Načerpanie poslednej tranže - podmienka kolaudacie?

Dobrý deň, všimla som si, že podobné témy tu už bola, ale potrebovala by som aktuálnejšie info :) Pri stavbe rodinného domu, museli ste mať skolaudovaný dom, aby Vám banka pustila poslednú tranžu? Budem riešiť VUB (odtiaľ mám info o tejto podmienke, čo ma nepotešilo), ale na fóre som našla rôzne info. Ďakujem za každú skúsenosť! :-) ;-)
Odpovedať
Dobry den. My mame hypoteku z VUB .poslednu tranzu dostaneme ked bude holodom. Cize strop omietky a podlaha(poter)
Odpovedať
@adhuska15 Treba pozrieť v zmluve, aké sú podmienky vyplatenia poslednej tranže.
Odpovedať
@adhuska15 toto je vecny problem, neviem, ci to robi len VUB, ale moja skusenost je taka, ze aj ked je v zmluve napisane, ze sa jedna o holodom/holobyt, tak vyplatenie poslednej tranze podmienuju dokoncenim kupelne, kuchyne a podobnymi (autocenzura), stalo sa nam to pred 11 rokmi a predpokladam, ze taketo podmienky si davaju doteraz
Odpovedať
@adhuska15 Ja som mal vacsi extrem. Mal som som uz postavenu samostatnu garaz, ale ta nebola ani zamerana, ani zapisana v katastri a potreboval som poslednu tranzu a ukoncenie cerpania. Ale kedze som bol bezproblemovy klient a na pobocke bol ochotny riaditel, tak zadal do hypocentra poziadavku, aby pravne oddelenie vypracovalo zmluvu, podla ktorej som mal do 3 mesiacov od docerpania skolaudovat stavbu a zapisat garaz do katastra a doniest o tom doklady na pobocku, aby mohli aj na garaz dat zalozne pravo. Ale hypo mam v Tatrabanke, len som chcel povedat, ze ked sa chce, tak sa da, tak hadam bude aj u Vas niekto ochotny na pobocke, treba skusit.
Odpovedať
Takze asi zavisi aj od pobocky. Zmluvu prave ideme riesit, ale takto mi zatial boli podmienky odkomunikovane, ze musi prebehnut kolaudacia...len v nasej obci je kolaudacia na dlho a najma potrebujeme financie najma na dokoncenie do stavu, ktory je potrebny ku kolaudacii..
Odpovedať
@adhuska15 riesil som to pred par dnami. Poslednu tranzu uvolnia ,ked budu priecky omietky a sadrokarton, nemusi byt ani vymalovane.
Odpovedať
@adhuska15 asi mame kazdi ine info ako vidim. My sme zobrali hypo s postupnym cerpanim od VUB pred tyzdnom. Poslednu tranzu nam pustia, ked bude dom v stave holodom, treba mat hotovu kupelnu a mala by byt aj kuchyna. Mozeme si o nu poziadat aj ked niektore z tychto veci nebudu, bud ju pustia alebo napisu co este treba dorobit.
Odpovedať
Profilova fotka
@adhuska15 Pri účele výstavba rodinného domu VÚB požaduje, aby bol dom celý dokončený, tak ako píše @bibiadodo . Nepožaduje, aby bol už aj skolaudovaný.
Odpovedať
Profilova fotka
@adhuska15 dom nemusí byt vo Vub skolaudovan ale musí byt na kolaudáciu pripravený. Aj kúpeľňa kuchyňa...
Odpovedať
Dakujem vsetkym za odpovede, pomohli :) Nakoniec sa nam podarilo uzavriet zmluvu s tym, ze dom nemusi byt skolaudovany k uvolneniu poslednej tranze.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?