bezbarierovy dom. Neviem sa dopatrat, ci mam narok na nejaky prispevok, kedze si dom ani byt nekupujem ani neprerabam. Neviem o tejto teme najst nic. Kto ma skusenosti, prosim, odpovedzte. Dakujem
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Platí ešte tento príspevok, Dnes mi to spomenula úradníčka pri vybavovaní stavebného povolanie na dom. Ako sa pri tom postupuje a aká je výška príspevku, kam sa treba obrátiť a kde to vybavovať?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@ladynaamah toto zaujima aj mna, aka je vyska pri kupe....
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc odtialto som sa toho vela nedozvedela ,ale nam to nevyslo, pretoze sme mali viac m2 :-|
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?