Nedocerpanie úveru

Dobrý deň, išlo o úver s postupným čerpaním. 2 mesiace pred vypršaním termínu mi z banky poslali sms s tým že mám kontaktovať brankára kvôli doriešeniu. Kontaktoval som na druhý deň, kedy mi povedali že musia požiadať znalca aby vykonal obhliadku a vypracoval správu o stave rekonštrukcie. Zhruba každé 2 týždne som volal brankárovi znova aby som vedel aký termín dohodol so znalcom. Takto sa to ťahalo 2 mesiace kým lehota nevyprsala. Mesačne mi chodí list v ktorom je uvedený úrok a výška splátky. Po termíne začali okrem úrokov sťahovať aj istinu, vtedy som si všimol že splátka bola ponížená a nevyplatenu tranžu. Podal som sťažnosť že prečo odmietli vyplatiť tranžu keď prekážka bola na strane veriteľa - banky, keďže za 2 mesiace neboli schopní dostať ich znalca na stavbu. Na zmluve je podmienkou pre čerpanie 2. a ďalšej tranže práve tá Správa o stave rekonštrukcie vyhotovená zazmluvnenym znalcom.
Odpovedať
s tymto ti ale pomozu jedine v tvojej banke
Odpovedať
Nič iného sa ti fakt nedá poradiť ako zájsť si teda priamo do banky. Máš aj nejaké dôkazy, že si bankára kontaktoval? No aj tak už si sa v tej banke mohol zastaviť dávno
Odpovedať
Reklamovala by som to v banke, stále môžu lehotu posunúť a úver čerpať, len to musia schváliť. Keďže nebola chyba na strane klienta, predpokladám, že to schvália a zrealizuju bez poplatkov.
Odpovedať
@slavo6280 ries s bankou, my ti nijako bohuzial neporadime.
Odpovedať
Dôkaz sú výpisy hovorov a nahrávky hovorov. Bankár mi kázal čakať kým príde od nich znalec, držal som sa toho. To isté by mi kázali aj keby som tam išiel osobne, takže by som tým nič nezískal. Písomné potvrdenie že som si splnil povinnosť a oznámil som im že majú vybaviť znalca by mi aj tak nedali. Manažér pobočky tvrdí, že oni si svoje splnili - poskytli centrále banky komunikáciu so znalcom a tým dôkaz že správa nebola vypracovaná kvôli kapacitám znalca. Nikdy mi neponúkli možnosť dať si spracovať správu iným znalcom. Možno niekto čo sa vyzná v práve by vedel odpovedať na otázku či v prípade že v zmluve nie je jednoznačne uvedené ktorá strana má zabezpečiť správu o stave rekonštrukcie je automaticky zodpovedný vždy dlžník, alebo vždy veriteľ.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?