Máte zlé skúsenosti s úverom vo Všeobecnej úverovej banke?

Manzel je klientom VUB 15 rokov, potrebovali sme hypo vo vyske 60.000 eur, zakladali sme to dvoma bytmi v nasom osobnom vlastnictve vo vyske 83.000eur. Podlozili sme vsetky doklady co potrebovali, nakolko manzel pracuje v zahranici, prac. zmluvu, vypisy z banky za 3 mesiace, vyplatne pasky, znalecke posudky na byty a napriek tomu sme dostali negativne stanovisko zamietnute z internych dovodov, ktore nikto ani po nasej opatovnej ziadosti a reklamacii nebol schopny vysvetlit. Podotykam, ze nemame absolutne ziadne pozicky, leasing. Nasa financna historia je uplne v poriadku. Troska to zamrzi, ked tvoja banka, ktorej zverujes svoje uspory za poslednych 15 rokov zaujme taketo stanovisko. Ani na sekundu nas nenapadlo, ze by mohlo prist negativne stanovisko, nakolko podla mna sme pre banku absolutne nerizikovy klient. Mate niekto podobnu negativnu skusenost s VUB? Dakujem.
Odpovedať
Kazda banka ma svoj risk menezment. Skutocne nemusia udavat dovod, preco uver neposkytnu. Vas dalsi logicky krok by samozrejme mal byt ten, ze zrusite ucty v tejto a odidete do inej banky.
Odpovedať
Mysliet si, ze vernost banke sa oplati je tak trocha nezodpovedne :)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali problemy s vubkarskym uverom, hoci sme boli x rokov ich klienti. nezamietli nam ho tak ako vam, ale velmi nam podhodnotili cenu zakladanej nehnutelnosti z dovodu ze ide o nehnutelnost mimo BA. tlacili sme ich tym ze sme uz mali vybavene hypo v inej banke, nakoniec nam udelili vynimku
Odpovedať
Profilova fotka
odist z tej banky, bezny postup...
Odpovedať
Profilova fotka
Stat sa mohlo cokolvek, napr. banke sa nepodarilo overit manzelov prijem v zahranici... Ake podmienky Vam ponuka VUB? Mozno, ze niektora ina banka by mohla byt pre Vas vyhodnejsia.
Odpovedať
@janetka6 v zásade banka neoznamuje, čo je vo veci v prípade zamietnutia úveru - odvolajú sa na všeobecné obchodné podmienky a iné bláboly, jediný, kto môže dostať akú takú informáciu je buď zamestnanec banky, ktorý úver nahadzoval alebo poradca, ktorý ho do banky doniesol... a aj tak s touto informáciou bude zamestnanec banky narábať veľmi opatrne, lebo ak by povedal otvorene, čo bolo vo veci, tak môže dostať hodinovú výpoveď... v tvojom prípade je veľmi rizikový faktor zamestnanie v zahraničí, lebo nedefinuješ, kde konkrétne pracuje manžel a rozdiel je posudzovať človeka, ktorý robí v čechách a napr. v amerike.... skôr by som sa orientoval na túto vec ako na tvoju čistú históriu, i keď nezaškodí pozrieť na internete, či tvoj zamestnávateľ nemá nedoplatky alebo niečo také... bohužiaľ však, aj keď vub patrí k tým lepším bankám ohľadom uznávania príjmu zo zahraničia, viac ako 80% veľmi mimo BA nechce dávať, osobne však by som nezúfal a pekne išiel ku konkurencii, potom po schválení úveru by som demoštratívne zrušil účet a napísal o tom blog, nech vedia, že prišli o 15 ročného klienta :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Chod do Slsp. Su ústretovejší ako vub ta nechce poskytnúť hypo.''
Odpovedať
1. kazda banka ma ine vyhody, niektora bezny ucet, ina uvery, neplati, ze v jednej institucii je vsetko naj 2. obratila by som sa na financneho poradcu, nech prezisti moznosti v inych bankach 3. uz to bolo spominane, kazda banka ma svoj risk managment a sama zhodnocuje riziko, manzel robi v zahranici, otazne je , v akej firme. aj to tu bolo spominane, ze aj toto moze byt dovodom , ktory banka posudi ako rizikovy. 4. ber si to z pohladu bank,y ta poziciava peniaze a musi prehodnotit, do akej mieri je klient schopny splacat. banka nie je realtika, ktorej ide o predaj tvojej nehnutelnosti, nehnutelnost je iba zabezpeka pre najhorsie ,jej cielom nie je dat kdekomu uver a zarabat na predaji bytov u dlznikov, ale pokial manzel robi mimo sr a jeho zamestnavatel moze spadat pod rizikovu skupinu, ako su napr restauracie a pod. tak je to jedine krytie banky.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som isla prave do VUB, lebo v SLSP ktorej som 10-rocny klient s pravidelnou vyplatou mi ponukla urok o 0,5% vyssi...
Odpovedať
Ja som klientom Tatra banky aspon 15 rokov a viem, ze uver by som u nich v zivote nedostala. Idealne sa fakt obratte na financneho poradcu zbehleho v hypo uveroch, da Vam vypracovat ponuky aspon z 3-4 bank a vopred by mal vediet, ze napr. vo VUB nemusite prejst, lebo.... Urcite inde uver dostanete a mozno este vyhodnejsi. Drzim palce. :-) Ja idem teraz prefinancovat praveze asi do VUB moj uver, ponukli vyhodny urok.
Odpovedať
Profilova fotka
Moj prijem v Uk si z VUB overovali priamo u zamestnavatela telefonicky... Uver som dostal bez problemu.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam dobre, skus inu banku
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Interné dôvody môžu byť rôzne - stačí ak trebárs Váš manžel mal v banke nejaký zádrhel z minulosti - napr. mal ako začínajúci pracant debet, ktorý často prečerpával a keď bol na to upozornený, tak nereagoval - je to síce banalita, ale banka si pamätá, že klient bol nezodpovedný a nemôže vedieť, či sa niečo zmenilo. Alebo mohol byť iný problém, ktorý sa síce v úverovom registri neobjavil, ale banka ho má vo svojich záznamoch. Alebo došlo k problémom pri overovaní príjmu alebo zamestnávateľa, možno je zamestnávateľ rizikový, alebo odvetvie zamestnávateľa radí banka medzi rizikové. Môže to byť čokoľvek, čo ale nemôže banka uviesť, pretože by to mohlo poškodiť trebárs inú osobu/firmu a to si nemôže banka dovoliť, preto je to uvedené ako interný dôvod a pravú príčinu sa teda nedozviete. Z Vášho pohľadu môžete byť teda ako bezrizikový klient, ale z pohľadu banky to tak byť nemusí.
Odpovedať
Profilova fotka
Som rok klientkou VÚB a úver s postupným financovaním mám schválený a časť peňazí je na účte. Takže bezproblémov.
Odpovedať
Profilova fotka
Banky majú právo zamietnúť hypotéku bez udania dôvodu. Nechceme sa robiť majstrami sveta, ale vyriešili sme veľa klientov, ktorím banky zamietli hypotéku. My sme klientom, vo veľa prípadoch vyriešili hypotéku v tej istej banke, ktorá im ho zamietla. ;-) Pokiaľ hypotekárneho špecialistu v banke osobne nepoznáte neviete či je jeho hypotekárna prax niekoľko mesiacov, alebo niekoľko rokov. Jednoducho sa môže stať, že hypotekárny špecialista v banke hypotéku zle spracuje. Zabudne na dôležité detaily, prípadne si nevypýta výnimku a odovzdá na schválenie nekvalitne spracovanú úverovú zložku. Niektorí ľudia, samozrejme, nie len v bankách, budú vždy len zamestnanci, ktorí v práci počítajú hodiny a nerobia si svoju prácu tak, ako by mali. Dobrý hypotekárny špecialista v banke, ktorého táto práca baví vie zistiť aj dôvod zamietnutia a keď ho zistí povie klientovi čo má spraviť, aby hypotéku získal. Dobrý hypotekárny špecialista v banke sa snaží obchod získať a nepustiť. Rovno napíšem aj odpoveď na otázku, prečo my hypotekárni brokeri, riešime hypotéky rýchlejšie a výhodnejšie. Prípadne ak banka zamietne hypotéku máme pre klienta ďalšie riešenie v inej banke. Jednoducho poznáme správnych ľudí vo všetkých finančných inštitúciach. Vieme kde, čo, kde, kedy a za koľko. ;-) Netvrdím však, že vo Vašom prípade urobil chybu zamestnanec banky. Klienti často krát aj "nevedome" zataja niektoré skutočnosti. Takisto netvrdím, že Vy ste niečo zatajili banke. Možno ste len zabudli spomenúť niečo, na čo sa Vás neopýtal hypotekárny špecialista v banke.
Odpovedať
aj my mame negativnu skusenost s VUB.ziadali sme podnikatelsky uver,zakladali sme stavbu,ktora mala hodnotu 330 tisic € a zamietli nam ziadost bez udania dovodu.Cez znameho sme zistovali,ze je to hop alebo trop.Banky uz nezaujima,ci mas vo vlastnictve budovy,ktore maju hodnotu,oni analyzuju teba ,ci budes schopna splacat bez problemov.co je blbost,lebo dnes si nikto nemoze byt isty .skuste inu banku.ak v jednej nepochodis,v druhej ano
Odpovedať
my sme mali s Vub len dobre skusenosti, poradili, vysvetlili, aj vynimku sme mali..csob nas chcela vyuzit lebo vedeli ze nestihneme stavebne povolenie nacas..a preto csob nam dala velmi vysoky urok..vubka-zatial spokojnost..
Odpovedať
Profilova fotka
Jamám tiež účet vo VUB už vyše 15 r. a keď sme vybavovali hypo, tak ponúkli oveľa vyšší úrok ako inde. Tak sme vzali úver z inej banky.
Odpovedať
Profilova fotka
To isté sa stalo mne, za dýždeň som mal vybavený úver v SLSP a vub som zrušil
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Tiež som bola dlhoročný klient VÚB. Nič to nezavážilo pri poskytovaní spotrebného úveru, nemala som žiadnu výhodu, hoci som bola solventná, na žiadnych dlžobných listinách ako majiteľ nehnuteľnosti. Dali mi maximálnu úrokovú sadzbu ako niekomu kto príde z ulice. Keď som sa spytovala, že prečo nemám úrokovú sadzbu od....%, ktorú mali uvedenú v ponuke ale maximálnu, nik mi nevedel v banke odpovedať - len to naceňujú v Bratislave. Zamestnanci na pobočkách sú ako "ovečky", ktoré len kvákajú čo vymyslí nejaký "ujo" v Bratislave. Keďže som úver potrebovala, vzala som ho, predčasne splatila a odišla od takej banky, ktorá si za všetko účtovala poplatky aj za zrušenie trvalej platby 1,00 za každú platbu pri zrušení účtu!!!! Preč od nej!!! Teraz mám účet v Mbank, nič ma to nestojí a všetko urobím cez internetbanking a zdarma!!! V tejto banke platia rovnaké podmienky pre každého a nie ako sa niekto v BA vyspí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?