Môže si zobrať hypotéku aj človek, ktorý žije sám?

môže si zobrať hypotéku na dom aj človek ktorý je sám? že nežije s partnerom, aké musí splnať podmienky?
Odpovedať
nanulik, samozrejme že môže... musí mať ale postačujúci príjem na potrebnú výšku úveru kt. by požadoval ... prípadne niekoho kto by ti ručil ak by bolo nutné..
Odpovedať
samozrejme, môže, niekedy je dôležitejšie, či má dotyčný finančnú minulosť..
Odpovedať
nanulik - kedykoľvek a bez problémov
Odpovedať
Profilova fotka
no ja by som povedal ze je to este vyhodnejsie ako ked mas manzelku a deti a manzelka nepracuje. Nastastie som ten uver stihol este pred manzelstvom kedze manzelka stale studuje.
Odpovedať
ja budem mať asi blbú otázku, ale existuje aj hypotéka pre ktorú nemusím ručiť nehnutelnosťou? ide totiž o to že chceme po svadbe nastavovať nad domom mojich rodičov a obávam sa toho že mi rodičia nepodpíšu aby sa ručilo ich domom, nakolko od detstva počúvam, ako sa nechcú dožiť toho že prídu o strechu nad hlavou. druhá otázka by bola ohladom poistenia úveru. životku mi zamietli, nakolko mám isté závažné ochorenie. a hypo by sme chcelib aj s poistením ak by sa nám niečo stalo. o úver môžem žiadať iba ja, nakolko priatel je ešte študentom na VŠ a len ja som pracujuca.
Odpovedať
hypotekárny úver je už z názvu úver ručený nehnuteľnosťou, neviem o nejakej výnimke..
Odpovedať
renca - hypotéka je len o založení nehnuteľnosti, odporúčam teda stavebné sporenie - stavebný úver do výšky cca 33.000 eur je bez nutnosti založiť čokoľvek, samozrejme treba aj trocha posporiť :-D. Koľko poisťovní si vyskúšala? Trebalo by vedieť, čo ti je, lebo situácia je taká, že pokiaľ máš vážnu choroby, ani poistenie schopnosti splácať úver nie je riešením. V prípade potreby IP.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?