Nájde sa tu hypotekárny poradca?

Prosila by som ak by sa mi ozval hypo.poradca,dakujem vopred.Potrebujem sa poradit.
Odpovedať
@popelka5000 popíš do IP, čo potrebuješ :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@popelka5000 Nech sa páči, pýtajte sa ;-)
Odpovedať
dobryy,,chcem sa opytat, co vsetko si overuju banky pri ziadosti o hypoteku u szco..dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@veroveronika Dobrý večer veroveronika. K dokladovaniu príjmov je to kompletné daňové priznanie za predchádzajúci kalendárny rok vrátane všetkých príloh a doklad o zaplatení dane, ktorý potvrdzuje, že nemáte dlh voči daňovému úradu. Skúste vyhľadať v google "Často požadované dokumenty k vybaveniu hypotéky" nakoľko nemáme od Vás informácie na aký účel potrebujete hypotéku.
Odpovedať
Ahojte, aj ja by som potrebovala poradit... Mame hypo pre mladych uz 3 roky, a pokial viem tak do 5 rokov sa da kedykolvek splatit bez poplatku. Mame vsak podla mna strasne vysoky urok - po odratani tych percent co dava stat aj banka mame aj tak 3,57 %. Moje otazky: 1. Je pravda, ze ked by sme chceli ten uver vyplatit skor ako po 4 rokoch, musime vratit statny prispevok? A teda ked ho vyplatime medzi 4 a 5 rokom, nebudeme musiet vracat statny prispevok, ani platit poplatok za predcasne splatenie? 2 Oplatilo by sa splatit ten uver inym uverom? Mame sancu ziskat lepsi urok, ako 3,57 %? Dakujem ak mi niekto odpise :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@patricia Počkajte kým skončí 4 rok a potom riešte refinancovanie hypotéky. Je to pravda, ak splatíte hypotéku pre mladých do 4 rokov, musíte vrátiť štátny príspevok.
Odpovedať
@smartbrokers kontroluje banka aj platby a odvody do socialnej a zdravotnej poistovne? obcas sme boli s platbou pozadu, inak dlhy nemame ziadne ani voci SP,ani voci ZP...dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@veroveronika Kontroluje, ale vidí iba to, či ste alebo nie ste dlžníkmi, že ste sa občas omeškali nevadí. V prípade nejakých nejasností si maximálne vyžiada potvrdenie z daných inštitúcií, že máte všetky povinnosti voči SP, ZP i DU splnené.
Odpovedať
@andreah25 este mam otazocku,,niekedy v roku 2008, al. 2009, sme brali pozicku z cetelemu, alebo z homecreditu,,normalne vsetko vyplatene,,len nie som si ista,,ci priatel vtedy neaktivoval od nich kreditnu kartu..ak by bola aktivovana,,bolo by to uvedene v uverovom registry??? lebo pani v banke, nam pozerala uverovy register a povedala, ze sme cisti ako lalie... =-)...dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@veroveronika Ak je daná KK aktívna, bude figurovať jedine v nebankovom registri úverov (tam sú nebankové spoločnosti a lízingovky), do ktorého banky nechodia (tie používajú iba bankový register) - zatiaľ. Ale pre svoju potrebu by si to mal radšej overiť a pre istotu ju zrušiť. Či ju má alebo nie môže zistiť jednoducho, nech si zavolá na infolinku jednej alebo druhej spoločnosti a preverí si to, radšej to mať na poriadku. Ale v banke s tým isto problém nebude.
Odpovedať
@andreah25 dakujem...mi odlahlo,,niekde som totizto citala, ze aktivovane kreditne karty, aj od nebankoviek - a aj ked sa z nich necerpa, znizuju bonitu ziadatela o HU a banka nemusi HU schvalit..cize nie je to pravda....?
Odpovedať
Profilova fotka
@veroveronika Je to pravda, lebo aj nevyužívaná KK je počítaná do výdavkov, štandardne sa ako približná splátka počíta 5 alebo 10% z limitu danej KK. Banka však vidí v registri iba kreditné karty od bánk, nie od nebankoviek, lebo ak ju nepriznáte, zatiaľ to nemá banka odkiaľ zistiť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
:-N radsej ich zrusim..dakujem
Odpovedať
:(, idem sa este opytat, vcera nam schvalili uver, ale pani, ktora kupuje nas byt, ma trochu problem, lebo pred 4mi rokmi rucila sestre a ta ten uver nesplacala, nasledne ho musela splacat ta nasa kupujuca...je nejaka sanca , ze jej ten uver schvalia?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
je tu este nejaky poradca hypotekarny??
Odpovedať
Profilova fotka
@laurica123 áno, samozrejme, kľudne sa pýtaj:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@veroveronika Ťažko povedať, ideálne by bolo vidieť jej úverový register. Až na jeho základe a všeobecných informácií o úvere v ktorom ručila by sa dalo vyjadriť, či to má zmysel.
Odpovedať
@evkaspa super dakujem :-) potrebovala by som vediet aku sancu mame s priatelom ziskat hypoteku ked on ma v cistom550 e niesme manzelia mame dve deti ja na jedno nase spolocne poberam rodicovsky prispevok 199 aj s pridavkami 250 na obe ale este mam vyzivne na druhe 100 e nemame nikde inde pozicku dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@patricia V banke sa informujte na konkrétny termín, kedy Vám končí 4. rok. Aby sa náhodou nestalo, že budete chcieť vyplatiť úver po 4 rokoch od podpisu zmluvy / čerpania a budete musieť vrátiť celý príspevok, keďže ešte neuplynú 4 roky, od kedy Vám banka príspevok priznala. Môže tam byť oneskorenie aj pár mesiacov.
Odpovedať
Profilova fotka
@laurica123 Napíšte mi prosím do internej pošty viacero údajov, ako napr. Váš a Vášho priateľa vek, aký ste mali v minulom roku priemerný hrubý mesačný príjem a najmä o akú výšku hypotéky by ste mali záujem a či by ste potrebovali 100% financovanie. Ďakujem
Odpovedať
Dobry den, som novacik, co sa tyka uverov.mam stavebne sporenie, vyse 6r, nasporena celkom slusna suma, chcela by som si zobrat uver zo STavebnej sporitelne, ale neviem, ci sa oplati.momentalne mi dali ponuku, aby som sporiacu zmluvu s 3% urokom prerobila na uverovu, kde bude urok len 0.1%.tym padom mi do konca buduceho roka garantuju poskytnutia uveru vo vyske 55.000 a garancia urokovej sadzby po celu dobu splacania vo vyske 2.9%, je to dobra urokova sadzba?mam inak aj vek na statny prispevok.tak teraz neviem, ci by som nemala ist radsej obehnut banky.za kazdu radu dakujem!este je par otazociek, ktore by som vsak rada radsej cez IP...
Odpovedať
Dobrý deň @foxinecka pracujem v PSS ak máte otázky kľudne píšte IP na všetko rada odpoviem :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Dobrý deň, riešil teraz niekto hypo-úver so založením nehnuteľnosti cez Prima banku???
Odpovedať
Profilova fotka
@sslavusaa Dobrý večer, čo konkrétne Vás zaujíma?
Odpovedať
Profilova fotka
@seffka tak zaujímalo by ma, či schválenie hypo-úveru so založením nehnuteľnosti prešlo bez komplikácií
Odpovedať
@foxinecka úroková sadzba je dobrá, to treba priznať a garantuje sa, pokiaľ sa bavíme o stavebnom úveru, počas celej doby splácania... len ak prerobíš zmluvu, prídeš o všetky svoje úroky..... navyše ak máš vek na špm, tak by si ho mohla mať aj za úrok 0% na väčšiu časť úveru a normálne sadzby sa dnes pohybujú na úrovni 2%.... vyber si sama :-D
Odpovedať
Dobrý deň. Zaujímalo by ma, koľko štandardne trvá finančnému poradcovi vypracovať ponuky pri hypotekárnych úveroch. Dnes je to druhý týždeň, čo sme oslovili jedného a dostali sme zatiaľ iba dve ponuky. Už viac ako pred týždňom nám povedala, že ešte nám vypracuje jednu, ale odvtedy nič. Podotýkam, že všetky údaje z daňového priznania sme jej odovzdali už pred 2 týždňami. My už máme vyhliadnutú nehnuteľnosť, no nevieme sa nikam pohnúť. Vďaka!
Odpovedať
my sme riesili uver 2 tyzdne dozadu, presiel som tatra banku, SLSP, VUB, prima banku, CSOB, Unicredit a mBank. bez bankoveho poradcu, jedine si treba pripravit sumar otazok, tie polozis, zaznacis si odpovede a je to. hypotekarni poradca ma mozno vyhody vtedy ak nemas banky po ruke, ale inak nevidim dovod cakat na niekoho 2 tyzdne? to mate tak komplikovane financovanie? preco mate len dve ponuky? ohladom danoveho = mate prijem z podnikania? neoveruje si banka prijem na zaklade socialnej poistovne, ci to plati len pri TPP?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?