Názor na vybavenie hypotéky cez finančného poradcu alebo sám?

Pozdravujem Vás 😉 práve riešim hypo sám keď som to povedal tipkovy "finančnému poradcovi" hneď začal domna hustit aby som viac nešiel ja do banky že to on vybaví ale môj názor je že čo on vlastne tam navyše vybaví za mňa keď papiere mám v poriadku a po jedinej návšteve banky mne schválili hypo a dobre viem že tipek bude chcieť získať na tom nemalu províziu a ešte nejaké mimoriadne sporenie na predčasné splatenie a neviem čo ešte mám taký vnútorný pocit že ide len o provízie s každej jednej zmluvy s nim. Aky je váš názor vybaví on niečo výhodnejšie?
Odpovedať
Akú známy schválenú určite sa ti poradca neoplati
Odpovedať
@pepo200 Moja osobna skusenost je ze ano-vybavi ti lepsiu ponuku-aspon u mna to tak bolo.Samozrejme zalezi o koho sa jedna-nieje financny poradca ako financny poradca.Mne moja poradkyna vzdy dala viac moznosti a poradila,nikdy nenutila,alebo chcela dotlacit.Poradca od teba nema ziadat proviziu-tu dostava od banky alebo poistovne. Nakolko mi preniesla hypoteku a dostal som nizsie splatky tak ten rozdiel v sume mam tiez ako sporenie na predcasne splatenie. Tam tiez zalezi kde mas tu sporenu ciastku ulozenu v akom fonde. Je to obsirna tema-kazdopadne ja som neolutoval ze som oslovil financneho poradcu
Odpovedať
Zalezi,aky je financny poradca. Ja som mala,lebo som nemala cas obiehat banky a nosit papiere a minat si dovolenku na to,aby som vyckavala v bankach. Predsa len ma lepsi prehlad a uz na zaciatku ma usmernil,na ktore banky sa orientovat a ktore by bolo zbytocne oslovit. On uz vie odhadnut kto je ako bonitny, pre ktoru banku. A samozrejme,ze ma proviziu,ved ty tiez dostavas vyplatu. Je to praca ako kazda ina. Len si treba vybrat skuseneho a dobreho poradcu. Prever si toho,kto ti ponuka tie sluzby alebo ak si spokojny s ponukou banky,kasli na to. Mne napr. nic nenutil poradca,ziadne poistenia,sporenia ,ale zase poznam ho roky a viem,ze on nepotrebuje lakat ludi,ale aj realne pomoct
Odpovedať
@pepo200 vztah s financnym poradcom je o dovere - a tu si obvykle musi nejak ziskat. inak budete mat stale pocit, ze vam navrhuje nejake sluzby alebo zmluvy kvoli provizii. Samozrejme ju z provizie zije, ale pointa je, ze ak tu pracu chce robit dlhodobo, musi ju robit kvalitne, ziskat dobre referencie a odporucania od spokojnych klientov. Inak sa neuzivi. ci sa rozhodnete pre tohto, najdete si niekoho ineho alebo si to vsetko vyriesite sam, je to na vas. Pri hypoteke Vam financny poradca moze pomoct vybrat vhodnu banku (banka, v ktorej mate schvalenu hypo mozno pre vas nie je skutocne ta najvyhodnejsia), vie, ktora banka ma ake akcie (preplatenie poplatkov), pomoze s vybavovanim, dohodne pre vas vhodnejsie terminy podpisov a podobne. Ak by ste nemali uz vybranu banku, porovna aj dalsie ponuky pripadne doplnujuce formy financovania. ale nevie vam v tej istej banke vybavit lepsi urok (s vynimkou refinancovania, ale to je o inom). Urcite Vam bude chciet navrhnut investovanie pre rychlejsie splatenie alebo rizikove zivotne poistenie pre pripad, ze sa nieco stane.... pripadne si ho vypocujte, mozno nakoniec zistite, ze to potrebujete, mozno nie. Je to na Vas. Mne teraz poradkyna s hypotekou velmi pomohla, ale my mame nestandardne prijmy (nie sme zamestnanci), ktore vedia uznat len v par bankach.
Odpovedať
@pepo200 dnes majú banky pevné sadzby, t.j. je to skôr o pohodlnosti ako o nejakých výhodách...
Odpovedať
Reálna skúsenosť... My sme riešili hypo na novostavbu s poradcom, úrok ponúknutý bankou ešte po dohode s bankou stiahol na 1.29% na5r, kolegyňa v tom istom období s rovnakým príjmom riešila hypo s fin. Poradcom dostala 1.59% na 3r v tej istej banke.... Keď som jej hovorila o mojich 1.29 pýtala sa nato svojho fin. Poradcu a ten tvrdil ze to nieje mozne. Poslala som jej moju hypo. Zmluvu ktorú ukázala a zrazu sa všetko pohlo aj u finacaka aj v banke. Čiže nieje poradca ako poradca. Moja rada je mať vždy protiponuku z inej banky a nebáť sa zjednavat. PS: pokiaľ viem provízia ide z výšky hypo a úrok. sadzba nemá nato vplyv čiže jemu je jedno aký úrok budete vy platiť.
Odpovedať
@pepo200 nás poradca sa kvôli nám dosť obehal, obvolaval, doporučil znalcu, vyzdvihol, vyplatil a oskenovať znal.posudok. Vybavil papiere a podpisy aj kataster. Do banky sme išli na 10min len overiť podpisy. Naš to nič nestalo lebo provízia ide z banky.
Odpovedať
@aaaandrea záleží aj koľko ste brali a aký bol celkový príjem v čistom
Odpovedať
To záleží ako sa vyznáte vo financiách. Ja som pred 2 mesiacmi riešil hypo a úrok 1% pri 5 r. fixe a všetko zadarmo. Finančný sprostredkovatelia nemajú nižšie % v banke ale keď sú dobrý lepšie sa vyznajú v produktoch. Finančný sprostredkovateľ dostane "odmenu" z banky ale keď sa dobre vyznáte vo financiách, viete si túto "odmenu" formou zľavy vybaviť v banke vo váš prospech. Takže ak sa dobre vyznáte vo financiách tak si hypo najlepšie vybavíte sám ak by ste hypo riešil ponukou z prvej banky tak buď budete mať šťastie:) alebo vám viem pomôcť sprostredkovateľ. Inak dobrá rada na záver, na nete je už veľa porovnávačov hypoték, ktoré sú naozaj veľmi presné a potom stačí ísť iba do 1-2 bánk ktoré vám zobrazilo ako najlepšie a keď tak v ních ešte vybaviť zľavu protiponukou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?