Môžu o hypotéku pre mladých žiadať aj nemanželia?

S priateľom nie sme zosobášení môžeme spolu požiadať o hypotéku pre mladých, prípadne môžeme požiadať samostatne každý o cca 50 000 €ale ručili by sme tou istou nehnuteľnosťou, ktorá bude mať hodnotu cca 100 000? chceme stavať dom, pozemok už vlastíme a ten má hodnotu asi 25 000€ - môžeme ručiť aj ním? ďakujem
Odpovedať
O hypoteku mozete ziadat aj ked nie ste manzelia, aj my to tak mame. Ibaze ak sa nemylim, hypoteku pre mladych mozete mat len do vysky 47 000, zvysok dostanete bezny uver s inymi- vyssimi urokmi. Neviem akou sumou budete musiet rucit, ale ak chcete sumu 100 000, asi 25 000 je malo a budete musiet rucit nejakou inou nehnutelnostou. A o uver budete musiet ziadat asi spolocne, lebo jeden je ziadatel a druhy spoludlznik, ale ja som v tomto uplny laik, najlepsie je pytat sa v banke :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nám v jednej nemenovanej banke hovorili že na tých 47 tis. bude úrok " hypotéky pre mladých" a na zbytku aktuálny úrok podľa bonity klienta. My sme chceli 72 tis. Tak povedali že 47 bude na jednej úrokovej sadzbe a zbytok na druhej.
Odpovedať
manželia byť nemusíte, aby Ste dostali špm.... pokiaľ by Ste ručili každý niečim iným, mohli by Ste dostať aj 100.000 eur na špm...
Odpovedať
aj my tak mame. len SPM dostane len jeden. museli sme aj do kupnej zmluvy potom uviest, ze ja nadobudam majetok v hodnote min. 47000, a priatel ten zvysok, a SPM som dostala na seba. na 5 rokov sa nam tym znizila urokova sadzba o 0,50%.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?