Kupa pozemku na hypoteku alebo uver?

Dobry den chcel by som kupit stavebny pozemok len neviem ci na hypoteku ale klasicky uver?Potrebujem 25 000e vyplatit jeden uver co uz mam v hodnote 9000e plus vyplatit pozemok v hodnote 10 000e a za zvysne peniaze spravyt stavebne povolenie a projekt .Ide mi len oto ze nechcem zakladat nic postaci poistenie alebo rucitel?Ktora banka by mi vyhovela neviete?
Odpovedať
Pracujem na dobu neurcitu plat 600 e a priatelka 550 mam 28rokov
Odpovedať
@luky007 Dobry vecer, to je tazko povedat, robim s uvermi a s financnym trhom, na pozemok banky davaju uvery s tym ze zalozite pozemok do hodnoty 70% z hodnoty pozemku. Je tazko vam takto poradit. Na spotrebnom uvere mate dost vysoke urokove sazby. Tiez zalezi aj od toho z akych financnych zdrojov planujete stavat dom a na ako dlho si planujete pozicat tie peniaze na pozemok.
Odpovedať
Jasne chcem ten uver na vyplatenie uveru plus pozemku stavebneho povolenia a projeknu spravyt platnu aby bola uz zacata stavba aby som to uz mohol zapisat do latastra a tak by som hned poziadal o uver s postupnym financovanim domu tych 25 000eby som zas zrefinancoval
Odpovedať
Pozical by som si to na 30 rokov
Odpovedať
Je toho vela na pisanie, ale ak nemate problem zavolajte mi zajtra na 0917255571, popripade posli sms-kou cislo na seba a ja vam zavolam.
Odpovedať
Profilova fotka
@luky007 @dadik1212 Nie je toho veľa na písanie - 25tis. si viete požičať aj klasickým spotrebným úverom bez založenia nehnuteľnosťou. V tomto prípade však treba počítať s vyšším úrokom, ktoré začínajú od cca 5% vyšie, pokojne aj po 15% či viac a splatnosť týchto úverov je na max. 8 rokov. Ak chcete z banky úver na dlhšiu splatnosť, potom už len zabezpečený nehnuteľnosťou. Alebo je potom ešte možnosť zobrať si zo stavebnej sporiteľne, tie majú teraz tuším produkt, že až do 45tis. na 30 rokov a bez založenia nehnuteľnosťou? Toto neviem presne, treba si zbehnúť do stavebky a spýtať sa tam. Banky sú tak, ako som napísala vyššie. Mám však druhú otázku - ak nemáte nasporené na náklady na projekt domu, vybavenie stavebného povolenia a pod., čiže predpokladám, že ste doteraz nesporili, bol na to nejaký dôvod, že ste nesporili? Ak Vás ako prvé napadla odpoveď, že bolo z čoho, nedalo sa a pod. - hneď si položte otázku, ak sa nedalo sporiť, bude sa dať splácať?
Odpovedať
Radsej este chvilu sporte a odkladajte a zacnite stavat neskor,lebo sa zblaznite a budete sa hadat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@dadik1212 Prosím, ktorá banka povoluje založenie pozemku?? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@katylia Založiť pozemok je možné v ktorejkoľvek banke, avšak tento pozemok musí byť stavebný, tzn. buď je naň už vydané stavebné povolenie, alebo ak nie a je to napr. ešte pozemok v stave ,,orná pôda" - tak je možné aj tento považovať za stavebný pozemok v prípade, že je vrámci územného plánu obce tento pozemok zaradený do zóny určenej na bytovú výstavbu o čom vydá mestský/obecný úrad potvrdenie. Výber banky potom závisí aj od toho, že niektoré požadujú, aby na pozemok boli privedené inžinierske siete, niektoré banky to nepožadujú. Taktiež treba myslieť na to, že banky poskytnú na pozemok hypotéku max. 50-70% z jeho hodnoty.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?