Nebojíte sa straty zametsnania keď beriete úver?

Profilova fotka
ahojte.. vkuse pocuvam len toto tamto tu tych prepustaju, tam konic ten a ten podnik. Idu mi z toho zimomriavky, ze sa to doktne aj nas, a berieme uver na stavbu!!! chcela som to tu napisat, viete, ocakavam asi taku moralnu podpporu, ze v tom niesme sami a tak.... ako to pocitujete vy???
Odpovedať
1
2
7
Profilova fotka
tak som sa tesila este donedavna, snivala som o svojej kuchyni a tak...a teraz sa vo mne cosi zlomilo, asi by som najradsej ani do toho nesla.
Odpovedať
ahoj.my sme v podobnej situacii.Doteraz sme zili normalne a nebudeme vyskakovat ani teraz.Svojpomocne stavba bude urcite trvat dlhsie a zaroven budeme musiet trosku zmenit svoje sny....inspiracie hladat podla ponuky lacnejsich materialov,doplnkov.Mne sa o tom vsetkom co sa moze stat aj sniva,ale inak sa neda.Ci je kriza,ci nie,nemame kde byvat,musime byt optimisti.My byvame u svokrovcov,takze bud byt alebo domcek.odlozili sme zaciatok stavby.
Odpovedať
Ahojte. tak pridávam sa aj ja. Na jeseň sme spravili základy a teraz na jar ideme pokračovať v stavbe. tiež nemôžem kvôli tomu spávať, či to zvládneme do určitej sumy, či manžel bude mať robotu, keďže ja som na materskej. Ale bývať musíme, tiež sme zatiaľ u svokrovcov :-| , a teším sa kedy prekročím prah vlastného domu.
Odpovedať
no ved snad nas to donuti sa zamyslat sa aj nad inymi hodnotami ako su tie materialne.mi ludia sme mam taky dojem za posledne desatrocia velmi spysneli,spohodlneli,opustili sme prirodu,prestali sme si vazit jeden druheho,stali sa z nas arogantni zavidiaci supi,hyeny a vlci.nadobudal som dojem,ze isty filozof davnejsich dob nevyslovil svoju filozoficku teoriu "Homo hominis lupus-clovek cloveku vlkom" bez realnych podkladov.za posledne desatrocia sa porusili vsetky ekonomicke zakladne teorie,ved len taka teoria-cim viacej vyrobim vyrobkom tym su drahsie,je do neba volajuca drzost,takisto je do neba volajuca drzost v case hospodarskej krizy,recesie,doby prepustania ohlasit zvysenie stavebnych materialov o radovo percenta.skutocne sme ludia taki nenazrani????????????????????
Odpovedať
Profilova fotka
nebojte sa baby :) uz som tu naopak citala, ze ZRAZU sa robotnici na stavbach aj sami hlasia a dokonca nie su taki nenazrani :) hlavku hore, nebojte sa! brko tot vse pravda, ale teraz to chce trochu optimizmu, ked nejde o zivot nejde o NIC
Odpovedať
aquabelle,mnohym ide aj o zivot.a baby tu skor asi pisu o tom,ze nedostanu hypoteku a ak ju uz aj maju pridelenu nebudu schopni ju ani splacat.robotnici na stavbe to je pri svojpomocnej vystavbe jedna z tych nepodstatnych poloziek.
Odpovedať
Brko presne tak, šikovných rúk čo si poradia so stavbou domu máme dosť, horšie to bude s tým materiálom. Stále mám dilemu, či kúpiť ytong ešte teraz, alebo počkať do marca, že by išli ceny dolu.
Odpovedať
leninka presne tak aj u nas.zdrave ruky aj hlavy mame takze murari a pod. az v nevyhnutnom pripade.ale ako sa to vsetko vyvinie?osobne si myslim,ze tak ako vsade ci uz v USA alebo v Europe stavebnictvo pojde do relativne velkeho utlmu.ale teraz je otazka-kazdy bude setrit na drahych majstroch,ktori s cenami urcite len tak lahko dole nepojdu.Ytong bude zrejme zaujimavym materialom cislo 1 pre velku vacsinu stavieb.teda pojde ta cena hore o tych avizovanych 10% nepojde hore?sam sa dokonca priklanam k alternative,od inych firiem biely porobeton HplusH alebo ako krajne riesenie sedy porobeton z Ostravy za neuveritelne nizke ceny.co uz budeme ako babicka Bozeny Nemcovej,skocime aj za pierkom cez plot.
Odpovedať
Ahojky,tak my to máme spočítané na 25 let,sice už bydlíme,ale musíme myslet pozitině,jinak bysme asi nikdy nepostavili...tak hodně zdaru a síly.
Odpovedať
dobru:v tichosti vam ten maly domcek zavidime :-)
Odpovedať
Taky bude,uvidíte...to víte,že je mi tu už fajn,sice ta hypotéka...ale...nenašetřili bysme nato ani za sto roků :-D My měli jednoho známého zedníka aspoustu kamarádů co pomohli,takže jsme si vypůjčili fakt jen to nejnitnější na rozpočet a uštřili tím asi něco přes milion,aspoň podle odhadce...
Odpovedať
Profilova fotka
no my mame nastastie majstrov v rodine, takze to nieje pre nas ten najvacsi strasiak. Teraz ako na potvoru aj z toho mala co mame musime kupit nove auto pretoze bez auta sa neda, o to nase sme prisli pri nehode, nastastie sa nic nestalo, ale chudinka nasa Felicia, nemali sme ju poistenu takze nedostaneme ani cent. Tak ma to zabrzdilo v tych mojich optimistickych snoch, ze teraz sa mozno nic nestalo ale nabuduce to nemusi tak byt a zo sekyundy na sekundu sa ti zmeni zivot... viem ze keby kazdy tak rozmyslal tak nikto ani nestavia ale nejako si nemozem pomoct...dokonca som mala pocit ze je to nejake zle znamenie... a este k tomu ta kriza, manzel pracuje v autodoprave a to je dost tenky lad.... ale s bozou pomocou to zvladneme, hlavne nech mame zdrave ruky a ostatne uz pride. No nie??
Odpovedať
Článok sa načítava...
pridam aj ja nieco do debaty...kupa pozemku je na spadnutie a ak to vyjde, na jar chceme zacat stavat a pri vsetkych snoch aj tento rok skoncit...myslim si, ze to zas pri nasom dome nie je problem. teraz to vsetko zalezi od banky, ale zatial by nemal byt problem... coho sa mi (s manzelkou) najviac obavame, je prvy rok splacania vyyssich uverov ako mame teraz. Ci to budeme zvladat a tak...ale myslim si, ze ano, aj keby som mal suche rozky jest z bytovky chcem prec... a ako pise Anavil: hlavne nech sme zdravi
Odpovedať
michal165: uz mas stavebne povolenie???
Odpovedať
ee.. pravdu..ale nikom ani slovo...to ma najmenej trapi :) kde idem stavat je nova vystavba rod.domov... pri obhliadke pozemku som opisal svoj projekt a nakolko to zapada do prostredia, verim, ze so stavebnym nebude problem..urciite kym nebudu papiere si budem robit zaklady...
Odpovedať
:) drzim palce :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pridavam sa aj ja...mi mame tiez hypoteku na byt,uz ju splacame 3 roky a uz aj v byte byvame... tiez mam obavy ako to bude,ale kedze ja som optimista verim,ze vsetko dobre dopadne a ze vsetko dobre bude...a ze si kludne budeme spalacat hypoteku...Zaklad je budme zdravi!!!!!!!A ak nejde o zivot nejde o nic!!!!!
Odpovedať
tak aj my uz mame pozemok, projekt a cakame na stavebne povolenie, ale tento rok chceme len po platnu sa dostat, lebo este nemame pozicku a budeme ziadat zo SFRB a to az o rok, tak vsetko len z platu a to budem rada ak spravime platnu . Ideme to robit svojpomocne, teda aj zaklady a platnu svojpomocne betonovat, tak snad nam to vyjde. . JA som na MD a pokial budem, tak budeme mat co robit :-p . Ale snad to zvladneme ;-)
Odpovedať
Ahojte, tak vam vsetkym prajem vela optimizmu a nebojte sa dako bolo dako bude. My s priatelom zaciname vybavovat stavebne a tento rok chceme mat domcek pod strechov, a to chceme svojpomocne, popri tom obidvaja pracujeme a aj studujeme a budeme mat obaja v lete statnice, a ani nerozmyslam nad tym, ze to nezvladneme, vzdy si predstavim ako tam uz byvame a to ma zenie dopredu ;-) ;-) ;-) ;-) , a sme radi, ze sme nezacali minuly rok a az teraz ked pojde stavebny material dole, sice nie vsetko ale urcite sme nejake tie tisicky usetrili. Tak vela optimizmu a nebojte sa, za to trapenie ten domcek stoji !!!!!! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
luciac.prilis vela vsetkeho skodi,povedal by som aj optimizmu.treba byt vzdy realista. :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
Ahoj všichni,my jsme čekali na povolení 5-6 měsícůůů,nevím jak jsou u vás rychlí na úřadech,ale vzpomínám si jak jsme se moc těšili až konečně začneme a nemohli to uspíšit,tak zatím spořte,ještě nekopnete do zemi a už penízky začnou mizet.Jak vám to teď vychází v nové měně?Stejně nebo je to horší?Ptám,se poněvadž bydlím asi 5km od hranic a jezdí si k nám nakupovat ze Slovenska. ;-) Tak zatím postavit aspoň kadibudku,jak říká děda-někdy je to ta nejdůležitější věc na stavbě co se dělá jako první a měl pravdu. :-D
Odpovedať
ahojte, tak sa aj ja pridám. tiež snívame o domčeku, lebo či postavíme svojpomocne dom alebo v meste kúpime 3i byt, tak finančne to vyjde rovnako. len dom bude mať o jednu dve izby viac a ten kľud od susedov, to sa nedá porovnať. my pozemok máme od svokrovcov. je 100m od ich domu, kde teraz v 1 izbe bývame. oni majú ostatné dve. ale už sú to tri roky a vyberá si to daň na nervoch a na našom vzťahu (medzi mnou a manželom). a tiež si výchovu dcérky predstavujem inak, bez starania svokryyyyyy. ale to je do inej témy. len sa chcem pridať v obavách. lebo my môžme hypo naj.2mil. rozpočet na mat. máme 1,3mil. a či to dokážeme do 2mil postaviť, tak to je naj. obava. na hrubú stavbu budeme volať známych murárov. tých tiež treba zaplatiť, ale stále menej, ako firmu. a zvyšok tiež tak nejak po známostiach. nemusíme banke dokladovať čo kde a za koľko sme kúpili, tak to hádam aj s predajcami staveb. materiálu pôjde dohodnúť, že nám to predajú za cenu bez dph. oni budú mať čisté peniaze a my lacnejší materiál. najväčšie obavy nám robia svokrovci. tí dennodenne maľujú čerta na stenu. ale pomôcť v niečom... cha, to nie. o prácu sa nebojím. aspoň v najbližšej dobe. skôr mám obavy z toho, že hypo budeme splácať 30 rokov. a to už si nie som taká istá, že za ten čas jeden z nás o prácu nepríde. čo potom, to neviem. dobru, no, veru, kadibudka je prvá stavba. to musí byť. kvôli stavbárom. hygiena... :-D ale kvôli poisteniu materiálu musíš mať aj oplotenie. čo sa týka novej meny? vychádza to rovnako. a ešte keď sa vezmú eurá a ide sa nakupovať k lacnejším susedom, tak sa to oplatí. len čím viac sa kupuje stavebného maťošu, tým sa dvíhajú rýchlejšie aj ceny. tak hádam si neznepriatelíme susedov. :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
no my uz mame kadibudku a stavebnu budu!!! takze zaklad je.. Euro mame, ale ani neviem povedat co sa zmenilo, asi nic... len nas stalo 30.126sk, a teraz hlasili v telke ze keby sme nepresli na euro, tak teraz by stalo 40 sk!!! proste ze nasa mena by sa prepadla kvoli krize.... Myslite si fakt, ze materialy pojdu dole???? Mali sme stastie na papeirovacky...sice sme za pozemkom cakali takmer 2 roky, lebo z nasej iniciativy vznikla nova ulica s 15timi pozemkami...takze sa to dost tahalo, ale vysledok stoji za to...budeme na novucickej ulici s krasnym pozemkom obdznikoveho tvaru, rovinka....a je to po dedovi, takze nas to nic nestalo... A stavebne povolenie sme mali za 2 tyzdne...teraz cakame tu lehotu 15 dni do pravoplatnosti.. Takze doteraz celkom fajn...len ako to vsetko zvladneme....pan boh nam pomahaj!!!aj vam vsetkym...
Odpovedať
Anjelik 85,máme vyzkoušené,že když vezmete většinu materiálu od jedněch stavebnin,tak vám dají ještě slevu,ale to bylo rok dva zpět.
Odpovedať
anavila, hovorí sa, že materiál má ísť dole kvôli kríze. tak mi si ešte počkáme. rôčik budeme ešte šetriť, aby sme nešli len s hypotékou a uvidíme. materiál šiel preto tak hore, lebo posledných 5 rokov bol hrozný stavebný boom. tak uvidíme, čo spraví tá kríza. len aby sme kvôli nej potom vôbec hypotéku dostali. zatiaľ je to isté, že áno. ale uvidíme o rôčik. :-| aj u nás tak vznikne nová ulica. už jedny majú základy vymerané, keď počuli, že ideme stavať. tak nás hádam aj predbehnú. :-D dobru, vy ste kupovali bez bločkov, či s bločkami? lebo mi bločky nepotrebujeme, keďže nemusíme dokladovať. susedovci, čo stavajú, tak hovorili, že tu u nás zvyknú dať stavebniny materiál bez bločku vlastne za tú sumu bez dph. keďže oni to nemusia daniť. je to obojstranná pomoc. len dúfam, že to bude aj keď my budeme kupovať. a tiež sa najviac opláca kupovať v decembri januári materiál. je to lacnejšie. takže my to tak ideme naplánovať, aby sme mat. kúpili v decembri a tú jar potom mohli začať stavať. už to malo byť teraz, ale nevyšlo všetko, ako malo, tak musíme to posunúť. ;-)
Odpovedať
ahojte kocky, tak pridavam sa k vam...my podobne ako anjelik tiez staviame za svokrovcami, darovali nam pozemok, velmi sa tomu tesim, budeme vo vlastnom...uz si predstavujem ako zariadujeme...tiez berieme hypo ale snad nam to vyjde...nechceli nam najprv dat kvoli prechodu spolocnemu, vy ste ten problem nemali? ale nakoniec sme isli do inej banky a mame to v suchu...teraz sme oniesli zaidost , a uz len cakame, potom stavebne povolenie a ide sa na zaklady...dufam ze aspon o 2 rocky budeme byvat...velmi po tom tuzime...tiez pojdeme co najviac svojpomocne ale robotnikov nam bude treba tak ci tak...z coho staviate?drzime palce
Odpovedať
My jsme to museli bohužel museli dokládat,takže nic u nás,snad jen ta velkomnožstevní cena.....něco málo aspoň.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame bungalov 13x14m bez pivnic..a staviame z ytongu, na strechu cheme krytinu benders (este to n ieje iste) mame nasetrene asi 450 000 (stale ratam v korunach) a berieme zo SFRB 1 100 000.myslite ze to bude stacit??pripadne este 300 000 zo stavebnej, mame sporenie. neviem ci to bude stacit..staviame svojpomocne... co myslite???mam obavy...joj ja som taky bojko, stale myslim ze co ak toto co ak tamto.....
Odpovedať
my sme rozmyslali ze zajdeme do madarska alebo do polska, chceme itongy...myslite z ev banke bude vadit ak donesieme blocek z inej krajiny? prave sa chystame pobehat stavebniny a uvidime aka bude zlava za mnozstvo a s kartickou co me dostali od euroline - zlavy za zakupenie projektu...neviem ci budeme musiet banke dokladat blocky, mozno pridu len fotit...
Odpovedať
emmilly, my sme obehali u nás v meste všetky banky. všade sme si ako žobráci pripadali. nechceli nám dať ani 1mil. a to keby aj dali, tak najprv by sme museli mať stavbu do výšky 1m postavenú a potom by nám to odklepli. a potom ešte aj dokladovať všetko. (neviem, ako vydokladovať murárov po známosti). a jediná banka, v ktorú sme neverili, ani sme tam nechceli ísť, ale povedali sme si, že nech všetky máme v suchu. a tam nám sánky padali. dajú nám 2mil, nemusíme dokladovať, nemusíme mať ani len vopred stavbu do výšky 1m vytiahnutú a môžeme ručiť stavaným domom. a ešte dostaneme znížený úrok na hypotéku, ako štátny príspevok pre mladých do 35rokov. takže super. len dúfam, že o rok to bude stále platiť, že to nepototo kríza. :-(
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?