Máte skúsenosť so schvaľovaním úveru?

Moja sestra pracuje 8 rokov v uk na jednom pracovnom mieste primerny cisty prijem ma 1150 libier.Uverovy register ma cisty takito je cista na danovom na socialnom ci v zdravotnej poist.Chce kupi dom ktory stoji 95.000 eur teda spotrebny uver so zaloznym pravom na nehnutelnost by brala max.70.000 a ostatne by dofinancovala z vlastneho.Uver by sa bral z OTP banky.Ak mate nejaku skusenost s OTP bankou alebo uverom podobnym prosim napiste.Mam obavy ci banke nebude prekazat ze pri takej vyske uveru si ho berie iba jedna osoba a nie par..myslite ze by to mal byt problem ?? dakujem za kazdy prispevok
Odpovedať
Profilova fotka
@sunnyrose Pri akejkoľvek žiadosti o úver vôbec nerozhoduje to, či si ho berie pár, alebo samotná jedna osoba. Pokiaľ jej príjmy postačujú na splátky a jej hodnotenie bonity bude OK, tak nevidím v tom žiaden problém. Jediné, čo je rozdiel je, že skutočne napr. manželia získavajú vo väčšine o niečo máličko lepší úrok ako slobodní ľudia. A prečo chce spotrebný úver so záložným právom? - je to drahé, hypotéka je lepšia. A prečo práve OTP? Nechcem OTP nijako znevažovať, no osobne si myslím, že na trhu sú i lepšie a najmä lacnejšie banky. A čo sa týka jej príjmu v UK, dôležité je, aby ho mala zasielaný na účet (jedno či v SR alebo v UK - len musí byť na účet) - príjmy v hotovosti a zo zahraničia takmer žiadna banka neakceptuje - skôr žiadna banka.
Odpovedať
@andreah25 ahooj no ono sa to vola spotrebny uver ale je to v podstate hypo..urok je 4,59%. Vies poradit lepsi urok v inej banke ? uver berie pre mna..nakolko ja mam nevydokladovatelny prijem..a dom sa kupuje tiez na jej meno..tak mi zalezi na uvere dufam ze sa schvali..v pondelok idem do banky..samozrejme ze jej vyplata chodi na ucet pracuje v serioznej firme..len mam taky vnutorny stres a bojim sa ci to prejde..
Odpovedať
Profilova fotka
@sunnyrose Ako prvé ma napadlo, že ja by som nikdy pre nikoho nebrala úver na seba a nikdy by som ani nikomu nešla ručiť :-( , ale to som ja - možno je to profesionálna deformácia z toho, že aké rodinné tragédie som vo svoje práci riešila práve pre také niečo, ako to riešiš teraz Ty so sestrou. Úrok nemáte zlý, sú síce aj lepšie na trhu, cca od 3,99% (píšem cca od, lebo niektoré spoločnosti vraj vedia vybaviť aj od 3,6% - ja to neviem, tak sa riadim bežne zverejňovanými údajmi :-) ). Ono ale ani tak nejde o ten úrok samotný, ale najmä o ďalšie poplatky spojené s úverom - poskytnutie, úverový účet, možné poplatky za prípadné zmeny v úvere počas jeho trvania. Len taký príklad - bežne dávajú banky napr. súhlas s predčasným splatením alebo potvrdenie o zostatku úveru bezplatne - OTP nie, tá si za to vypýtala 66 eur (dva spotrebáky) - jednoducho hrôza. Pred braním úveru si treba radšej prečítať aj cenník banky, za čo všetko sa vlastne účtujú poplatky, aby potom človek nebol nemilo prekvapený :-( .
Odpovedať
@andreah25 my v rodine si uplne doverujeme sme ako sestry velmi sudrzne a do roka ci do dvoch si uver prehodim na seba.teraz je vyhodna ponuka kupy nehnutelnosti a nechcem o to prist nakolko zijem s babakou a s dvomi detmi v panelaku.jasne ze chapem ze vsetko je riziko..no ja si myslim ze pre mna by bolo najvacsim rizikom spolcovat sa uverom s nejakym muzom..to by som nikdy nespravila..so setrou si pravne nejaku dohodu spiseme.nikomu neodverujem tak ako sestre o tom niet pochyb.A vies aj v ktorej banke je to teda vyhodnejsie ? a nevies nahodou koko trva schvalenie uveru ? a odkedy sa ho da cerpat ?
Odpovedať
Profilova fotka
andreah25 napísala všetko úplne presne! ;-) ja len v skratke Treba si spraviť prieskum, než sa bezhlavo pustíš do OTP, tiež nič proti :-) schválenie úveru, resp. celý proces trvá cca 3týždne v závislosti od dodania všetkých potrebných podkladov. A úver sa dá čerpať po pripísaní finančných prostriedkov na účet, čo je väčšinou do 3 pracovných dní.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?