Môžem pri výročí fixácie navýšiť hypotéku?

Profilova fotka
Ahojte, zatial len hypoteticka otazka - kupila som byt za 50 000 EUR, na ktory som dostala hypoteku v plnej vyske 50 000 EUR (znalecky posudok vravel 54 000, ale rozhodnutie banky bolo riadit sa kupnou cenou). Do bytu som pri kompletnej rekonstrukcii vrazila cca 15 000 EUR. Je moznost dat si pri vyroci fixacie vypracovat novy znalecky posudok s aktualnou hodnotou bytu, ktora bude podla posudku dajme tomu 64 000 EUR a navysit hypoteku skrz tento fakt napriklad na 55 000 EUR? Chcela by som, aby po prehodnoteni na uvere figurovala aktualna hodnota bytu nie hodnota pred rekonstrukciou, a navyse tym, ze by som uz nemala 100% hypo, ale napriklad len 90% alebo menej, by som mala mat aj lepsie urok. Alebo ako to funguje v pripade vyznamneho zhodnotenia nehnutelnosti pocas trvania uveru? Dakujem krasne za vsetky odpovede a rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Fakt nikto ziadna rada?
Odpovedať
@mimca77 Nikto nevie, v akej banke mas uver a ake podmienky si podpisala. Ak by sme to aj vedeli, je v nich vzdy klauzula "Banka je opravnena menit podmienky..." :-) Treba sa informovat priamo v tvojej banke. Oni ti poradia najlepsie. Vela zdaru.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, myslím že s tým nebude žiadny problém ak tvoj príjem bude dostatočný na krytie navýšeného úveru. Ak máš k dispozícii faktúry tak to pôjde, nakoľko by bol účelom navyšenie rekonštrukcia tak banky pri tomto type ako jedinom vyžadujú faktúry a bloky nie staršie ako rok. To sú základne podmienky. Tento proces však byva aj casovo trošku náročnejší ako bežná hypo, nakoľko väčšinou majú štandartné čepanie na základe zavkladavanej novej ťarchy. takže ratať treba cca 2 mesiace na vybavenie. Najlepšie je zbehnúť do banky a popýtať sa ich, nakoľko sú to novo poskytnuté prachy myslím že s ochotou by nemal byť problém ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bosoriak to je myslim jedno, ze v akej banke, ked ti poviem, ze TB, pomoze to nejako? Viem, ze banky su opravnene menit podmienky kedykolvek a my s tym mozeme akurat tak ticho suhlasit :) skor som chcela vediet, ci niekto nieco take riesil alebo o takom niecom pocul. @robertoba nehovorime uplne o tej istej veci, ja mam este rok do vyrocia fixacie a az vtedy by som to chcela riesit skrz novy znalecky posudok, trebars aj v inej banke ako v mojej, cize ziadne faktury ani bloky nebudu "mladsie" ako rok. Islo mi skor o to, ze byt, na ktorom je tarcha, vyznamne zvysil svoju hodnotu (o vyse 20%) a ked mi dali taku hypo na byt, v ktorom nebolo prerobene ale absolutne absolutne nic, tak sa mi zda len fer, aby sa podmienky pri vyroci fixacii upravili, kedze na byte prebehlo nesmierne mnozstvo uprav a vrazili sme donho kvantum penazi. Asi sa vyjadrujem nejako cudne alebo nejasne, ale dakujem tak ci tak za vase pripomienky a rady.
Odpovedať
@mimca77 To nemalo byt vrtanie, to bolo len ciste konstatovanie. Taketo "nestandartne" operacie sa vzdy riesia iba s bankou, lebo ani dvaja klienti v tej istej banke nemaju rovnake podmienky. Nestandartne myslim obrazne, aj ked niekedy mi pripada, ze pre slovenske banky je nestandartne uplne vsetko. :-D My sme prenasali hypoteku do inej banky a aj sme ju zvysovali. Pamatam si len, ze okolo toho bolo kopec nervov, skoro sme fyzicky napadli tu financnu "poradkynu" a na vsetky papiere padol mensi les. :-) Bolo to pred 2 rokmi v TB a nakoniec sa nam osobne ospravedlnoval nejaky pan na ustredi, ze to pokafrali. Kamarat si teraz vybavuje zvysenie hypoteky v tej istej banke a zatial mu to ide uplne bez problemov. Preto, ako pisem: vela zdaru :-)
Odpovedať
@mimca77 my sme si navysovali hypoteku, potrebovali sme k tomu novy znalecky posudok. Avsak urokova sadzba bola uz ina. Treba ist do banky a popytat sa ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bosoriak ved toto, to je prave to, coho sa najviac desim, ze u nas je vsetko tazky nestandard :D @mimi dakujem, pravda pravda, budem musiet skocit do banky... Len som dufala, ze mi niekto mudro poradi a ze sa tomu vyhnem... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimca77 myslím že to banku nezaujíma že čo s ňom robila a zveladila, nijak ti neupravia sadzbu ak na to naražaš, majú to väčšinou na haku, aby som ti otvorene povedal.
Odpovedať
To ze do bytu investujes 15000 neznamena, ze ma hodnotu o 15000 vyssiu.
Odpovedať
Profilova fotka
@robertoba Uz som pisala vyssie, ze asi som sa nejasne vyjadrila. Neriesim az tak svoju hypoteku, ktoru mam, necakam ze teraz nakracam do TB a oni povedia "jasne, byt je uz zrekonstruovany, tak 1% z uroku dolu". Riesim to, co budem robit, ked mi skonci fixacia...ci sa mi napriklad neoplati ci uz v mojej alebo inej banke s novym znaleckym posudkom, ktory uz bude brat do uvahy kompletnu rekonstrukciu, splatit uver uverom a mat novu hypo za lepsich podmienok, ktore by mi z toho logicky mali vyjst. @pulo to ani netvrdim, ak si precitas moj uvodny prispevok - povodna cena na znaleckom posudku bola 54 000EUR a nova bude dajme tomu 64 000EUR...
Odpovedať
@mimca77 toto je vec bankových postupov, štandardne sa hypotéka nedá navýšiť, len vziať nová, ale nie zo zvýhodnenými podmienkami pri prestupe do inej banky, len nová - navyše, súčasná banka ti na 70% neuzná zvýšenie hodnoty podľa súčasného znaleckého posudku.
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby myslela som si, ze som celkom inteligentna, ale vobec nerozumiem vete nasledujucej po "navyse". Preco by som mala chciet od banky, aby mi uznala zvysenie hodnoty podla sucasneho posudku? Nerozumiem fakt. Ked mi robil znalec posudok, bolo tam kopec ukazovatelov, ktore urcovali rozne koncove indexy. Na byte nebolo prerobene nic, preto niektore indexy boli velmi nizke. Samozrejme s dalsim vplyvom ukazovatelov ako poloha, typ domu, rok kolaudacie, poschodie, a dalsie a dalsie a dalsie. Sam znalec mi vravel, ze niektore rekonstrukcne zasahy robia na posudku vela. Je mi jasne, ze nikoho nebude zaujimat to, aky tam mam televizor aj keby bol za 5000EUR, ale z toho co spominal, na hodnotu najvyznamnejsie vplyvaju> balkon, okna, nove rozvody elektriny, vody a plynu, murovane jadro, vstavane skrine...jednoducho z povahy rekonstrukcnej prace tie, ktore su pevne, a teda sa nedaju z bytu pri predaji "odniest". Presne preto som rozmyslala nad tym, ze si dam spravit posudok novy na zrekonstruovanu nehnutelnost, a vyriesim si novu hypoteku za novych podmienok, pricom z nej splatim tu povodnu. Lepsie podmienky mi vychadzaju logicky z toho, ze kedze budem potrebovat mensie % hodnoty nehnutelnosti (v sucasnosti mam 100%), tak mi z toho vyplyva lepsi urok. Ja uz neviem ako sa mam vyjadrit, aby bolo jasne, o co mi ide, asi tuto temu radsej uzavrime, lebo si pripadam ako hotentot, a to som mala fakt pocit, ze v poslednom prispevku pre robertoba som sa vyjadrila uz naozaj jasne, jasnejsie to neviem :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mimca77 len ti vysvetlím logiku bánk, čo som videl na vlastné okále - klientom prišla z čsob nová úroková sadzba na šialených 7% a nepomohlo to, že byt sa kupoval v roku 2003, jeho hodnota aj po rekonštrukcii šla hore a navyše boli tam aj mimoriadne splátky - skrátka tvoja domáca banka to nebude chcieť vziať do úvahy, cudzia áno, ale len na základe nového znaleckého posudku... :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?