Máte skúsenosti s M hypotékou od Mbank?

Ahojte všetci. Prosím Vás, ktorí z Vás majú skúsenosti s hypotékou od mbank? Chcem si požičať 80 000eur, na 30r, v mbank vychádza splátka iba 296eur, zatiaľ čo v iných bankách až okolo 370eur...Nechce sa mi tomu veriť.Máte skúsenosti s touto bankou? Prosím Vás,neodporúčajte mi fin.poradcu, už som oslovila dvoch a zatiaľ nič nevybavili.Ďakujem
Odpovedať
To nie su dobre podmienky anieco si zle ratala u inych. Ta splatka je len pri rocnej fixacii co sa isto neoplati.
Odpovedať
je to splátky pri 3ročnej fixácii. Úrok 2,09percent.
Odpovedať
Pekny vecer :) ak mate viac ako 35 tak je to asi najlepsia volba. Ja by som to este posunul na 40 rokov nech su splatky co najnizsie . Jedina nevyhoda je ak ste mladsia a viete vyuzit statny prispevok. Ten si v mbank neviete uplatnit lebo nema "zmluvu" so statom. Tu si viete uplatnit v inej banke. Ak chcete poradit mam velmi dobreho znameho ktory sa tomu fakt rozumie :) nieje ziaden ovb poradca !!! :) pekny zvysok dna
Odpovedať
@matusdentik Mám 29r, ale problém je ,že ak by som si chcela uplatniť štátny príspevok, musel by s právnym úkonom súhlasiť aj manžel...čo on nesúhlasí,momentálne máme zúžené BSM.
Odpovedať
@nerozhodna164 s takym urok mi vysli splatky 299€ . Ale to nie je podstatne, stale plati ze toto nie je vyhodna ponuka a su aj lacnejsie... Skus nejakeho hypospecialistu ktory ti pohlada najvyhodnejsiu ponuku, usetris plno casu a ked je sikovny najde aj take ponuky, ktore ty nemas moznost normalne najst.
Odpovedať
Manzel nesuhlasi s dotaciou pre mladych? Nejak tomu nerozumiem. To chces nehnutelnost cisto pre seba aby nan nemal manzel narok, ci ako?
Odpovedať
@codyy Áno,sme v rozvodovom konaní... :-| Máme momentálne zúžené BSM, čo však aj tak nestačí,ak by som chcela štátny príspevok,musel by on s tým súhlasiť.. ]-(
Odpovedať
Tak ak sa neda touto cestou, co by vam usettilo za prvych 5 rokov splacania cca 5000 eur tak potom asi mbank. Je bez poplatkov a ma ferovy pristup. Ja mam cez mbank pozemok a dom cez tatru a po skonceny cerpania statneho.... refinancujem do mbanku ak bude mat aj za 5 rokou podmienky ako teraz :) Ps:pri uvere a splacani nejde ani tak u vysku splatky ale celkove preplatenie uveru !!!! To ze teraz platite mensu splatku moze v konecnom dosledku znamenat ze po 30rokoch zaplatite/preplatite viac ako v inej banke kde by bola splatka o par eur mesacne vatsia .... Treba nastudovat pomer istina a urok ....
Odpovedať
@matusdentik dakujem za radu,to som si neuvedomila. Pre mna je rozhodujuce získat 80tis,a splátka do 350eur. :-S Aj mna mrzí ten štátny príspevok,ale bez tak by som ho nezískala..prekročená hranica príjmu.
Odpovedať
@nerozhodna164 no aj tak je pre teba vyhodne pockat na tu statnu dotaciu. Uvern dnes vybavis velmi rychlo pokial je nehnutelnost "bezproblemova". Navyse si este zabudla na poplatky pre znalca, na kataster, proste aj toto musis zahrnut do toho. A toto vsetko ti hypoporadca poradi. Mam jedneho dobreho s ktorym som bol aj ja spokojny. Odkial si ak to nie je tajne :)
Odpovedať
@codyy Žilina.
Odpovedať
Tak ako pise Matus, celkove preplatenie tej tvojej ponuky voci tomu co vie vyjednat hypoporadca moze byt v tvojom pripade aj 12000€ bez dotacie pre mladych...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Znalec poplatky a podobne veci v mbank najlepsie :) a to nepracujem za okienkom tejto banky :) znaca si viete vybrat i sama .... A este :) ak ste "singe" a zarabate vela staci s tym trosku vybabrat :) ak chcete vediet viac napiste sukromnu spravu je na to figel !!!
Odpovedať
@codyy suhlasim :) ak je sikovny poradca vie urobit lepsie podmienky ako vy v banke !!! Len treba najst toho spravneho .... A ano treba to brat komplexne ... Aby ste neprisli na to ze po 5 rokoch ste z istiny zaplatili 100eur :)
Odpovedať
@matusdentik kedze mbank je internetova banka a nema "okienka" ako pravdive je tvoje tvrdenie ze znalec, poplatky a podobne veci su v mbank najlepsie? 😄 Da sa chapat veta ze nepracujem za okienkom tejto banky aj tak ze pracujes na inej pozicii? :)
Odpovedať
@codyy praveze ma okienka :) staci pozriet kontakte miesta :) pred par mesiacmi som v mbank sedel tak viem o com rozpravam(sedel som tam ako zakaznik) :) je pravda ze nemaju pobocku v kazdej diere ale po, ke,ba, su :) a pracujem v zdravotnictve tam mbank tusim ze chapadla nema !!!!:)
Odpovedať
@matusdentik ok, nezahlcujmeautorke vlakna tuto temu, naozaj ta ponuka co nasla na mbank stranke je pre nu nevyhodna a s tym hypoporadcom dokaze usetrit veeela penazi, ak budes chciet posli kontakt @nerozhodna164 do IP a ja ho preposlem tomu mojmu, vedz ze som ho riadne vyobracal ked som riesil hypo pre seba :)
Odpovedať
Profilova fotka
@nerozhodna164 v kratkosti. mam v hypo podobnu sumu ako chces ty. brali sme v mBank, na trosku menej rokov ako planujes, na 3 r fix. nasa splatka je mierne vyssia ako je tvoja predpokladana. predtym UCB. s mb sme max spokojni. k tomu co ti tu poniektori vypisuju, ze najdes vyhodnejsiu ponuku, tak na to si daj pozor, v inych bankach budes platit rozne poplatky za vedenie, spracovanie a podobne somariny. v mb nie, cize na tom budes lepsie. ak sa rozhodnes pre poistenie, tak napr. v porovnaní s mojou predchádzajucou bankou je o polovicu lacnejsie a kryje mna aj manzelku, co predtym som nemal (krylo iba mna). a k tomu ze je to len internetova banka, to tiez nie je pravda, dojednavali sme hypo na pobocke aj podpisovali zmluvy. inac je to pobocka zahranicnej banky, - polska banka, ktora poskytuje vyssie krytie vkladov ako nase banky. a stoji za nou nemecka Commerzbank.
Odpovedať
@frinty ach jaj, toto je problem dneska, citas co som pisal pozorne? Ja pisem ze moze mat omnoho vyhodnejsiu ponuku, nepisem nikde ze musi mat inu banku. Bohuzial aj ked sa na prvy pohlad zda ze trh spristupnil lacne hypoteky, plati obdobna situacia ako s PZP u vozidiel ze sa oplati vyjednavat a dosiahnut lepsie podmienky. Kedze je to v nasich podmienkach uver na cely zivot a maloktory ziadatel ma komplexne cedomosti je vyhodne vyuzit sluzby hypoporadcu. Ako ale vo vsetko aj tu plati ze nie je poradca ako poradca. V globale ale toto vsetko znamena ze aj uz u spominanej mBank je mozne dojednat omnoho vyhodnejsie podmienky ako tie ktore boli uvadzane na zaciatku. Tych moznosti je ale viacero, preto suhlasim s Matusom ze jedinym spravnym porovnavacim kriteriom je celkove preplatenie uveru a to je potom sakra rozdiel ci je to 16000€ alebo 28000€...
Odpovedať
tiez mam hypo od mbank, spokojny s pristupom ich zamestnancov aj ich znalostami takze dobre. účet zadarmo, výbery z bankomatu zadarmo a fakt dobry internet banking... celkovo fajn.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte milí strecháči.... :-) Tak ozývam sa po čase ako to všetko dopadlo/nedopadlo s hypotékou... :-| Komunikovala som so SLSP- bankou,kde mám 10rokov bežný účet, podnikateľský účet,termínovaný+vkladné knižky. V banke mi na základe príjmu hovorili ,že mi hypotéku schvália,otázka je iba koľko percent. Takže som zaplatila rezerváciu za byt 2000eur, manžela uprosíkala na podpísanie zúženia BSM ;-) Prišla som do banky a hypotéku mi v plnom rozsahu zamietli - dôvod? Som zamestnaná vo vlastnej sro krátko - 3mesiace. :-S
Odpovedať
Následne som oslovila dvoch finančných poradcov... výsledok? ČSOB - mi MOŽNO schváli hypo v r.2017, ked podám daňové priznanie za svoju firmu. VUB- zamietla hypo, dôvod podlieha tajomstvu :-p SLSP- pasé PRIMABANKA- neakceptujú zúženie BSM Tatrabanka - neschváli viac ako 85percent, potrebujem 90percent momentálne riešim Wustenrot - viiac menej posledná možnosť...
Odpovedať
@nerozhodna164 Tatrabanka a 5% zobrat spotrebak....
Odpovedať
Neviem,čo k tomu dodať...príjem na splácanie hypo mám..ale hypotéku mi neschvália... Mám 29r, dve sro, v jednej som zamestnaná 3mesiac, príjem čistý 1000eur, zúženie BSM na konkrétny byt, vysoká škola, jedno dieťa.... |-|
Odpovedať
@megdesign práve tomu som sa chcela vyhnúť, kedže podnikám a spotrebný si nechávam ako zadné dvierka,keby sa mi nedarilo =-)
Odpovedať
@nerozhodna164 ved zobrat spotrebak, potom refinancovat hypo - po podani danoveho v r.2017 a vyplatit spotrebak... Len rozmyslam nahlas... :-)
Odpovedať
@nerozhodna164 tak asi ani to im nestačí, banky si v tomto dávajú poriadny pozor komu schvália hypotéku a komu nie. Moja sestra s tým mala tiež problém :-S :-S
Odpovedať
z tohto mam aj ja obavy od noveho roka...chcel som hypoteku s prispevkom pre mladych...mam vysoky hruby prijem prevysujem o par stoviek...tak som chcel s priatelkou..s tou ale mame sro v ktorej je konatelka a je tam na kratsi prac. pomer s nizkou mzdou...predtym bola na normalnu zmluvu...ak to dam s nou tak prispevok mi asi nedaju nakolko nepracuje na normalnu zmluvu..a od noveho roka bude musiet byt minimalne 6mesiacov na zmluve..ako to riesit? chcel som platnu za svoje plus 1m ...nechat to zapisat na katastri a potom riesit uver.....oplati sa to? pozemok mam svoj cakam na stavebne povolenie..alebo kaslat na to a rovno brat teraz uver? chcem brat cca 60..hodnota je podla architekta cez 130 tis.
Odpovedať
Ked mas co zalozit ,tak sa s tebou inac bavia, ako ked tam prides ako pseudo podnikatel s hmlistou minulostou a neistou buducnostou.
Odpovedať
@srsen20 urcite dat do metra za svoje a potom zalozit. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?