Máte skúsenosť s vybavovaním hypotéky u ČSOB?

Má prosím niekto z Vás skúsenosť s vybavovaním hypotéky v ČSOB? My chceme brať úver na stavbu domu a na začiatok sme chceli založiť náš byt. Následne by sa hypo preniesla na rozostavaný dom a ak by bolo potrebné, tak by sme dobrali ďalšiu hopotéku. Ale momentálne "stojíme" na oceňovaní bytu. Už tri týždne nič. Po dvoch týždňoch, keď mi pracovníčka nebrala telefón a nereagovala na mail, som volala riaditeľku pobočky. Na to som sa dozvedela, že potrebujú ešte pôdoris bytu a kúpnu zmluvu k bytu. Po dvoch týždňoch čakania, keď som si myslela, že robia ocenenie si vyžiadajú ďalšie podklady....! Dodala som to obratom a čakám ďalší týždeň. Pracovníčka ma naďalej ignoruje, dnes mi na nieviem koľký krát konečne dvihla telefón a povedala, že toho majú strašne veľa, sú dlhé čakačky a musím čakať. Prosím, potrebujem vedieť, ak si niekto v tejto dobe vybavujete úver v tejto banke, ozaj sa tak dlho čaká? Lebo akosi som stratila dôveru v pracovníčku. Skôr mám pocit, že v tom veľa nerobí a len ma klame ... S mužom uvažujeme nad inou bankou, ale čo ak tam bude to isté? Ďakujem za každé info.
Odpovedať
@selly20 pochopila som to správne , že znalec u vás už bol? A to čo potrebujú vám nepovedali pri podávaní žiadosti? Aký podorys? Podorys do ZP nakreslí znalec. U nás to tak bolo.
Odpovedať
@selly20
Odpovedať
Dobry den, sorry predtym som nic nepisal. Riesili sme tiez hypoteku na rozostavany dom najprv v csob a tiez pracovnicka na hypoteky to natahovala ako zuvacku, na mobily nereagovala a taktiez na maily jej to trvalo. Nakoniec sme jej podakovali za nekorektny a neprofesionalny pristup a isli sme do inej banky. U nas bol problem pri ziskavani hypoteky, ze prijem bol v inej mene ako euro a podla novelizacii zakona to bol problem. Niektore banky dopredu povedali, ze nemame sancu. Nakoniec sme predsa uspeli u vub. U vub sme predkladali znalecky posudok na rozostavanu stavbu, lebo tym rucime. Ten sme si dali na svoje naklady urobit.
Odpovedať
@selly20 Pravdepodobne nie si zaujímavý klient pre banku keď im to tak dlho trvá. Banky majú klienta u riti ,pretože tam nevkladáš každý mesiac aspoň 100000€. A možno ti ešte povedia ,že okrem kúpnej zmluvy a pôdorysu ešte potrebuješ znalecký posudok a to ešte nemáš nič schválené a podané na katastri .
Odpovedať
@blackomt nie celkom suhlasim s tvojim vyjadrenim - v nasom pripade klient zarabajuci nie v eurach a uchadzajuci sa o hypoteku v csob bol posudzovany ako vip klient podla vysky prijmu (usd mena, usa). Po zmene banky na vub podla prijmu a nutnych nakladov na zivobitie by som teoreticky mohol zobrat uver do vysky 700 000.-eur.
Odpovedať
@mateson znalec u nas ani nebol.... robia interne ocenenie...prave preto mam pocit, ze sa vlastne ani neocenuje, len ma pracovnicka natahuje...
Odpovedať
Ja som vybavovala úver v apríli - kvôli práci som nemala čas obiehať banky a preto som oslovila finančnú poradkyňu s dobrými referenciami a musím povedať, že to išlo rýchlo. A šlo by aj rýchlejšie, keby som bola schopná dodať všetky podklady rýchlejšie. Predložila mi ponuky do 3 dní z viacerých bánk - spolupracuje s takmer všetkými bankami. Nakoniec som si vybrala Primabanku, pre mňa mala vo viacerých bodoch vyhovujúce podmienky. Viem, že by som si ten úver vybavila aj sama, ale určite by ma to stálo viac času a nervov. A také niečo, že by mi neodpovedala na maily, tak to teda nepoznám - rýchlo reakcie, vysoko profesionálny prístup. Nie vždy to tak musí byť, ale mala som šťastie na profesionálny prístup a určite zavážilo aj to, že pracovala predtým v banke. Takže z vlastnej skúsenosti odporúčam dobrého poradcu. Este doplním - tiez banka ocenovala byt na zaklade cenovej mapy - dolozila som povodnu kupnu zmluvu a fotografie vsetkych miestnosti bytu vratane fotografie budovy.
Odpovedať
Profilova fotka
@selly20 Nájsť si agenta a nechať si hypotéku vybaviť. Iné neporadím. Skutočne ale momentálne majú banky dlhé termíny schvaľovaní. Avšak určite nie je v poriadku, že po dvoch týždňoch čakania si vyžiadali ďalšie podklady.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt Dnes banka viac získa na požičaných peniazoch klientovi, ako keď má ,,požičané" od klienta.
Odpovedať
@selly20 ahoj, uz sa ti podarilo vybavit hypo? :-)
Odpovedať
@mandy552 prepáč, že až teraz odpovedám, ale boli sme na dovolenke :) Nakoniec som zostala v ČSOB, ale išla som na inú pobočku. Tam nebol žiaden problém a hypo už mám schválenú, len sme ešte nepodpisovali zmluvy, lebo sme boli na dovolenke. Chceme to vybaviť zajtra, alebo vo štvrtok. Takže záver je taký, že aj keď rovnaká banka, ale všetko je o pracovníkoch, tam ma mala pracovníčka na háku, tu sa ku mne správali super a všetko išlo hladko, bez problémov.
Odpovedať
@selly20 to je super, ze sa to nakoniec podarilo :-) .... aj ja vzdy vravim, ze vsetko je o ludoch ;-) vela stastia prajem ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Ahojte, opäť otváram túto tému. Ideme si brať hypotéku z CSOB a chcela som sa informovať čo by sme mali mať nachystané a čo by nás mohlo teoreticky prekvapiť. Ak ste brali nedávno z CSOB hypo viete mi prosim povedat ako dlho trvalo vybavenie od momentu kedy ste poziadali o uver az do momentu kedy vam ho schvalili? Co vsetko ste dokladovali? Po schvaleni ako dlho trvalo kym sa mohol uver cerpat??
Odpovedať
@anitka22 Teraz sme refinancovali v csob. Trvalo to dlho asi 5-6 tyzdnov po cerpanie. Zevraj toho maju vela. Ale vsetko okrem dlhej doby vybavovania bolo fain... A dali dam super urok na 5 rocny fix, a to je hlavne. Dokladovat nemusi nic extra, o tvojom plate si zistia info zo socialky.
Odpovedať
Profilova fotka
@anitka22 ja som vybavovala klientom teraz nedavno hypo a stihli sme to cca za 2-3 tyzdne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katka_turinicova od podania ziadosti? Za tie 2-3 tyzdne ste este museli dodat nejake doklady alebo tolko im trvalo vyjadrenie?Citala som ze za priplatok 150 eur je vyjadrenie k ziadosti do 24 hod. Je to realne? Vsetky doklady ako znalecky s podorysom, potvrdenie o veku stavby, povodna kupna zmluva... mame pripravene, tak som dufala ze sa to bude dat urychlit.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas1115i fuu to je dlho... pocas toho casu ste nieco dokladovali alebo im len tolko trvalo schvalovanie?
Odpovedať
Profilova fotka
@anitka22 my sme este pocas tych 3 tyzdnov nieco doplnali. Ale pripraveni ste paradne :) mate vsetko. Ano za urgentne vybavenie je poplatok 150 eur. A ako rychlo to potrebujete? Pripadne mi napiste IP a ja zatial idem pozriet ako najkratsie som tam vybavovala uver ;)
Odpovedať
@anitka22 tak dlho trvalo schvalovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@anitka22 ano.ja pred tyzdnom..podana ziadost..plat mi chodi tam..poplatok 150. Na 2.den schvalene..podpisane zmluvy tento tyzden a cakam.na kolaudaciu😊ja mam hypo naopak , aby som mala iste prasule takze cerpat budem az po kolaud.
Odpovedať
mam, aj ked v inej situacii nez ta vasa - hypo bola nova, nicim nezatazena, na novostabu. dokonca nam znalec od banky nacenil byt vyssie, nez bola kupna cena (nikto ho neprosil ani neuplacal, aby bolo jasne). schvalene takmer okamzite
Odpovedať
ale musim tiez povedat, ze pocas cerpania sa vyskytla situacia, kde u nich lava ruka nevedela, co robi prava, a hlavne, nez spustili online hypotecni zonu tak dopatrat sa k zakladnemu info bolo jak cakanie na godota. odkedy je zona spustena, vsetko fici jak ma. predtym sa im ziadosti zasielane emailom ignorovali ovela lahsie, dnes uz system nepusti :-D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?