Nebankový register a žiadosť v banke

Ahojte , má niekto skusenost s tymto? Priatel je výborným klientom banky, mal splatene 2 spotrebne uvery v banke , teraz beži tretí . Respektíve je to na princípe refinancu vo vlastnej banke -SLSP . Tento spotrebny uver platí 6mesiac . Všetko poctivo, žiadna omeskana splatka . Nic .. . Má aj nebankovku quatro , v quatre bol tiež velmi dobrým platcom . Bral roznu elektroniku na splatky, ktore stale všetko predčasne splatil . Má aj striebornu kartu. Pracuje na zmluvu , plat okolo 500-600 eur , slobodný ... žial mal uraz, na PN-ke 3 mesiace . Bankový uver sa splacal načas, žial quatro v omeskaní, ale stale v dany mesiac . No naposledy splatka odisla až na druhy mesiac .Ciže sa zaplatili dve , jedna za dany mesiac a druha za predosly ... No už figuruje v nebankovom registri kvoli jednej omeskanej splatke . Teraz ziadal o refinanc v OTP- zamietli Potom vo VUB - tiež zamietli .. čo som dufala že to prejde kedže quatro je pod VUB .. Podotýkam že po marodke už pracuje naplno od noveho roka . .. Kedže register sa udrzuje cca 5 rokov, až do žiadosti o vymazanie .. Vedeli by ste mi poradil , ktorá banka "prizmuruje" oci ohladom nebankovky, a hlavne ak ide fakt len o jedno omeskanie? .... Neboli sme ešte v prima banke, unicredit, raifeisen , tatra banka ... No zas nechce chodiť všade a všade zamietnu a to tiež potom bude v registri . Dakujem
Odpovedať
Ahoj ak sa vám nechce hodiť do každej banky jednotlivo ,skúste nejaké hypocentrum kde vám s tým pomôžu😉
Odpovedať
@anad5 Ach ja uz nemozem to je logika, ludia sa fakt neviete uvedomit? Je vyborny klient leno splaca nacas? Fakt uzasne zaraba 5 korun a ma dlhy, totalne na nom ryzuju, nevedia co s prachmi. Vyboprny klient je co im da par mega nie ten co ma pozicku 2 litre a vyplatu 5 stoviek. Naco ma tie uvery? si nevie usetrit alebo nutne potrebuje kupovat sprostosti ako elektroniku ked na to nema? uz neplati ze obliekaj sa do takeho kabatu aky mas? To je bohove hospodarenie ze nerobim nesiac a uz nema co fo huby. Kde je zelezna rezerba aspon par litrov?? Fakt katastrofalna financne gramopstnost na tomto slovesnku, kazdy potrebuje moboly za 800€ auta a nemaju co zrat. Keby teraz dostal hypoteku k tomu mizernemu platu a zas ochorie co sa stane? Tu kazdeho zaujima len kolko a ci dostane ale z coho to platit nezaujima nikoho. Fakt sa tu potom dari ojebavakom nebankovkam ked su ludia tupi. Odporucam rozid sa s tym nezodpovednym chlapom.
Odpovedať
@sysell prepáčte ale ja som nepisala ze ma uver 2litre A este kde som napisala ze ma DLHY? jasne so napisala ze nema ... Bol s jednou splatkou v omeskani .. Nebol v omeskaní 3 a viac mesiacov, alebo žeby niečo neplatil!!!! Bral si to na niečo ovela užitočnejšie , a nie mobil či kabat !!! .. Ano quatro mal roznu elektroniku, ale ako som pisala platil a splatil predcasne .. Ved na SLOVENSKU si v dnešnej dobe malokt dokaze kupiz za hotove ... A akože na slovensku zarabaju ludia kolko? VY možno zarobíte 1500 eur ked tak píšete .. Jasne že mohol vtedy urobiť inak, ale už ked to tak má tak chce niečo poriešiť aby bolo dobre teraz .. Splatku ma dosť vysoku , pričom dnes su rozne kampane kde sa banky prebiehaju so svojimi akciami . A praveze teraz ludia idu tam kde podla nich je najlepšie a potom po čase si buchaju hlavu že mali isť inam ...
Odpovedať
@anad5 No daj co si kupil... kde teraz byva? Ide o to ze nerobi 3 mesiace a uz neam z coho platit, preco nema nic nasetrene a zije z ruky do huby a z uverov?
Odpovedať
@sysell prepac ale tvoje príspevky si všímam uz dlhšie ,ty budes asi riaditeľ zemegule alebo mas patent na rozum. :-. Mohli by sme zachovať nejaku elementárnu slušnosť ak nemáš čo poradiť tak nereaguj :-|
Odpovedať
@sysell ten mizerný plat 5 stoviek má v tomto štáte napríklad takmer každý učiteľ, zdravotná sestra a pokračovať nemienim. Tak tu prosím z ludí s takým platom nerobte socky. Rezervu pár litrov? V tomto štáte ak chcú ludia bývať, mať deti tak asi málokto. A nemusia mať hneď neviem aké domy, stačí si kúpiť 2izbový byt. Buď sa chcete pochváliť lebo nemáte reálny pohlad na stav v tomto štáte.
Odpovedať
@sysell 3 mesiace bol na PN kvoli zlomenej nohe .. Viac ako 1 mesiac mal nohu v sadre .. Takže chodenie po banke a kade tade neprichadzalo do uvahy ..k lekarovi len tak tak na taxíku .. ALe to rozoberať nebudem . Uvery načo? Byvanie, rekonskrukcia a podobne .. Hypoteku vtedy neriešil a to bola chyba .. Tam by urok a splatka bola nižšia .. Tiež som nenapísala že nema z čoho žiť a z huby do huby , proste nastala taka situacia že nemohol . Má aj ine veci o ktore sa musí starať finančne ... Ale to že nema našetrene to je pravda , ALE zase .. možno vy mate jeden učet s niekolko tísicami .. No nie každy to tak ma , alebo nie každy ma rodičov čo sa takto o svoe deti postaraju ... Chcela som tul len radu, či bol niekto v takejto situacii, a nie ludí čo budu hned mat vlastny najlepší nazor .. ... Vám blahoželam že mate všetko :-)
Odpovedať
@mateson @soboli co stre politici ze tu omielate sestry a ucitelov? Ja hovorim co? Hovorim ze ked niekto nema prachy naco si bere uvery na elektroniku a veci co nepotrebuje. Hovorim ze preco nema rezervu je jedno kolko zaraba, poznam ludi co maju pod 500 a radovo tisice na ucte a poznam co maju 700+ a trvale si poziciavaju aby mali co jest. Nehovorte mi ze kazdy druhy co tu pie o uvery ze ako potrebuje, ze nema ani pozemok ze chce zalozit dom a kupovat pozemky cez spotrebne apod. vypadol z domu v 18 s holou ritou a stara sa o seba. Ok su urcite aj priapdy kedy sa nedalo, kua to neni polovica slovesnka. Ano soboli mam patent na rozum ak si myslis ze nema pravdu tak sa mylis ty lebo mam. 8-) @anad5 ak si bral uver na rekonstrukciu neviem coho a byvanie tak som ticho,. ok asi niekde investoval. mam ale problem s uvermi an elektroniku. Ked vidim ako isiel jano po mielko a doneisol televizok - a tak to roli polka slovesnka grcam z tych dementov.
Odpovedať
@sysell elektroniku nie kazdy si može kupiť za svoje .. Bud tie peniažky da na poistenie pre deti , pre seba, alebo niekde sporí kde nemože napríklad po dobu 5 rokov vybrať a podobne ... . .. Vziat niečo na splatky ak to surne potrebujeme ako je chaldnička, sporák, pračka a podobne nieje hriech ak to clovek vladze v pohode platiť .. Bral to už davno nie teraz .. Niekto vezme hypo a kupi byt a zvyšne peniažky použije na nakup do domacnosti Ale niekedy to ani tak nejde, kedže hypoteka je o kupe bytu/domu -peniaze klient nevidí, je to prevod cez banky , a tym padom mu na domacnost neostane .. je xy dovodov prečo človek ide do splatok.. Ano niekedy je to ich hluost lebo chu vsetko naraz , a za nič ..Ale niekedy človek robí jak debil , sporí si a aj tak nema nič a na slovensku nikto nič neda zadarmo ... ..
Odpovedať
@anad5 ok, kupil spotrebice berem, asi investoval tam kde teraz byva a nedomyslel to ok. Ale neboji sa mat na icte 20€ a cche hypoteku radovo desiatky tisic? Chapes ze teraz ked si musel brat uver aby si daco kupil zrazu mu odide z vyplaty banke 200€ + kazdy mesiac..
Odpovedať
@sysell a inak toto ma dojalo ako ste písal že poznate ludí čo : " maju pod 500 a radovo tisice na ucte a poznam co maju 700+ a trvale si poziciavaju aby mali co jest. Pretože prepačte ale normalne zarabajuci pod 500 eur, a ktorý nieje závislý na nejakom uvere a aby mal tolko na ucte? Určite zo slušne zarobenych penazí to nebude .. ALebo ako som už vyššie písala, mal velmi dobrých rodičov čo mu tolko na učet dal ...,alebo dedictvo, a podobne veci ..... Alebo sa "nadrel" niekde v zahraničí a je bez zavazkov .. Lebo normalna zijuca rodina ktora ma aj deti asi tazko .. To len moj nazor na toto.
Odpovedať
@sysell hypoteka je urokovo nižšia , aj nižšia splatka .. teraz ma nehorazny urok a splatku .. A nejde o 200 eur spaltku terajšiu Ja neviem či vezme hypo, či refinac s ovela menšou splatkou , skusi zajst aj do PSS , kde by mal splatku o 150 eur menšiu ako teraz .. Len ide o ten princíp, že mu to zakulmovalo z tým quatrom , a je možne že bude musieť čakať cca 1rok .. Ved aj vsade citam ze je lepšia hypo, ako spotrebak .. ..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@anad5 eeee ked mas deti v 18 je to ine ako ked si sam, sam vlovek nema problem odlozit par stoviek z vyplaty ak ma cca 600 -700. nehovorim ked je zena na materskej a zivy ju +2 deti chlap, ale to uz kazdy ako si zariadi. A ked hovoris ze sa to neda usetrit tak ako chces platit tu hypo? o tom hovorim. a hypo vs spotrebakl? ved to su uplne odlisne produkty, hypo je na nehnutelnost, spotrebak nic len pozicka na cokolvek, jasne ze su tam ine uroky, podmienk... TU hypo chcete na byt alebo naco?
Odpovedať
@sysell hypoteka je aj o tom že sa može vziat ruci sa domom /bytom ktorý mame vo vlastnictve .. a na potrebnu kompletnu rekonstrukciu ktoru by dom potreboval, samozrejme sa doložia potreben dokumenty čo bude treba .. Nehovorím samozrejme o sume 50000 eur .. je to menšia suma .... A akp chce platiť hypo ? Ako som uz písala ma spotrebny uver tam je nehorazna splatka na mesiac .. pri hypo by to bolo minimalne o polovicu mensia splatka, a myslím že je to rozdiel .. Jasne zase na druhej strane je to o rokoch platenia ..ale myslím že je rozdiel platit 100 eur ako 300 ..nie?
Odpovedať
@sysell vtedy proste urobil chybu že si to dobre nepremyslel, možno mal požiadať o pomoc niekoho kompetentneho čo sa tomu venuje .. Niej z tych čo by sa hrnul do všetkeho len tak bezhlavo, ale fakt na SLovensku nieje až tolko riešenia aby si človek mohol vyberat ..
Odpovedať
@sysell ty máš tak patent akurat na veľkú hub...... v každej diskusii si ku každému veľmi kritický všetkých mas za babrakov ale keď pozerám tvoj album tak hrdzavé zábradlie a kopa odflaknutych veci. Tak možno namiesto mudrovania na fóre si mal checknut robosov na tvojej stavbe !!!!!!! Ty vsevedko jeden dokonalý :-p :-x
Odpovedať
@anad5 Jednoducho požiadať Quatro o výmaz a požiadať znova banku o refinancovanie. A možno problém nie je v tej nebankovke ale skôr s príjmom ,ktorý nepostačuje a refinanc. Banka si nájde dôvod prečo nepožičiať a možno je tvoj priateľ pre nich rizikový .
Odpovedať
@blackomt nieje to príjmom praveze . Ale tym zapisom , jasne to banka takto okomentovala . Ano ešte je takato možnosč, skusi dnes zajst do centra a informovat sa o tom Dakujem za radu
Odpovedať
@soboli aha , , krrticky som k jedincom co miesto hladania na googli za 5 seund sa tu pytaju hpovadiny, ak sa radis medzi nich prosim. napis kde som neadekvatne kriticky alebo nemudruj. Chytaj sa tu jednej rury co hrdzacvie nie mojou vinou, nemam slov, to si ma teraz dostala. :-o a daj este cxo je odflaknute.
Odpovedať
Nepáči sa mi ako to sysell napísal, ale treba uznať, že vo veľa veciach má pravdu. Zarobí naozaj mizerný plat, ako fakt sa neuraz, ale ako chlap zarobiť 500 mesačne, dúfam, že toho sa nedožijem. Brať spotrebiče na splátky a tak podobne. Čo ja viem, ja keď som chcel práčku a zarábal som slabšie, tak som si odložil peniaze z jedného, druhého mesiaca, a kúpil práčku. A mal som čistý štít. Chladnička detto. V živote som nemal žiaden spotrebič na splátky. A teraz do toho sama píšeš, že má spotrebák. Takže spotrebák 300 a 500 mesačne plat. Proste super. Mesiac je chorý a už je v riti. Neuraz sa, ale moc inteligentný človek to nie je, a ak je, tak je to lajdák. Kde je finančná rezerva? Ja zarábam mesačne niekoľkonásobne viac ale rezervu na nepredvídané situácie mám. Rádovo v tisíckach eur pri mesačnej splátke hypo 219 eur. A každý mesiac sa tá rezerva zvyšuje. Ono vy ste presne ten typ, na ktorých najlepšie zarábajú vymáhačské firmy a exekútori. Ako držím Vám palce nech sa Vám ten refinanc podarí, ale bolo by dobré trošičku prehodnotiť finančné možnosti.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@anad5 No ono je to tak že každá banka má tieto veci nastavené po svojom a má inú dobu alebo iný čas kedy si klient opäť môže zobrať úver bez problémov. Bohužiaľ a to si nevymyšľam ako koľvek by sa človek nato mohol pozerať ľudsky a povedať si že veď každý môže občas ochorieť, banky majú systémy nastavené tak že ich jednoducho systém nepustí taký úver schváliť. Treba počkať aspoň tri mesiace väčšinou banky zamietajú úver hlavne z toho dôvodu že klient má upomienku akurát v mesiaci kedy si chce zobrať úver, to mu žiadna nedá. Neviem teda v akom rozsahu boli upomienky a ako často ale ak boli viac ako tri krát za rok - treba aj rok čakať aby mal dobrú platobnú disciplínu. Ak ide iba o jednu upomienku posledný mesiac, treba sa informovať v banke kedy si úver môže znova zobrať, myslím že to by Vám mohli povedať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?