Máte skúsenosť s hypotékou na pozemok?

poradte mi ma niekto s tým skusenosti?dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, mi sa práve chystáme taktiež kúpiť pozemok, pobehali sme už neikoľko bánk a dá sa to. Potrebuješ znalecké ohodnotenie pozemku. V banke dávaju od 65 do 80% hodnoty znaleckého posudku, alebo je treba pozemok niečim zabepečiť.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme tiež brali hypotéku na pozemok, ale s tým, že sme založili inú nehnuteľnosť. Pretože cena pozemku v posudku nie je tak vysoká, za akú sa predáva. :-)
Odpovedať
my sme kupovali pozemok za 1500000, a uver sme dostali v tej cene, a stacilo nam vydokladovat len 1200000, a a zakladali sme pozemok , ktory sme kupovali, s tym, že ked bude hruba stavba tak ju musime dat poistit a vinkulovat v prospech banky
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
veru da sa to vybavit v roznych bankach...ale pozor na hodnotu pozemku a ako aj kolko % vam da banka...
Odpovedať
Profilova fotka
vub vraj dáva aj 100 % ceny pozemku, ale v závislosti od lokality. čím lepšia tým su % vyššie. mám to priamo z hypocentra. my sme to nevyužili, takže naozaj neviem či je to pravda. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
VUB da aj 100%, ale neviem ci bezne. Manzelka ma vo firme nejaky benefit (nejake vyhodna zmluva s VUB) a tym padom nam daju 100% pri najnizsom moznom uroku. Lenze to sa nejedna o sumu 1,5 mil. ale podstatne nizsiu.
Odpovedať
Profilova fotka
ale ved nie je len VUB
Odpovedať
Ma niekto skusenosti s Csob hypotekou cez stavebne sporenie? Nevadi ze uz jeden uver mame v zahranici a ze tam obaja pracujeme? Da sa to vybavit cez tyzdnovu dovolenku?
Odpovedať
co viem,tak su tri banky(VUB,TB,CSOB),ktore vam daju 100% z ceny pozemku,len zavisi od toho,ake podmienky si urci ten,co bude rozhodovat o tom,ci da/neda hypoteku.. VUB neda len tak hypoteku..ta ma vysoke poziadavky.. TB..velmi rychlo sa rozhoduju a su celkom ustretovi,no je u nich vyssi urok.. CSOB..da sa ziskat..ale blizsie neviem a ci sa da vybavit za tyzden? sk budete mat stastie,tak hej..no musime mat vsetko,kedze dnes je byrokracia riadna a len vyssie postaveni ludia v bankach vedia,co treba k ziadosti..
Odpovedať
Profilova fotka
kwatka • Dnes o 20:45 chcela by som sa opýtať, či náhodou niekto nevie ktorá banka nám dá úver bez nejakej zabezpeky /už postavený dom/ ale budú stačiť len základy domu, na ktorý si berieme úver. kwatka • Dnes o 20:46 teda tie základy domu ako zabezpeka mima1 • Dnes o 20:49 vub a tatrabanka urcite. ak myslis tak ze nic nemas. proste chces peniaze a nemas co zalozit. da sa zalozit pozemok. banka ti da peniaze za pozemok postavis zaklady a co sa bude dat. da sa to prehodnotit a banka zas uvolni dalsie peniaze za ktore staviac atd
Odpovedať
Profilova fotka
2leatea: skusenost s VUB: v jeden piatok poobede sme podali ziadost - samozrejme so vsetkymi papiermi co potrebujes, a na dalsi stvrok uz volali ze mame prist podpisat zmluvu, ale prisli sme az v piatok ;-). Musim podotknut ze podavali sme to v Bratislave, a pozemok bol v Presove, takze vsetko posielali do PO, kde to bol ohodnotit ich clovek, plus v piatok sme tam prisli o pol 5 (boli sme dohodnuti), zatvaraju o 5, ale sedeli sme tam do 6. Dalsi piatok detto. a btw. VUB da uz od stvrtka 16.10. na pozemok maximalne 90% - aspon co nam vraveli ze sa to menilo.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
ahojte, a da sa spravit taka vec ze zobrat hypo na pozemok a druhu na novy dom?sme este slobodni, na mna by isla hypo na pozemok a na priatela hypo na dom.(ma prijem raz tolko ako ja)
Odpovedať
da sa to, ak bude najskor iba pozemok a na nom nestoji dom potom na rozostavanu nehnutelnost sa da zobrat dalsia hypo
Odpovedať
da sa zobrat aj jedna hypo na kupu pozemku a naslednu vystavbu-v uvere budete ako spoludlznici...
Odpovedať
boise, dá sa to, ale len v určitých prípadoch
Odpovedať
samozrejme, vsak kazda hypo sa posudzuje indiividualne :-)
Odpovedať
v tomto prípade nejde o individuálny prístup - celkovo sa to dá v troch prípadoch, 2 z nich mám teraz na stole - ak nemáš splnené, tak je to bez šance
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@lalia1910 Ahoj Lalia , my sme si mysleli tiez ze sa to da obydvaja pracujeme v zahranici a chceli sme kupit starsi domcek cez hypoteku v CSOB, vlastne na vyplatenie rodinnych prislusnikov dopadlo to tak ze je uz o 3 mesiace neskor pozemok aj s domom je uz prepisany na mojho priatela, hypoteka aj ked nam jasne pani povedala ze je schvalena, neni... priatel isiel este extra koli tomu (koli prepisu ) 2 krat na slovensko..co tiez stalo peniaze.... Pani to vyriesila iba meilom ze tak predsa len to nebolo schvalene a ponukla nam spotrebny uver ktory ma cez 10% urok... takze asi tak.... ale zevraj to bolo koli tomu ze ten dom bol stary a nechceli ho zobrat... ale to nam mila pani mohla povedat hned na zaciatku ... usetrili by sme dost penazi ktore sme dali za preklady dokladov do slovenciny a rozne doklady a hlavne cesty na slovensko.
Odpovedať
@merynka28 netreba sa fixovať len na jednu banku, ale trebalo to skúsiť vo viacerých :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?