Možnosť navýšenia úveru

Profilova fotka
Ahojte, riešime stavbu domu, ešte sme vo fáze vybavovania stavebného povolenia. Máme byt na hypotéku, pozemok sme dostali darovacou zmluvou a chceme začať stavať. Hypotéku by sme však chceli navýšiť o cca. 20.000 eur , aby sme mohli začať, s tým, že by sme už okrem bytu založili aj pozemok...potom by sme banke založili už len stavbu s pozemkom a predali byt...dom dokončili...podotýkam, že pozemok má 3000 štvorcov, hodnota štvorca podľa znaleckého posudku 35 eur, takže s hrubou stavbou by už táto hodnota bola aj o dosť vyššia ako je hypotéka...ako to čo najlepšie vyriešiť?
Odpovedať
Profilova fotka
obaja ešte mám aj stavebné sporenia, na ktorých však nieje cieľová suma našetrená ale sú založené viac ako 5 rokov...nemáme požiadať radšej odtiaľ o počiatočné financie?
Odpovedať
Profilova fotka
@nikusssik skus sa opytat v stavebnej sporitelni, ci splnate podmineky pre medziuver a kolko budete medziuver platit. ak mate klasicku 6r tarifu, uz by ten medziuver nemusel byt taky hrozny. ale treba si to v kazdom pripade porovnat, ci sa oplati navysovat hypo alebo platit medziuver v stavebnej sporitelni. my sme napr. cerpali medziver tusim 3-4 mesiace, co bolo prijatelne. a este ake su podmienky pre cerpanie medziuveru - budete musiet aj zakladat nehnutelnost?
Odpovedať
@nikusssik tak na navýšenie hypotéky cca prakticky zabudni :-( - nie každá banka to umožňuje a pokiaľ by to umožňovala, task so zachovaním pôvodných podmienok... - pekne si zober hypo len na pozemok, dostaneš ju minimálne do výšky 50% z hodnoty pozemku a stavaj :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?