Mesačné splátky

Nie som žiadny ekonom-finančík, iba ma zaujíma: Ak si vezmem uver 45 000, s fixom na 5 rokov (prvych 5 rokov platim cca. 160 - 170 eur mesacne), kolko budem platiť zvysnych 25 rokov? cca. Zaujima ma info (reálny stav) od tých, čo majú úver už niekoľko rokov a dostali sa aj cez fázu fixácie..... Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
To Ti nepovie nik, pretože všetko záleži od toho, aký úrok vyrúbi banka po skončení fixu.
Odpovedať
Na otazku kolko budes platit po vyprsani fixacie, sa neda presne odpovedat. Zalezi na podmienkach nasledne dohodnutych s bankou vyske uroku a zostatku istiny. Mozno sa zide, na www.tzb-info.cz je dobra uverova kalkulacka :).
Odpovedať
@xmarekx @aik chlapci, citajte : info (reálny stav) od tých, čo majú úver už niekoľko rokov a dostali sa aj cez fázu fixácie..
Odpovedať
@raven77 Nuz takto priatelu. Reagujem na jedinu otazku ktora je v prispevku. Odpoved na druhu cast, bude zadavatelke platna ako slepemu odraz v zrkadle. ;-)
Odpovedať
@smiesko20143 ja tou fazou teraz prechadzam,ale to máš na 45tis e taku nizku splatku? my sme brali 49 900€ pred tromi rokmi a mesačn.splatka je 281e a vracia sa štatny príspevok každý mesiac, no teraz sa mi zruší fixacia a vraj by mal byť urok nižší...
Odpovedať
Profilova fotka
my sme brali 27,000 eur na 15 rokov...mesačne po 202 eur. (fix na jeden rok)
Odpovedať
@smiesko20143 Pozri si zmluvu s bankou. Mas tam uvedene, ako sa pocita urok - predpokladam ze tam bude Euribor + marza banky. To sa scita a dostanes urok, ktorym sa ti bude urocit uver (istina). No a kedze nikto ani len netusi, kam sa budu pohybovat urokove sadzby, tak @aik aj @xmarekx maju pravdu a nepovie ti to nikto. To, ako to ma niekto teraz absolutne nic nemoze znamenat pre teba a obdobie o 5 rokov. Leda ze by si si zaplatil dobru vesticu. :-) Mozes si pozriet ekonomicke odhady, ale vzhladom na situaciu na trhu, by som im neprikladala velku vahu.
Odpovedať
Profilova fotka
Je nepodstatne kolko kto ma a bude mat. Kazdy pripad sa lisi podla bonity klienta. My sme fixovali na 5 rokov pretoze vtedy boli uroky vysoke a predpokladalo sa ze budu rast. Prisla kriza a uroky klesli. Cize som sa dostal do nevyhody pretoze som bol zafixovany na 5 rokov. Kedze vyzera ze kriza tak skoro neskonci, je predpoklad ze uroky budu stagnovat alebo pojdu dole. No vsetko su to len dohady, vsetko ukaze cas.
Odpovedať
Profilova fotka
@smiesko20143 Ak správne chápem, tak máš 45tis. na 30 rokov s fixom úroku na 5 rokov a bol Ti priznaný štátny príspevok, po ktorého odpočítaní máš teraz úrok cca 2% a splátka je cca 166 eur - tipujem. Tzn. ak po piatich rokoch skončí ŠP (a predpokladajme, že celých 5 rokov bude rovnaký), tak po piatich rokoch po skončení ŠP Ti bude bankou nastavené bežné úročenie, tzn. môže ponechať úrok, ktorý máš dnes schválený a z ktorého sa dnes ten ŠP odratáva, čo znamená že máš cca 5% úrok, čiže splátka pri 5% úroku skočí potom na cca 241,- eur mesačne. Sú to hrubé odhady, no na predstavu to myslím stačí...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?