Návrh na vklad záložného práva

chcem sa spýtať čo ak neprejde katastrom návrh na vklad záložného práva v prospech banky? za týždeň to bude presne mesiac od podania a stále žiadna odpoved. Ako máme postupovať dalej?
Odpovedať
Kataster ma na vybavenie vkladu 30 dni, spravidla je vklad povoleny na 29. den :) Nic si z toho nerob a cakaj...
Odpovedať
Profilova fotka
@viva88 čo ak neprejde? príde vám písomnou formou pozastavenie návrhu s odôvodnením prečo to pozastavili a ako je možné chyby odstrániť napr. ak ste na kataster nedoniesli splnomocnenie banky. Ak je vše Ok treba čakať na papier. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Treba podávať s geom.plánom, znaleckým posudkom aj návrh - písomne, keď sa geometrák zhoduje s pôvodným?
Odpovedať
Profilova fotka
neboj, ved to pripravovali v banke, oni maju na to formulare uz pripravene, vsetko prejde. My sme zapisovali mesiac dozadu a keby 30. den nebola sobota, tak to na 29. den nemame...
Odpovedať
odporucam zavolat na kataster ci uz tvojmu vkladu bolo pridelene cislo resp. ci to uz ma niekto na starosti...mam skusenost ze obcas katastru trva aj viac ako 30 dni nez povoli zapis...zalezi ako je vytazeny
Odpovedať
dakujem za odpovede.. všetko sme odovzdali (geometrák,znalecký posudok aj návrh) ... volala som na kataster tak mi len povedali že mam prísť na podateľnu a tam si zistiť ktorý právnik ma má na starosti a isť za ním sa spýtať čo a ako.. tak dúfam že to bude ok a fakt sú len vyťažený a preto nám to ešte neprišlo.. =-)
Odpovedať
ak už máš peniaze z banky, tak ťa to nemusí vôbec trápiť. Jeden zábavný príklad zo života na margo tohoto. Môj sused podával minulý rok tiež vklad záložného práva na byt v prospech banky. Po mesiaci kataster poslal výzvu na doplnenie papiera (katastru chýbalo splnomonenie pracovníka pobočky že môže konať v prospech banky). On to ignoroval, banka tiež nereagovala. Po ďalšom mesiaci prišlo zastavenie konania. Banka znova nereagovala. Takže záver z tohoto je že nemenovaná banka má neporiadok v procesoch a sused má úver ale ničím nieje založený :-) Neboj sa, záložné právo potrebuje banka, nie ty. Prinajhoršom ťa vyzvú z katastra niečo doložiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?