Môže si zobrať hypotéku na môj dom priateľ?

Dobry den. Chcela by som sa spytat, ci existuje hypotekarny uver na ktory by som zalozila mojich rodicov dom a ktory by im zostal na mene, ale uver by si bral iba priatel pretoze ja som na ciastocnom invalidnom a momentalne nepracujem. Ake su nase moznosti?
Odpovedať
Profilova fotka
Úver nech si berie len priatel, dom rodicov v ziadnom prípade nezakladaj!!! Ak by sa nieco stalo, tvoji rodicia musia vsetko zaplatit, a nepomoze im ani súd, ani právnik, a moze sa stat, ze exekutor predá ich dom a budú na starobu bez strechy nad hlavou. A poznám takých prípadov xy vela. A ak priatel na to nemá, tak do toho ani nechodte. Moj názor. Pekný den.
Odpovedať
@elizabethbennett tak ako píše @jarun, nerob to - nie je problém zobrať úver, ak tvoji rodičia podpíšu záložné právo, problém je, že ak by k niečomu došlo, nemusia mať rodičia dom a ty ani cent z úveru...
Odpovedať
Profilova fotka
@elizabethbennett Kvôli čomu si chce Tvoj priateľ brať hypotéku? To je totiž dosť podstatná otázka, pretože pokiaľ by si ju bral on na seba iba preto, že Ty nemôžeš, lebo Ti nedajú, ale napr. žiješ aj s priateľom v dome Tvojich rodičov a ten dom nutne potrebuje rekonštrukciu - tak áno, je vhodné o takejto alternatíve uvažovať, ale s tým, že treba si vziať takú výšku hypotéky, že ak sa náhodou niečo zomelie (napr. rozchod s priateľom) - tak Ti výška splátok nebude príliš vysoká na jej splácanie. V tomto prípade totiž budeš mať úžitok z úveru Ty a Tvoji rodičia a priateľ je v pozícii kvázi pomocníka, ako sa dostať k peniazom. Ak chce však brať úver na kúpu iného bývania, tak tam jednoducho nech sa založí tá kupovaná nehnuteľnosť, ktorú si kúpi on do svojho, príp. do Vášho spoločného vlastníctva... Ak však chce hypotéku za iným ako vyššie uvedené účely, čiže by z úveru profitoval iba on a Ty a Tvoji rodičia mu len ,,pomôžete" záložným právom, tak toto v žiadnom prípade nerob. Veľmi rýchlo môžete s rodičmi skončiť na ulici.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?