Navýšenie hypotekárneho úveru pri refinancovaní

Dnes som bola v banke ohľadom hypotekárneho úveru. Splácame nejakú čiastku a tento rok nám končí fixácia. Chceli by sme pri skončení fixácie hypotéku navýšiť o 10.000 EUR. Pracovníčka banky mi však povedala, že navýšenie pôvodnej hypotéky už nie je možné. Je to že vraj nejaká novela. Je možné si zobrať už len novú hypotéku na 10.000 EUR, a tým pádom by sme splácali 2 hypotéky. Je to pravda, lebo ja som tak vedela, že môže sa pri končení fixácie navýšiť aj existujúca hypotéka?
Odpovedať
Profilova fotka
@mirana ja idem tiez na konzultaciu. Moze to byt.
Odpovedať
Neviem, len rozmýšlam, že doteraz existovala možnosť na konci fixácie zobrať si vyšší úver a ten existujúci s ním vyplatiť. No a potom bežne splácať ten nový vyšší úver.
Odpovedať
@mirana chod do inej banky, stary uver sa vyplati a vezmes este nieco navyse, ak ta pusti hodnota zalozenej nehnutelnosti
Odpovedať
presne tak, navysit sa neda, ja som zobrala druhu, do roka planujem predajom vyplatit obe, takze daky refinanc som nechcela riesit. rozdiel v tom ci platim hypo 2 alebo jednu vyssiu splatku nevidim.
Odpovedať
@mirana Ak vam končí fixácia a chcete, aby navýšiť tak jedine ze zoberiete novú s navysenim a s tej novej hned vyplatite tu pôvodnú. Je to po fixacii cize nebuďte platiť žiadny poplatok ak to budete vyplácať cele. Ale ako v ktorej banke budete mať poplatok za nový úver.
Odpovedať
Možnosť refinancovať, to jest, zobrať viac, s toho splatiť pôvodný úver, toto sa dá kedykolvek, výhoda je,že končí fixácia a tak neplatíte pokutu za predčasné splatenie, ak by ste chceli viac info o možnostiach píšte do správy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirana môžete refinancovať úver iným úverom a navýšiť ho o požadovaných 10.000,-eur. Máte 2 možnosti. 1. bud refinancujete v tej istej banke 2. alebo využijete možnosti iných bánk a prejdete do inéj banky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?