Mozem si dat schvalenie hypoteky do dvoch bank?

Pekny vecer, riesime hypoteky a mame dve moznosti Csob a Tatru, mozme si dat hypoteku na schvalenie do oboch, a potom sa rozhodnut pre tu, ktora nam bude viac vyhovovat? Pretoze, to riesime cez dvoch roznych financnych poradcov, jeden nam vravi v Csob a druhy v tatre, a bojime sa, ze preoasneme bud jednu alebo druhu moznost, ci sa da aj takto ako som spominala, a nebude z toho ziadny problem, dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@zanettle - ja som tak pred 14timi rokmi urobil, paralelne VUBka a CSOB. ked VUBka na poslednu chvilu zmenila urok +1%, tak som potom s nimi zvesela zamietol. HP to potom nevedela mesiac rozdychat, lebo uz urcite ratala s tranzakcnym bonusom
Odpovedať
Profilova fotka
Áno, môžete si dať hypotéku schvaľovať vo viacerých bankách. Budete mať potom možnosť s bankami vyjednávať o schválených podmienkach. Ani jedna z týchto bánk následne nevyžaduje k čerpaniu doručiť potvrdenie z inej banky o nečerpaní schváleného úveru resp. o odstúpení od žiadosti. Výhodou Tatra banky je, že schvaľuje relatívne rýchlo, spravidla do 3 dní. Z ČSOB si na výsledok počkáte dlhšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@zanettle tak ako ti napísali, môžeš si požiadať aj v dvoch bankách
Odpovedať
Profilova fotka
@ina_maklerka mozem jednu otazocku? mna by zaujimalo, co v tom pripade, keby jedna banka zamietla ziadost? nie je potom pre tu druhu banku uz rizikovy?
Odpovedať
Profilova fotka
@bubioso Áno, môže sa stať z tohto dôvodu pre inú banku rizikovým klientom. Preto hypotekárni makléri nemôžu podávať klientom žiadosti o hypotéku do všetkých bánk, ale tak max. do 3 najvhodnejších, za predpokladu, že u klienta nevidia dôvod na zamietnutie. Našťastie o zamietnutí hypotéky sa ostatné banky dozvedia až po aktualizácii úverového registra s časovým posunom 1 až 2 mesiace.
Odpovedať
Profilova fotka
@ina_maklerka rozumie, dakujem velmi pekne za odpoved.
Odpovedať
@bubioso som rada, že si sa na toto spýtal lebo aj mňa to zaujímalo, čo sa v takom prípade stane.
Odpovedať
My mame v csob a vub a cakame co nam vyjde kde su lepsie podmienky 🤷🏼‍♀️ Kde vam vysli lepsie?
Odpovedať
@sofkabarbie co som pozeral, tak vub ma teraz celkom dobre podmienky, ze aj nizky urok. No treba to isto riesit cez nejakeho odbornika, ktory sa do toho vyzna
Odpovedať
Profilova fotka
@zanettle určite môžete dať do viacerých bánk, štandardne sa dávajú dve žiadosti, maximálne odporúčam tri, viac je už špekulatívne aj z pohľadu banky. Po schválení všetkých žiadostí sa potom rozhodne, ktorá Vám bude najviac vyhovovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubioso stávajú sa aj takéto prípady a nie, nie je to problém pre inú banku. Iné by to bolo, ak by ste mali zamietnuté dve či tri žiadosti a idete do ďalšej, štvrtej banky a pod. Ak si dáte aj súčasne do dvoch či troch bánk a stane sa zamietnutie v niektorej, nie je to vôbec problém a ak o tom aj bude iná banka vedieť, treba len vysvetliť dôvody zamietnutia - môže byť napr. že jedna banka neakceptuje nehnuteľnosť z nejakého dôvodu a pre druhú banku s tým nie je problém, alebo jedna banka nechce vôbec riešiť mladého klienta vo veku pod 23 rokov, iná s tým nemá problém, alebo môže nastať čokoľvek. Všetko je o komunikácii.
Odpovedať
Profilova fotka
@andreah25 ano dakujem velmi pekne za vysvetlenie. chapem tomu uz lepsie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?